Kollektivtrafiken upphör aldrig att förvåna

Jag sitter på jobbet och försöker planera morgondagen som antagligen kommer att innebära en del stress. På förmiddagen ska jag till syncentralen för första gången under den tid jag bott här i Göteborg. Åh…så roligt. Men ärligt talat så kommer det att bli jättebra för jag kommer få någon jag kan ringa när hjälpmedel går sönder och när linser tar slut. Jag har dessutom en trasig skrivare och en trasig scanner hemma som jag inte vet om jag bara ska slänga eller om dom vill att jag lämnar tillbaka grejerna.

På eftermiddagen ska jag ut till en kund på Telia för att bland annat leverera ett tangentbord. Där ska jag vara så fort som möjligt efter besöket på SC eftersom min kund slutar jobba vid två. Hej och hå och åka kors och tvärs över hela stan! Resten av veckan blir nog rätt lugn vad gäller jobb i alla fall. På fredag ska vi inventera och hur mycket jag ska jobba i nästa vecka vet jag inte ännu men det lär avhandlas på mötet i eftermiddag.

Syncentralen i denna stad ligger ute i Högsbo vid Högsbo sjukhus. Jag utgick ifrån att det skulle gå bussar dit,  åtminstone från Marklandsgatan. Ack, så jag bedrog mig. Hållplatsen Högsbo sjukhus finns visserligen i Västtrafiks tabelldatabas men i verkligheten är den bortplockad. Det går alltså inga bussar till Högsbo sjukhus överhuvudtaget! Närmaste hållplats verkar vara Lantmilsgatan dit det går både bussar och spårvagnar och ok, det ser inte särskilt långt ut på kartan men i en stad som är så pass stor att det behövs minst fyra sjukhus, borde man väl kunna vänta sig att det i alla fall ska gå bussar till samtliga sjukhus? Tydligen är det för mycket begärt av kollektivtrafiken i en storstad i Västsverige. Och dom undrar varför folk kör bil…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest