Ett inlägg om prylar

Ett inlägg om prylar

Julklappsåret 2008 visade sig bli ett bra julklappsår. Tack alla, min familj och A’s familj, för alla jättefina julklappar!

Jag är nog väldigt lyckligt lottad för jag tycker alltid att jag har bra julklappsår. Man är nog egentligen ganska bortskämd men även om jag älskar att öppna paket så älskar jag minst lika mycket att ge bort julklappar och presenter som blir så himla lyckade i händerna på dom som får dom. Det finns inget som är roligare än att någon blir jätteglad för det man ger bort. Egot växer. 🙂

Julklappar 2008

(Ja, jag vet att Tobleronen är upp och ner!)

Bilden ovan föreställer alla fina julklappar jag fått:

*  En ganska stor Toblerone av min bror, som körde på ätbara julklappar i år (nåja, mer eller mindre) så av honom fick jag även en brandy-essans och två värmeisolerande muggar

* Tavelramar, boken Passion för desserter av Jan Hehd, Herbal Body Wash och ett set med Aloe Vera handcreme, shower creme och body lotion från A’s familj (föräldrar och far- och morföräldrar) och ballongvisp av H, A’s yngre syster

* En liten nessecär med ansiktsvatten, schampo och balsam och boken Photoshop CS3 för digitalfotogafer av min yngsta bror och hans flickvän, choklad och presentkort på Åhlens och Lindex á 500 kr av mamma

* Av pappa fick hela familjen en helkväll i Göteborg på flott restaurant och biljetter till föreställningen Gubbröra på Lorensbergsteatern.

A fick kaffe, japansk wisky av brorsan, en fuskcigarr i marsipan och en stamp (en tung mojäng i metall som man pressar kaffet med i kaffefiltret på en espressomaskin).

Sist men absolut inte minst fick jag två skrivare. Jag skojar inte. Jag berättade för mamma om att min skrivare gått sönder varpå hon skulle ta reda på vad det skulle kosta att laga den relativt nya färglaserskrivaren som hon köpte för några år sen och som hakat upp sig lite. Den verkar inte riktigt förstå när man tömt avfallskassetten utan tjatar hela tiden om att man ska tömma den. Troligen inget större fel att laga men då den gick sönder höll mamma på med någon väldigt viktigt och kunde inte vänta tills den blivit lagad, så hon investerade i en ny skrivare av en annan modell. Vi har pratat om det tidigare men sen har det liksom runnit ut i sanden.

A berättade för sina föräldrar att jag behövde en ny skrivare så då fick jag en skrivare av dom i julklapp. En jättefin multifunktionsskrivare med scanner-, kopiator- och skrivarfunktion och med separata bläckfärgpatroner för varje färg. Jag kände på mig att mamma nog hade köpt en skrivare och mycket riktigt så fick jag en fin laserskrivare för enbart gråskala, vilket är väldigt bra när man ska skriva ut mycket.

Nu står jag inför ett seriöst i-landsproblem. Vilken skrivare ska jag välja? Mamma tyckte att jag ska ta båda. Det är en bra idé, båda skrivare sörjer liksom för varsitt behov. Men det känns väldigt åpet. Sen är det ju det där med utrymmet också. Jag vet inte om vi har plats för båda. Färgskrivaren kommer vi att få med oss hem men laserskrivaren får bli kvar här tills nästa gång vi kommer. Då hinner jag dessutom slänga ut den trasiga skrivaren och den trasiga scannern och prova ifall färgskrivaren kan stå på skrivbordet och dessutom mäta ytan på hutchen ifall laserskrivaren får plats på den.

Ja, himmel… Så det kan bli. 🙂 Men det ska bli skojigt att komma hem och provköra färgskrivaren. Måste ju se efter hur bra bilder den kan skriva ut. Det vore ju lite kul ifall man kunde skriva ut lite enkla foton på riktigt sjysst papper! Och julkort och en massa annat som man kan göra!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest