Sverige – världens snöreserv

Sverige – världens snöreserv

Den här vintern lär gå till historien vad gäller snömängd. Då snön började trilla ner i december så tyckte man att redan då att “Oj, vad mycket snö vi får!”. Nu har det nya årets två första månader snart gått och det verkar inte finnas något som tyder på att de enorma mängder snö som bara väller in över landet kommer att börja smälta bort den närmaste tiden.

Även om de är rätt dumma frågor så undrar man ju: hur kan det snöa så här mycket och var faan kommer all snö ifrån?

Sitter just nu ute hos A’s föräldrar i Varnhem för att ikväll fira hans mammas 50-årsdag. Firandet lär nog bli lite mindre än planerat eftersom alla gäster inte kommer att kunna ta sig ut till oss. Det är synd men vi får försöka göra det bästa av situationen.

Tog några bilder förut på snökaoset. Jag tog mig dock inte utanför huset, mest av lathet och att jag inte vågar utsätta kameran för all snö som blåser omkring. För inte nog med att snön trillat ner i helt absurda mängder, den ska även blåsa omkring och flytta på sig när man väl skottat bort den. När ska vi få vår egentligen?

Andra bloggar om: , ,

Julafton, Juldagen och Annandagen

Nu var det ungefär en timme sedan som klockan blev tolv och Annandag jul tog slut. För att summera det hela lite så är jag väldigt nöjd med hela julhelgen, även om den stundtals varit lite kaotisk.

Vi åkte i tisdags till mina föräldrar utanför Vårgårda, där vi spenderade ett par dagar innan julafton med diverse förberedelse som julbak och matlagning och umgänge med mina föräldrar och bröder och min yngsta brors fästmö M. Mina föräldrar väntar på att få sina fönster i hela huset utbytta så att de kan komma vidare med renovering av badrum, kök och vardagsrum. Det hela avstannar ju lite under julen så huset var lite upp och ner.

I år blev det färre julklappar än någonsin men jag tycker att det är rätt skönt eftersom man egentligen inte behöver så mycket prylar och det är lite jobbigt att konka hem allting tillbaka till Göteborg. Varken mina bröder, M eller min pappa hade köpt några julklappar i år så det var främst jag och mamma som stod för julklappsutdelningen. M och min yngsta bror hade däremot lagt lite pengar på presenter mot fattigdom, vilket är en rikitgt bra grej där den som vill ge bort en present, gåva eller julklapp kan köpa ett välgörande ändamål för en liten slant i mottagarens namn. Patetiskt nog minns jag inte exakt vad min välgörande julklapp var (det kan ha varit en riktig toalett i Vietnam, eller så var det någon annan som fick just den julklappen) och A fick ett antal vätskeersättningsdoser till ett land som jag patetiskt nog inte heller kommer ihåg. Väldigt bra tänkt i alla fall.

Förutom de välgörande julklapparna fick vi espresso-kaffe-bönor och jag fick en ny elvisp, presentkort på Lindex, Åhlens och Cyberphoto och en liten plastfigur från Final Fantasy som min bror spontanköpt i Japan.

På juldagen begav vi oss till Varnhem för mer julklappsutdelning. A’s familj hade slagit på stort och satsat på baktema. Jag fick två olika bakformar, några silikonmuffinsformar, och en presskaffebryggare. Tillsammans fick vi te, en hamburgerpress, en hushållsassistent (!) och en pannkakslagg. A fick dessutom en klippmaskin och en handgjord drickaback i trä. Många användbara grejer men jag är fortfarande lite i chock efter att ha öppnat hushållsassistenten…! Nu ska det bakas en jävla massa bröd!

Men först en god natts sömn…

Andra bloggar om: , , ,

Timmar av meningslöshet

Idag har jag nog haft en av de mest meningslösa dagarna på länge. Det enda nyttiga jag har fått gjort idag är att tvätta. Kul dag? Nej, inte direkt.

Jag gick upp rätt sent, struntade i att äta frukost med en gång utan satt och såsade framför datorn istället. Sen fick jag för mig att installera Ubuntu på den stationära datorn som i nuläget har ett ganska slött och välanvänt Windows XP som jag ser fram emot att slippa. Dock gick inte installationen av Ubuntu så bra. Det brukar gå som på räls, det har det iallafall gjort när jag installerat det tidigare, men inte idag. Fick upp samma irriterande felmeddelande gång på gång. Egentligen var det inget felmeddelande men installationen började aldrig utan jag hamnade istället vid en kommandoprompt i ett program kallat BusyBox.

Så jag har ägnat dagen åt att försöka komma runt detta problem, utan någon som helst framgång. Nu har gett upp för dagen och för hela helgen till och med eftersom vi ska iväg till A’s föräldrar i helgen och äta hemmafiskade kräftor. Det, ni! 🙂

På grund av allt strul idag så blev det inte någon middag förrän nu och nu är klockan snart 11. Innan jag får gå och lägga mig måste jag göra iordning packningen inför morgondagen så att det inte blir för stressigt till tåget. Det är lika bra att planera lite när man är så långsam som jag. 😉

Nu blir det kycklinggryta med massa vitlök i. God natt!

Andra bloggar om: , ,

Inte långt kvar nu…

Helgen har varit lugn, skön, trevlig och förgylld med gott sällskap och mycket god mat. Vi har varit i Varnhem hos A’s föräldrar och firat hans morfar som fyllt år. Släkten hade sedan några veckor förberett en överraskningsfest och den hela föll i god jord hos morfar N.

Nu håller jag på att ta hand om min packning och förbereda mig mentalt inför sista veckan inför semestern. I det stora hela innebär det i praktiken att jag ska avveckla mig själv. Jag kommer visserligen att gå tillbaka till jobbet efter semestern och avsluta någa ärenden men sen vet vi inte riktigt vad som händer. Jag känner på mig att veckan kommer att gå ganska fort när jag väl inser att det är en del som behövs göras innan jag kan på semester. Sen ska jag dessutom försöka hinna med att utföra lite utbildning under veckan. Men nu börjar jag i alla fall att se fram emot semestern. Har solat lite i helgen och börjat få lite färg och mersmak på sommaren och det fina vädret.

Andra bloggar om: , , , ,

En svacka

Det märks nog att jag är inne i något av en svacka när det gäller bloggandet. Så är det ibland. Jag ämnar så klart inte att sluta med bloggandet, absolut inte, men samtidigt behöver jag ägna mig lite åt annat, som exempelvis att avsluta kursen i PHP/MySQL.

Jag börjar få lite panik, oroar mig för att jag inte ska hinna klart med de två sista inlämningsuppgifterna till vecka 23. Då ska alla uppgifter vara klara och inskickade. Jag hade tängt ägna mig lite åt detta i helgen men så glömde jag min bärbara dator på jobbet. Så korkat! Nu sitter jag visserligen vid en dator men inte en som har de nödvändiga programmen installerade och jag vill heller inte lägga in en massa program på någon annans dator. Jag får helt enkelt ägna tid åt att läsa in mig på sånt jag måste kunna för att klara av nästa uppgift. Boken fick jag i alla fall med mig…

I helgen har vi gjort en liten famliljetour. Först en vända förbi mitt föräldrahem där vi fortsatte att fira pappas 60-årsdag med räkor, färsk fisk och tårta. Nu befinner vi oss i Varhem. Här är det lugnt och skönt, vädret är underbart och A’s föräldrar bygger växthus.

Jag längtar så efter att få flytta ut på landet! Att få fixa med sitt eget hus, inreda och renovera! Men det är ett tag kvar till dess. Vi har några saker kvar att uträtta innan det kan bli verklighet. Kanada för mig, examensarbete för A och fast jobb för både mig och A är den viktigaste etappen på vägen till ett eget hem.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite.

Andra bloggar om: , , , , ,

Pin It on Pinterest