Grå måndag

Idag har det regnat precis hela dagen…tror jag iaf. Gick ju upp rätt sent som vanligt men sen tolv har det i alla fall regnat konstant. Det är verkligen trist när himlen täcks av gråa moln och regnet öser ner för det blir ju också så mörkt inomhus. Vi har i alla fall tänt några stearinljus och då blir det ju genast lite mysigare.

Jag och Michelle, som blev arbetslös igen för en vecka sedan, har idag varit till en rekryteringsfirma i New Westminster som bara tar emot personliga ansökningar istället för inskickade CV:n. Det är ju en bra grej att ansöka personligen men jag hade nog lite för höga förhoppningar på just den här firman. Av deras webbplats att dömma rekryterar dem huvudsakligen folk inom kontor och industri men när vi kom dit fick vi veta att det egentligen bara var industri och vissa städjobb, typ städa upp efter byggnadsarbetare och liknande…för $10 i timmen…! De hade EN enda kund som behövde en person inom kontor. Det kändes inte heller som att de var så intresserade av ens kvalifikationer eller professionella bakgrund så besöket var en viss besvikelse.

När vi kom hem blev Michelle nästan direkt uppringd av rekryteringsfirman som erbjöd henne jobb att röja upp på en byggarbetsplats. De lovade återkomma senare och det gick en halv minut innan jag hörde min egen mobiltelefon ringa, från samma rekryteringsfirma och troligen om samma jobb. Jag hann inte svara innan de la på men ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag skulle ha sagt. Det är korkat att tacka nej till jobb men jag vet inte om jag ens kunnat ta mig till arbetsplatsen med buss eller skytrain. Den typen av jobb som just den här rekryteringsfirman förmedlar känns inte riktigt rätt för en person som mig som inte har körkort eller egen bil. *suck*

I förra veckan ringde jag Sears om jobbet som fotograf i deras porträttsstudio på ett varuhus i Burnaby. De sa då att de skulle återkomma veckan därpå, alltså den här veckan. Imorgon är det tre veckor sedan jag var på intervju där. Hur många veckor behövs det för att intervjua folk till ett jobb som porträttsfotograf? Och hur många tänker de anställa egentligen?

Nåja…bara att leta vidare. Ska nu sätta mig framför en film en stund och sura lite över att jobbsökandet går så dåligt. Buhu…

Andra bloggar om: , , ,

Kanada-väder

Folk har berättat för mig om att vädret här kan slå om väldigt snabbt och idag fick jag själv uppleva det. Tack och lov var jag inomhus men det var ändå ganska fascinerande. Runt ett tiden i eftermiddags var det solsken och vacker blå himmel, jag satt ute och åt min frukost precis som jag brukar göra när det är varmt och vackert väder. Efter mindre än fem minuter gick dock solen i moln bakom tunna vita molntäcken så jag gick in och ägnade mig åt lite skolarbete.

Det hade varit helt vindstilla när jag gick in men efter några timmar framför datorn hörde vi hur det typ stormade utanför. Vinden hade inte, som den ofta gör i Sverige, liksom smugit sig på och sakta ökat i styrka. Nej, den hade gått från vindstilla till storm. Det ösregnade men efter typ en kvart var stormen över och det är nu helt vindstilla igen. Regnet sipprar fortfarande ner men jag är imponerad över snabbt stormen kom och gick. Fräsigt 🙂

Andra bloggar om: , ,


Swosch, sa det och så gick det en vecka till

Dagarna lunkar på här i Vancouver och sommaren börjar göra sig påmind. Har suttit och solat en bra stund ett par dagar i sträck nu. Vädret är underbart så det känns verkligen som att man åkt till rätt ställe.

På jobbfronten händer det dock inte så mycket. Jag är rätt lat för tillfället och så finns det ju alltid en del att göra i skolan. Har fortfarande inte hört något från Apple angående mina jobbansökningar men var på Apple Store Pacific Centre i tisdags, då jag fick touchpaden på min MacBook utbytt, och passade då på att fråga en kille som jobbade där hur länge man kan få vänta på att få höra något angående sin jobbansökan. Han sa upp till en månad men jag ska försöka ringa dom på måndag och fråga lite och typ påminna om min ansökan, så då kanske det händer något.

Måste ta tag i att söka andra jobb med men har liksom inte fått tummen ur. I övrigt har jag umgåtts en del med Michelle och hennes kompis Mike. Vi har druckit öl, pratat massor, kollat på hockey (Vancouver Canucks är nu ute ur slutspelet i Stanley Cup 🙁 ) och jag har varit och besökt huset där Mike bor och som han delar med fyra andra coola personer. Mike är musiker, spelar i flera olika band och är jättetrevlig, rolig och lätt att prata med. Tydligen är det väldigt svårt för kanadensiska musiker att göra karriär på sin egen musik. I princip alla de band som Mike är med i är cover-band av olika slag men skulle de vilja göra karriär med sin egen musik så skulle de inte tjäna något. Det finns ju visserligen en massa cover-band i Sverige med men det känns som att man i Sverige letar mer efter ny musik. Sen vet ju iofs inte jag vad som går att leva på och inte.

Jag har fått mycket beröm för min engelska också av flera personer som jag träffat och det är kul för jag trodde faktiskt att det skulle bli mycket jobbigare just med den biten. Jag har ju inte använt min engelska annat att än temporärt på många år, men jag antar att mycket engelsk kurslitteratur, Internet och engelskspråkiga filmer och tv-serier gör sitt. 🙂

Nu ska jag göra kaffe och sätta mig och plugga lite IT-säkerhet. Whohoo… Har huset helt för mig själv den här helgen eftersom Michelle, hennes döttrar och mamma är iväg på några dagars semester för att träffa Michelles bror med familj.

Andra bloggar om: , ,

En vecka till

Precis som jag var rädd för igår kväll så blev det ingen flygning idag heller. Det är så deprimerande! Här laddar man och hoppas i flera dagar på att man verkligen ska komma iväg efter allt strul. Askprognoserna avlöser varandra men har under de senaste dagarna blivit gradvis bättre, fram till kvällen innan avresa. Patetiskt!

Nu har jag fått ombokat biljetten till den 28:e april och det blir mitt tredje försök att komma iväg till Kanada på två veckor. Det var ruskigt nära att jag inte fick någon ny biljett överhuvudtaget. Det var helt fullbokat den närmaste veckan, enligt MrJet. Om det hade slutat så med mitt telefonsamtal till MrJet, efter ca en kvarts väntan, så hade den enda lösningen varit att begära ersättning för biljetten från KLM och MrJet och boka en helt ny biljett med ett annat flygbolag än KLM. Men kundtjänstmedarbetaren som jag pratade med lyckats hitta en plats på onsdag åt mig. Lite tur ska man ha i all otur ändå.

Så nu blir det ännu en veckas förhoppningsvis inte lika meningslös väntan. På lördag är vi i alla fall ett litet gäng som ska bege oss till The Rover och dränka vår sorg, eller huvudsakligen min sorg, i god öl och god mat. Det ser jag fram emot 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Hopp, frustration och den icke existerande konsten ett dressera att askmoln

Nu har det nästan gått en veckan sedan jag skulle flugit till Kanada. Det är onsdag och imorgon är dagen som jag hoppats att äntligen komma iväg. Men naturligtvis grusades även dessa planer då jag bara för en liten stund sedan fick höra hur Ekot rapporterade att Landvetter precis stängt på grund av att askmolnet, som precis varit snällt och passerat svenskt luftrum, nu vänt och blåser i motsatt i riktning.

Det här börjar ju bli rent ut sagt löjligt! Inte nog med att Eyjafjallajökull inte verkar vilja sluta spy ut aska, även om det sker i betydligt minde mängd än för några dagar sedan, vissa av de askmoln som väl passerat Sverige får sig att vända och komma tillbaka. Jag vet, det är vindarna och inte askmolnet i sig, men det känns så snopet.

Jag uppdaterade precis min status på Facebook med texten “Hur lär man ett askmoln betydelsen av “Plats”, “Sitt”, “Ligg död”?”. För hade det inte varit himla fint i det här läget att genom någon slags svartkonst lära ett askmoln innebörden av dessa ord?

Fånigt, jag vet. 🙁

Andra bloggar om: , , , ,

Pin It on Pinterest