Och så blev det!

Och så blev det!

Nu har vi varit hemma i några timmar. Efter demonstrationen åkte vi till Järntorget och gick och tog hamburgare på ett litet mysko men mysigt hamburgerhak. Helt ok hamburgare och frasiga pommes. Mums. 🙂

Så hur gick det nu då med demonstrationen? Jo då. Inte lika stor som den 18:e juni men helt ok. Vi blev runt 600 pers tydligen och GP har inte rapporterat någonting. Skit-GP. Lite otur för oss att det hölls en demonstration mot Israels invasion av Gaza bara en timme efter att demonstrationen mot övervakningssamhället slutade. Den drog mer folk så det var väl intressantare för GP att rapportera. Jag hoppas bara att “våran” demonstration syns någonstans i mediabruset.

Demonstrationen började som sagt på Gustav Adolfs torg. Som vanligt så var det lite trögt i början, inte jättemycket folk men tåget nådde sin höjdpunkt under den övre delen av Avenyn då fler hade hakat på tåget och folket med megafonterna hade fått ganska bra fart på skaran i tåget. Det är alltid lika roligt när folk som inte tänkt delta ändå rycks med och följer med i demonstrationen. Det är också roligt att se att dom som deltar är människor från alla åldersklasser och sociala sammanhang. Framför oss gick exempelvis två välklädda damer i åldern 40+ och det är väldigt roligt att även dom insett att politikerna har fel. Det är alltså inte bara ungdomsgenerationen. Bra jobbat!

Här nedan följer några bilder från demonstrationen. Jag har inte orkat namnge dom så ingående men dom ligger i ordningsföljd. Nanmen på talarna är inte kompletta men det kommer så fort jag hittar åt dom. Om något namn är fel, kommentera gärna så ändrar jag snarast.

Edit 2009.01.14 @ 10:51: Använd gärna bilderna, jag tänker inte stämma någon. 😉 Ha dock gärna lite överseende med den varierande och lite halvkassa bildkvaliteten.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

8 Comments

 1. Dennis Nilsson
  Jan 11, 2009

  Tja, det är alltid lättare att skriva om något oroväckande som är långt borta än det som är nära.
  Då behöver man som journalist inte bry sig så mycket.

  Det är ju inte ens egen ända det brinner i, ännu! :-/

  • Sandra
   Jan 11, 2009

   Sant. Likväl tråkigt men man får väl hoppas att åtminstone politikerna förstått att folk inte glömt och att folk inte slutat bry sig, även om demon i juni lockade fler arga människor.

 2. Egil
  Jan 14, 2009

  Helt otrolig uppslutning från ungdomsförbunden! Andra gången någonsin jag sett Ung Vänster och MUF i samma demonstration. Helt underbart! Ni är underbara, ni som vågra trotsa gamla värderingar och grupperingar och sammarbeta när vårt öppna samhälle hotas!

  Jag filmade alla talen med min mobilkamera, men på något vis f**ade jag till det och det blev utan ljud, så det var noll värt. Men jag såg att det var några som filmade med riktiga filmkameror. Är det någon som vet var det finns film i digital form?

  • Sandra
   Jan 14, 2009

   Håller med! Och jag ska tillägga att jag antagligen såg ut som en fågelholk då MUF:aren gjorde sitt uttalande. Det hade jag verkligen inte väntat mig. 🙂

 3. Adam
  Jan 14, 2009

  Vad var det för uttalande MUF:aren gjorde? Kunde tyvärr inte vara där men skulle gärna vilja veta!

  • Sandra
   Jan 15, 2009

   Jag minns inte ordagrannt men han sa att MUF är emot IPRED vilket jag inte hört talas om innan. Kan ha missat det om så skulle vara fallet. Men att dom överhuvudtaget uttalade sig tyckte jag var oväntat. På demon mot FRA visade dom sig väl inte ens?

 4. Androgyn
  Jan 15, 2009

  GP skrev vad jag kunde avgöra ett 2+15 rader i marginalen på sidan 5 med rubrik “Hundratalet tågade mot FRA-lagen” om att “Igår” demonstrerade några hundra personer i Göteborg mot bl.a. FRA-lagen och Ipred med citat från Kalle Vendin, dvs rubrikien tar bort 500 personer och de övriga lagarna… Resten av uppslaget ägnas åt Gaza.

  • Sandra
   Jan 15, 2009

   Viist var väl det i papperbilagan? Den läser jag aldrig. Jag håller mig till nätet, jag. 😉 Kostar gratis (vilket är bra eftersom jag ser lite skruttigt och inte tycker att pappersbilagan är värd pengarna) och är bättre uppdaterad… men inte med allt 🙁 Tycker det var rätt futtigt av dom att inte skriva på nätbilagan.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Varför inte? » Demonstration i Göteborg - [...] ner till Göteborg igår för att demonstrera mot FRA-lagen, men Axel rapporterar med bilder. Även Sandra rapporterar och har…
 2. Rick Falkvinge (pp) » Ett rätt och två fel - [...] och Ung Pirat var bland huvudarrangörerna, och Kalle Vedin (pp) var en av huvudtalarna. Sandrability och Axel Kronholm har…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest