Grå måndag

Idag har det regnat precis hela dagen…tror jag iaf. Gick ju upp rätt sent som vanligt men sen tolv har det i alla fall regnat konstant. Det är verkligen trist när himlen täcks av gråa moln och regnet öser ner för det blir ju också så mörkt inomhus. Vi har i alla fall tänt några stearinljus och då blir det ju genast lite mysigare.

Jag och Michelle, som blev arbetslös igen för en vecka sedan, har idag varit till en rekryteringsfirma i New Westminster som bara tar emot personliga ansökningar istället för inskickade CV:n. Det är ju en bra grej att ansöka personligen men jag hade nog lite för höga förhoppningar på just den här firman. Av deras webbplats att dömma rekryterar dem huvudsakligen folk inom kontor och industri men när vi kom dit fick vi veta att det egentligen bara var industri och vissa städjobb, typ städa upp efter byggnadsarbetare och liknande…för $10 i timmen…! De hade EN enda kund som behövde en person inom kontor. Det kändes inte heller som att de var så intresserade av ens kvalifikationer eller professionella bakgrund så besöket var en viss besvikelse.

När vi kom hem blev Michelle nästan direkt uppringd av rekryteringsfirman som erbjöd henne jobb att röja upp på en byggarbetsplats. De lovade återkomma senare och det gick en halv minut innan jag hörde min egen mobiltelefon ringa, från samma rekryteringsfirma och troligen om samma jobb. Jag hann inte svara innan de la på men ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag skulle ha sagt. Det är korkat att tacka nej till jobb men jag vet inte om jag ens kunnat ta mig till arbetsplatsen med buss eller skytrain. Den typen av jobb som just den här rekryteringsfirman förmedlar känns inte riktigt rätt för en person som mig som inte har körkort eller egen bil. *suck*

I förra veckan ringde jag Sears om jobbet som fotograf i deras porträttsstudio på ett varuhus i Burnaby. De sa då att de skulle återkomma veckan därpå, alltså den här veckan. Imorgon är det tre veckor sedan jag var på intervju där. Hur många veckor behövs det för att intervjua folk till ett jobb som porträttsfotograf? Och hur många tänker de anställa egentligen?

Nåja…bara att leta vidare. Ska nu sätta mig framför en film en stund och sura lite över att jobbsökandet går så dåligt. Buhu…

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments

 1. Maria Bj.
  Sep 28, 2010

  Du är verkligen jätteduktig som inte ger upp! Helt otrolig som håller uppe lågan, tycker jag! Och inte ska du bry dig om ett jobb för 10 CAD i timmen, det är ju nästan minimilön, och dessutom är just det inte ett jobb för dig, tycker jag. Har du hört med goodstaff.com? De finns i downtown, jag var anställd hos dem ett tag. Och proactivepersonnel.ca, de ligger oxå i new west.

  Kramar, håller tummar!

 2. Sandra
  Sep 28, 2010

  Tack, söta du! Ja, tiden går, det är nog en av orsakerna till att jag inte gett upp ännu. Om tre månader åker jag ju hem, eller rättare sagt, om tre månader är jag hemma. Buhu, men försöker fokusera på det jag fått uppleva här istället för alla jobb jag inte fått. 🙂

  Ska absolut kolla upp de företag du nämnde. Har inte hört flaska från Kelly’s, Hunt eller Angus. Bastards. :P~

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest