Sverige – världens snöreserv

Sverige – världens snöreserv

Den här vintern lär gå till historien vad gäller snömängd. Då snön började trilla ner i december så tyckte man att redan då att “Oj, vad mycket snö vi får!”. Nu har det nya årets två första månader snart gått och det verkar inte finnas något som tyder på att de enorma mängder snö som bara väller in över landet kommer att börja smälta bort den närmaste tiden.

Även om de är rätt dumma frågor så undrar man ju: hur kan det snöa så här mycket och var faan kommer all snö ifrån?

Sitter just nu ute hos A’s föräldrar i Varnhem för att ikväll fira hans mammas 50-årsdag. Firandet lär nog bli lite mindre än planerat eftersom alla gäster inte kommer att kunna ta sig ut till oss. Det är synd men vi får försöka göra det bästa av situationen.

Tog några bilder förut på snökaoset. Jag tog mig dock inte utanför huset, mest av lathet och att jag inte vågar utsätta kameran för all snö som blåser omkring. För inte nog med att snön trillat ner i helt absurda mängder, den ska även blåsa omkring och flytta på sig när man väl skottat bort den. När ska vi få vår egentligen?

Andra bloggar om: , ,

4 Comments

 1. Michael
  Feb 20, 2010

  detta väder är skapat av HAARP i Trondheim.

  Så går det när man skapar hål i atmosfären till en miljö som är 213 minusgrader.

 2. Sandra
  Feb 21, 2010

  Hehe, ok, let’s blow them up 😛

 3. mariabj
  Feb 26, 2010

  Bilden på krukan, tomtarna och igensnöade rutan gav mig helt sjuk Sverige-jul-känsla. Jag blev nästan knockad av från stolen!

 4. Sandra
  Feb 28, 2010

  Maria: Hehe. Ja, det måste vara traumatiskt för er, det är iaf för oss 🙂 Har ni någon snö där borta överhuvudtaget eller har dom låtit producera den medelst snökanon till OS? 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest