Julafton, Juldagen och Annandagen

Nu var det ungefär en timme sedan som klockan blev tolv och Annandag jul tog slut. För att summera det hela lite så är jag väldigt nöjd med hela julhelgen, även om den stundtals varit lite kaotisk.

Vi åkte i tisdags till mina föräldrar utanför Vårgårda, där vi spenderade ett par dagar innan julafton med diverse förberedelse som julbak och matlagning och umgänge med mina föräldrar och bröder och min yngsta brors fästmö M. Mina föräldrar väntar på att få sina fönster i hela huset utbytta så att de kan komma vidare med renovering av badrum, kök och vardagsrum. Det hela avstannar ju lite under julen så huset var lite upp och ner.

I år blev det färre julklappar än någonsin men jag tycker att det är rätt skönt eftersom man egentligen inte behöver så mycket prylar och det är lite jobbigt att konka hem allting tillbaka till Göteborg. Varken mina bröder, M eller min pappa hade köpt några julklappar i år så det var främst jag och mamma som stod för julklappsutdelningen. M och min yngsta bror hade däremot lagt lite pengar på presenter mot fattigdom, vilket är en rikitgt bra grej där den som vill ge bort en present, gåva eller julklapp kan köpa ett välgörande ändamål för en liten slant i mottagarens namn. Patetiskt nog minns jag inte exakt vad min välgörande julklapp var (det kan ha varit en riktig toalett i Vietnam, eller så var det någon annan som fick just den julklappen) och A fick ett antal vätskeersättningsdoser till ett land som jag patetiskt nog inte heller kommer ihåg. Väldigt bra tänkt i alla fall.

Förutom de välgörande julklapparna fick vi espresso-kaffe-bönor och jag fick en ny elvisp, presentkort på Lindex, Åhlens och Cyberphoto och en liten plastfigur från Final Fantasy som min bror spontanköpt i Japan.

På juldagen begav vi oss till Varnhem för mer julklappsutdelning. A’s familj hade slagit på stort och satsat på baktema. Jag fick två olika bakformar, några silikonmuffinsformar, och en presskaffebryggare. Tillsammans fick vi te, en hamburgerpress, en hushållsassistent (!) och en pannkakslagg. A fick dessutom en klippmaskin och en handgjord drickaback i trä. Många användbara grejer men jag är fortfarande lite i chock efter att ha öppnat hushållsassistenten…! Nu ska det bakas en jävla massa bröd!

Men först en god natts sömn…

Andra bloggar om: , , ,

Späckad vecka

I förra veckan skrev jag lite om seminariet “God Jul önskar Storebror” som kommer att hållas på Folkets Hus och Campus Lindholmen nu i veckan. Jag hade gärna velat gå på så många av föreläsningarna som möjligt men har nu insett att jag kanske bara hinner med torsdagens föreläsning med Christopher Kullenberg som då ska prata om FRA. Det är synd men jag känner att jag behöver prioritera skolan lite och måste lämna in retur på examinationsuppgiften i digital grafik senast imorgon 16:00. Så det är bara att bita ihop och gilla läget.

Ska strax åka in till stan och köpa lite julklappar. Borde nog egentligen göra det senare i veckan och fixa med skoluppgiften först men så är min linsrengöringsvätska slut och det känns onödigt att åka in till stan bara för ett så litet ärende.

Andra bloggar om:

Bok på väg!

Hade önskat mig boken “Build your own database driven website using PHP and MySQL” i julklapp, men jag fick så mycket annat fint så det gör inget att jag inte fick den. Jag behöver den till en kurs som jag ska läsa nu i vår som heter Webbutveckling – Databasgränssnitt, 7,5 hp. Kollade precis lite info om kursen och den börjar tydligen redan i vecka 4 och håller på hela terminen. Jag hade räknat med att den skulle börja först i läsperiod 4.

Det ska bli riktigt skojigt att få lära sig MySQL och PHP. Har velat lära mig det i flera år. Hade tänkt att jag skulle självstudera men det blir liksom inte av. WordPress, som jag använder på den här bloggen, använder ju CSS och PHP i sina stilmallar så jag hoppas kunna anpassa dom och göra dom mer personliga sen när jag lärt mig lite. Nu känns det mest som att man gissar när man vill ändra något och det finns saker jag hittills inte lyckats ändra.

När jag beställde julklappar från Bokus.se så var det verkligen tur att jag beställde dom så pass tidigt som jag gjorde. Tror det var runt den första advent som jag la beställningen och böckerna kom inte förrän i början av förra veckan. Så för att vara på den säkra sidan så beställde jag precis kursboken från Bokus.se så ska den väl hinna komma fram innan vecka 4 i alla fall.

Jag hade tänkt gå och köpa den på mellandagsrean men ångrade mig snabbt när jag såg vad den kostade på Akademibokhandeln – 649 kr! På Bokus.se kostade den 212 kr. Helt sjuk skillnad i pris! På senare år tycker jag dessutom att det där med mellandagsrea bara är skit. Det man verkligen behöver är det ju inte ens rea på!

Apropå shopping…ska nog ta mig en liten titt på Discshop också. Hade ju önskat mig Narnia-filmerna men det var inget paket som innehöll dom. Men nu när jag kan köpa dom själv så kanske jag hittar nåt annat skojigt också. 🙂

Ett inlägg om prylar

Ett inlägg om prylar

Julklappsåret 2008 visade sig bli ett bra julklappsår. Tack alla, min familj och A’s familj, för alla jättefina julklappar!

Jag är nog väldigt lyckligt lottad för jag tycker alltid att jag har bra julklappsår. Man är nog egentligen ganska bortskämd men även om jag älskar att öppna paket så älskar jag minst lika mycket att ge bort julklappar och presenter som blir så himla lyckade i händerna på dom som får dom. Det finns inget som är roligare än att någon blir jätteglad för det man ger bort. Egot växer. 🙂

Julklappar 2008

(Ja, jag vet att Tobleronen är upp och ner!)

Bilden ovan föreställer alla fina julklappar jag fått:

*  En ganska stor Toblerone av min bror, som körde på ätbara julklappar i år (nåja, mer eller mindre) så av honom fick jag även en brandy-essans och två värmeisolerande muggar

* Tavelramar, boken Passion för desserter av Jan Hehd, Herbal Body Wash och ett set med Aloe Vera handcreme, shower creme och body lotion från A’s familj (föräldrar och far- och morföräldrar) och ballongvisp av H, A’s yngre syster

* En liten nessecär med ansiktsvatten, schampo och balsam och boken Photoshop CS3 för digitalfotogafer av min yngsta bror och hans flickvän, choklad och presentkort på Åhlens och Lindex á 500 kr av mamma

* Av pappa fick hela familjen en helkväll i Göteborg på flott restaurant och biljetter till föreställningen Gubbröra på Lorensbergsteatern.

A fick kaffe, japansk wisky av brorsan, en fuskcigarr i marsipan och en stamp (en tung mojäng i metall som man pressar kaffet med i kaffefiltret på en espressomaskin).

Sist men absolut inte minst fick jag två skrivare. Jag skojar inte. Jag berättade för mamma om att min skrivare gått sönder varpå hon skulle ta reda på vad det skulle kosta att laga den relativt nya färglaserskrivaren som hon köpte för några år sen och som hakat upp sig lite. Den verkar inte riktigt förstå när man tömt avfallskassetten utan tjatar hela tiden om att man ska tömma den. Troligen inget större fel att laga men då den gick sönder höll mamma på med någon väldigt viktigt och kunde inte vänta tills den blivit lagad, så hon investerade i en ny skrivare av en annan modell. Vi har pratat om det tidigare men sen har det liksom runnit ut i sanden.

A berättade för sina föräldrar att jag behövde en ny skrivare så då fick jag en skrivare av dom i julklapp. En jättefin multifunktionsskrivare med scanner-, kopiator- och skrivarfunktion och med separata bläckfärgpatroner för varje färg. Jag kände på mig att mamma nog hade köpt en skrivare och mycket riktigt så fick jag en fin laserskrivare för enbart gråskala, vilket är väldigt bra när man ska skriva ut mycket.

Nu står jag inför ett seriöst i-landsproblem. Vilken skrivare ska jag välja? Mamma tyckte att jag ska ta båda. Det är en bra idé, båda skrivare sörjer liksom för varsitt behov. Men det känns väldigt åpet. Sen är det ju det där med utrymmet också. Jag vet inte om vi har plats för båda. Färgskrivaren kommer vi att få med oss hem men laserskrivaren får bli kvar här tills nästa gång vi kommer. Då hinner jag dessutom slänga ut den trasiga skrivaren och den trasiga scannern och prova ifall färgskrivaren kan stå på skrivbordet och dessutom mäta ytan på hutchen ifall laserskrivaren får plats på den.

Ja, himmel… Så det kan bli. 🙂 Men det ska bli skojigt att komma hem och provköra färgskrivaren. Måste ju se efter hur bra bilder den kan skriva ut. Det vore ju lite kul ifall man kunde skriva ut lite enkla foton på riktigt sjysst papper! Och julkort och en massa annat som man kan göra!

Ris a la Malta is the shit

Ris a la Malta is the shit

Det blev gröt igår istället. Tanken var att vi skulle ätit gröt idag och att A och hans kompis skulle ha tappat öl igår och att jag då skulle gjort rejäl sats köttfärssås och färsk pasta. Nåja, det blir idag istället. Och fördelen med att det blidde gröt igår är att vi hann göra ris a la Malta idag på gröten som blev kvar. Ris a la Malta är ju lätt den godaste av alla julefterrätter. Gjorde saftsås till också som blev jättefin och god. 🙂

Idag har de sista julklapparna blivit inslagna och så fort jag lyckats slita mig från The Nanny ska jag organisera alla julklappar i olika kassar och sen börja fixa med packningen.  Och senare ikväll har vi trötttid. Bleh. Hm…undra när jag ska hinna göra middag…?

Ris a la Malta

Pin It on Pinterest