Sista lediga dagen

Idag är det måndad, fast det känns som söndag. Sista lediga dagen innan jobb igen imorgon. Tänk vad lite ledighet går fort ändå.

Gårdagen spenderades här hemma, som planerat, med trevligt sällskap, mycket god mat och god dryck. Vi trodde inte, eller jag trodde i alla fall inte, att det lilla vi hade köpt på Feskerbröderna skulle räcka särskilt långt. Men vi blev alla proppmätta och kylen är fortfarande full med mat. Det är skönt för det innebär att vi inte behöver laga mat de närmaste dagarna.

Klockan är redan kvart i två och jag ska snart fixa kaffe. A är nog lite bakis. Det blev en del alkohol igår i form av öl, vin och drinkar. Någon efterrätt blev det aldrig så det blir fruktsallad och vispad grädde här ikväll istället. Det var längesedan så det ska bli gott.

Idag hade vi ju tänkt oss att åka till Slottskogen. Jag vill fota lite där och äta vårens första kulglass. Men vädret i Göteborg idag har en del att önska. Det är mulet och varmt och även om det är ljust ute så känns det inte riktigt som det perfekta vårvädret för parkvistelse och glass. Kanske stannar hemma och tar det lugnt och ägnar mig åt lite programmering i PHP istället. På det området finns det gott om arbete med inlämningsuppgifterna. Två av fem har jag lämnat in men det är ju fortfarande tre kvar och de sista tre kräver en del arbete.

Dags att fixa kaffe!

Andra bloggar om: , , , ,

Äntligen sovmorgon!

Nu har det gått ungefär 45 minuter av lördagen den 28:e mars. Har ju inte gått och lagt mig än men är mer eller mindre på väg. Fredagskvällen har vi firat med chicken fajitas, tortillachips och en massa grönsaker. Gott, gott, gott! Perfekt fredagsmat! Till maten blev det lite Battlestar Galactica (så klart) och ett avsnitt blev snabbt till fyra.

Idag har det inte hänt mycket förutom att vi återigen vaknade upp i ett vinterland. Vintern verkar vägra att släppa sina klor om oss, så fort man tror att våren är på väg på allvar så trillar det ner en massa snö som blir till slask och som dödar alla ens vårkänslor. Det är lite svårt att tänka sig att vi går över till sommartid på söndag, eller hur?

Igår kändes det verkligen vårigt i stan. I Kungsparken och Vasaparken hade det börjat titta upp en massa blommor i gräset, eller så var de ditplacerade, och det var verkligen jättefint! Jag blev så sugen på att ge mig ut och fota. Men så blev det kallare till kvällen och så började det snöa och resten vet vi alla. Snön blev till vatten som rann bort och nu regnar det. Så meningslöst! Men vädret har väl inte alltid någon mening?

Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av det är helg. God natt!

Andra bloggar om: , , ,

Några bilder från Göteborg

Några bilder från Göteborg

Nu har jag gått igenom bilderna som jag tog i torsdags. Det blev några stycken men tyvärr lyckades jag inte hitta något bra vårmotiv. Det var egentligen därför jag gav mig ut.

Nåja, fick en del ok bilder i alla fall. Fick också möjlighet att testa teleobjektivet lite mer. Det har inte funnits så stort behov av det när man fotat inomhus, vilket är vad jag gjort mest hittills.

Här kommer ett gäng bilder. Vissa av motiven har nog blivit fotade tusentals gånger förut och troligen på intressantare sätt än vad jag lyckats med, så vänta er inget extravagant. Varning för kyrkor, förresten. 😉

Andra bloggar om: , ,

Och så blev det!

Och så blev det!

Nu har vi varit hemma i några timmar. Efter demonstrationen åkte vi till Järntorget och gick och tog hamburgare på ett litet mysko men mysigt hamburgerhak. Helt ok hamburgare och frasiga pommes. Mums. 🙂

Så hur gick det nu då med demonstrationen? Jo då. Inte lika stor som den 18:e juni men helt ok. Vi blev runt 600 pers tydligen och GP har inte rapporterat någonting. Skit-GP. Lite otur för oss att det hölls en demonstration mot Israels invasion av Gaza bara en timme efter att demonstrationen mot övervakningssamhället slutade. Den drog mer folk så det var väl intressantare för GP att rapportera. Jag hoppas bara att “våran” demonstration syns någonstans i mediabruset.

Demonstrationen började som sagt på Gustav Adolfs torg. Som vanligt så var det lite trögt i början, inte jättemycket folk men tåget nådde sin höjdpunkt under den övre delen av Avenyn då fler hade hakat på tåget och folket med megafonterna hade fått ganska bra fart på skaran i tåget. Det är alltid lika roligt när folk som inte tänkt delta ändå rycks med och följer med i demonstrationen. Det är också roligt att se att dom som deltar är människor från alla åldersklasser och sociala sammanhang. Framför oss gick exempelvis två välklädda damer i åldern 40+ och det är väldigt roligt att även dom insett att politikerna har fel. Det är alltså inte bara ungdomsgenerationen. Bra jobbat!

Här nedan följer några bilder från demonstrationen. Jag har inte orkat namnge dom så ingående men dom ligger i ordningsföljd. Nanmen på talarna är inte kompletta men det kommer så fort jag hittar åt dom. Om något namn är fel, kommentera gärna så ändrar jag snarast.

Edit 2009.01.14 @ 10:51: Använd gärna bilderna, jag tänker inte stämma någon. 😉 Ha dock gärna lite överseende med den varierande och lite halvkassa bildkvaliteten.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kollektivtrafiken upphör aldrig att förvåna

Jag sitter på jobbet och försöker planera morgondagen som antagligen kommer att innebära en del stress. På förmiddagen ska jag till syncentralen för första gången under den tid jag bott här i Göteborg. Åh…så roligt. Men ärligt talat så kommer det att bli jättebra för jag kommer få någon jag kan ringa när hjälpmedel går sönder och när linser tar slut. Jag har dessutom en trasig skrivare och en trasig scanner hemma som jag inte vet om jag bara ska slänga eller om dom vill att jag lämnar tillbaka grejerna.

På eftermiddagen ska jag ut till en kund på Telia för att bland annat leverera ett tangentbord. Där ska jag vara så fort som möjligt efter besöket på SC eftersom min kund slutar jobba vid två. Hej och hå och åka kors och tvärs över hela stan! Resten av veckan blir nog rätt lugn vad gäller jobb i alla fall. På fredag ska vi inventera och hur mycket jag ska jobba i nästa vecka vet jag inte ännu men det lär avhandlas på mötet i eftermiddag.

Syncentralen i denna stad ligger ute i Högsbo vid Högsbo sjukhus. Jag utgick ifrån att det skulle gå bussar dit,  åtminstone från Marklandsgatan. Ack, så jag bedrog mig. Hållplatsen Högsbo sjukhus finns visserligen i Västtrafiks tabelldatabas men i verkligheten är den bortplockad. Det går alltså inga bussar till Högsbo sjukhus överhuvudtaget! Närmaste hållplats verkar vara Lantmilsgatan dit det går både bussar och spårvagnar och ok, det ser inte särskilt långt ut på kartan men i en stad som är så pass stor att det behövs minst fyra sjukhus, borde man väl kunna vänta sig att det i alla fall ska gå bussar till samtliga sjukhus? Tydligen är det för mycket begärt av kollektivtrafiken i en storstad i Västsverige. Och dom undrar varför folk kör bil…

Pin It on Pinterest