Swosch, sa det och så gick det en vecka till

Dagarna lunkar på här i Vancouver och sommaren börjar göra sig påmind. Har suttit och solat en bra stund ett par dagar i sträck nu. Vädret är underbart så det känns verkligen som att man åkt till rätt ställe.

På jobbfronten händer det dock inte så mycket. Jag är rätt lat för tillfället och så finns det ju alltid en del att göra i skolan. Har fortfarande inte hört något från Apple angående mina jobbansökningar men var på Apple Store Pacific Centre i tisdags, då jag fick touchpaden på min MacBook utbytt, och passade då på att fråga en kille som jobbade där hur länge man kan få vänta på att få höra något angående sin jobbansökan. Han sa upp till en månad men jag ska försöka ringa dom på måndag och fråga lite och typ påminna om min ansökan, så då kanske det händer något.

Måste ta tag i att söka andra jobb med men har liksom inte fått tummen ur. I övrigt har jag umgåtts en del med Michelle och hennes kompis Mike. Vi har druckit öl, pratat massor, kollat på hockey (Vancouver Canucks är nu ute ur slutspelet i Stanley Cup 🙁 ) och jag har varit och besökt huset där Mike bor och som han delar med fyra andra coola personer. Mike är musiker, spelar i flera olika band och är jättetrevlig, rolig och lätt att prata med. Tydligen är det väldigt svårt för kanadensiska musiker att göra karriär på sin egen musik. I princip alla de band som Mike är med i är cover-band av olika slag men skulle de vilja göra karriär med sin egen musik så skulle de inte tjäna något. Det finns ju visserligen en massa cover-band i Sverige med men det känns som att man i Sverige letar mer efter ny musik. Sen vet ju iofs inte jag vad som går att leva på och inte.

Jag har fått mycket beröm för min engelska också av flera personer som jag träffat och det är kul för jag trodde faktiskt att det skulle bli mycket jobbigare just med den biten. Jag har ju inte använt min engelska annat att än temporärt på många år, men jag antar att mycket engelsk kurslitteratur, Internet och engelskspråkiga filmer och tv-serier gör sitt. 🙂

Nu ska jag göra kaffe och sätta mig och plugga lite IT-säkerhet. Whohoo… Har huset helt för mig själv den här helgen eftersom Michelle, hennes döttrar och mamma är iväg på några dagars semester för att träffa Michelles bror med familj.

Andra bloggar om: , ,

3 Comments

 1. Kristine Lindgren
  May 19, 2010

  Hej Kusin!
  Nu har jag lite funderingar, efter jag har varit inne på din blogg.
  Vad gör du i Kananda och hur länge ska du njuta av livet där?
  Själv sitter jag i ett muligt Linköping och jobbar…
  Kram Kristine

  • Sandra
   May 20, 2010

   Hej, Kristine!
   Jag har varit här i Kanada i tre veckor idag, faktiskt. Jag är här för att uppleva landet, se naturen och annat som borde tittas på och för att jobba, inte minst. Har ett working holiday permit som ger mig möjligheten att jobba i Kanada under ett års tid, vilket är en fantastisk möjlighet att upptäcka ett annat land så jag hoppas att jag får jobb så att jag kan stanna tiden ut 😉 Hoppas du fortsätter att följa bloggen 🙂
   Kram

 2. Kristine Lindgren
  May 20, 2010

  Tjing!

  Självklart kommer jag följa din blogg.
  Har lagt till din blogg under favoriter.

  Kramis

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Swosch, sa det och så gick det en vecka till « Sandrability.com -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Sandra Eriksson. Sandra Eriksson said: Ny blogpost: Swosch, sa det och så…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest