Julafton, Juldagen och Annandagen

Nu var det ungefär en timme sedan som klockan blev tolv och Annandag jul tog slut. För att summera det hela lite så är jag väldigt nöjd med hela julhelgen, även om den stundtals varit lite kaotisk.

Vi åkte i tisdags till mina föräldrar utanför Vårgårda, där vi spenderade ett par dagar innan julafton med diverse förberedelse som julbak och matlagning och umgänge med mina föräldrar och bröder och min yngsta brors fästmö M. Mina föräldrar väntar på att få sina fönster i hela huset utbytta så att de kan komma vidare med renovering av badrum, kök och vardagsrum. Det hela avstannar ju lite under julen så huset var lite upp och ner.

I år blev det färre julklappar än någonsin men jag tycker att det är rätt skönt eftersom man egentligen inte behöver så mycket prylar och det är lite jobbigt att konka hem allting tillbaka till Göteborg. Varken mina bröder, M eller min pappa hade köpt några julklappar i år så det var främst jag och mamma som stod för julklappsutdelningen. M och min yngsta bror hade däremot lagt lite pengar på presenter mot fattigdom, vilket är en rikitgt bra grej där den som vill ge bort en present, gåva eller julklapp kan köpa ett välgörande ändamål för en liten slant i mottagarens namn. Patetiskt nog minns jag inte exakt vad min välgörande julklapp var (det kan ha varit en riktig toalett i Vietnam, eller så var det någon annan som fick just den julklappen) och A fick ett antal vätskeersättningsdoser till ett land som jag patetiskt nog inte heller kommer ihåg. Väldigt bra tänkt i alla fall.

Förutom de välgörande julklapparna fick vi espresso-kaffe-bönor och jag fick en ny elvisp, presentkort på Lindex, Åhlens och Cyberphoto och en liten plastfigur från Final Fantasy som min bror spontanköpt i Japan.

På juldagen begav vi oss till Varnhem för mer julklappsutdelning. A’s familj hade slagit på stort och satsat på baktema. Jag fick två olika bakformar, några silikonmuffinsformar, och en presskaffebryggare. Tillsammans fick vi te, en hamburgerpress, en hushållsassistent (!) och en pannkakslagg. A fick dessutom en klippmaskin och en handgjord drickaback i trä. Många användbara grejer men jag är fortfarande lite i chock efter att ha öppnat hushållsassistenten…! Nu ska det bakas en jävla massa bröd!

Men först en god natts sömn…

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments

 1. mariabj
  Dec 27, 2009

  Ingen parabolantenn i mahogny då? 😀

  Mindre klappar än någonsin… lät som det var en väldig massa! Jag vill också ha en hushållsassistent och en elvisp… men här har jag bakat både lussebullar och pepparkakor för hand, sådeså! =)

  Glad jag blir att höra att folk tänker lite på bättre behövande, stort plus till din bror med fästmö!

 2. Sandra
  Dec 27, 2009

  Haha, neh, ingen jävla parabolantenn 😉 Mig inte behöva, mig tycka tv är dumt 😉

  Jag brukar ju baka för hand men det är skitjobbigt med mina trasiga händer. 🙁 Du kanske får bli tillfällig vårdnadshavare till hushållsassistenten när jag är i Kanada (och ifall inte Albin tänkt baka en massa under tiden) 😉

  Ja, presenter mot fattigdom kände jag inte direkt till innan så den lär man ju utnyttja lite mer nu.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest