Ny vecka, nya utmaningar

Nu är det visserligen redan onsdag. Jag har varit lite lat med bloggandet igen. En ny vecka har tagit sin början och imorgon börjar den redan lida mot sitt slut.

Veckan började med ett möte på Manpower i måndags med information om inventeringsjobbet som var igår. Vi fick instruktioner om hur jobbet skulle utföras, arbetskläder och anställningsavtal. Dock så kraschade Manpowers server så några av oss, bl a jag själv, fick skriva på kontrakt på tisdagen istället. Vi var ca 40 personer, alla studenter, som tillsammans skulle utföra inventering på ICA Maxi i Angered. De utför inventering två gånger per år och då räcker inte deras egen personal till för att hinna med inventering av tusentals produkter inom rimlig tid. Maxi har ju öppet varje dag och ganska länge så det var ju inte så konstigt att de behövde extra arbetskraft.

Det var inte heller så farligt att gå upp kvart i fyra i tisdags, även om jag hellre hade legat kvar i sängen. Men man är ju ändå lite peppad och motiverad när man ska iväg på ett nytt jobb som man inte provat innan, även om inventering kanske inte låter så roligt.

På det hela taget så var det en ganska trevlig arbetsdag. Den första hyllan jag arbetade av var müsli och mjöl. I början var det lite trevande men man arbetade upp en bra hastighet ganska fort. Runt halvnio var hyllan klar och jag fick gå och äta frukost. ICA bjöd hela personalen och där fanns gott om smårgåsvirke för att bygga sig rejäla mackor. Riktigt trevligt! Sedan var bara att ge sig ut och fortsätta med inventeringen och då hamnade jag vid chipsen.

När allt inventeringsjobb var klart plockade vi lite varor tills att klockan blev tolv. Då var det dags för alla Manpower-anställda att sluta. Jag passade på att handla lite innan jag gick eftersom det fanns nybakat bröd på hyllorna. 🙂

Nu sitter jag och gör mig hemmastadd i de olika system för näbaserade konfereenser som ska användas i webbmaster-utbildningen. Jag har ännu inte fått den kurslitteratur som jag beställt via Bokus. Jag lär mig aldrig att man måste ha framförhållning när det gäller Bokus för så särskilt snabba är dom inte…tyvärr. Väntar också på leverans av min MacBook Pro. Leveransdatumet har flyttats fram en dag från den 10:e till den 9:e september. Me like! Hoppas den flyttas fram lite till. 😉

Imorgon är dags för nästa lilla utmaning. Då ska jag och en psykolog som heter Charlotta en sväng till Jönköpings syncentral. Charlotta ska berätta lite om en undersökning som riksorganisationen Unga Synskadade låtit göra om synskadade ungdomars självkänsla och psykosociala situation. Jag har redan varit med på en föreläsning som var i Vänersborg förra våren och det är sannerligen svårt att klämma in sina erfarenheter i ett 15 minuter långt framförande. Det finns rätt mycket man vill säga till personer som varje dag möter föräldrar till barn med synnedsättning och som inte riktigt vet hur de ska hantera det.

Nu börjar det kännas som att lite te skulle vara gott. En bulle också kanske.

Andra bloggar om: , , ,

Hem och vända

I söndags kom jag hem från några dagars vistelse i Skellefteå. Det har varit bra dagar med toppenväder, bad i pool, bad i fors, god mat, möten, workshops och en massa skoj med folk.

Gårdagen ägnade jag åt lite sporadisk packning och tvätt. Jag insåg att det hade varit ganska skönt att vara hemma i några dagar innan nästa resa. Nu ska jag packa det sista inför nästa seglingstrip, slänga i mig lite frukost och möta upp Å på centralen. Därifrån, eller rättare sagt från Nordstan, blir det jakt på regnbyxor och veggo-kött och sen vidare till Saltholmen.

Dags att skynda sig lite. Kommer hem igen på lördag!

Andra bloggar om: , , ,

Snordags

Något som är näst intill idiotsäkert när jag varit ute och rest och ofta sovit dåligt i samband med resan, är att jag blir förkyld direkt efter hemkomsten. Precis så har det även blivit nu efter seglingen.

Jag kände i fredags hur det började göra ont i halsen vilket visserligen var ganska störande men jag åkte ändå på fest hos J i Mölnlycke i lördags kväll. Det varjag, J, J’s bror R, R’s kompis M och J’s kompis S. Vi grillade, drack lite grogg och snackade och avslutade kvällen på The Golden Days som hade Happy Hour med billig öl och billiga drinkar (bokstavligen då drinkarna kändes utspädda och det enda öl som ingick i Happy Hour var Budweiser). J och M skulle vidare men jag åkte hem då jag började må lite halvkass. Jag har fortfarande sjöben efter fem dagar på havet så det ständiga gungandet i kombination med alkohol kändes inte som någon bra kombination.

Igår och idag har jag mest tagit det lugnt. Åkte till J’s arbetsplats på US Väst’s kansli i Frölunda och hämtade de öl som jag lämnade kvar i Mölnlycke i lördags eftersom det hade blivit krångligt att få med dem in på restaurangen. Vi fikade lite och åkte sen in till stan där jag tog en vagn hem. Nu är jag helt utmattad, näsan rinner, ögonen rinner och golvet gungar. A föreslog att vi skulle äta fajitas ikväll så han och hans kompis lär få gå och handla för det orkar inte jag. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Åter i hamn

Världen gungar, jag är trött och sliten men nöjd. Har varit hemma i några timmar nu och packat upp, duschat och bara tagit det lugnt. Ikväll ska det bli obeskrivligt skönt att gå och lägga sig i sin egen säng igen efter fyra nätters dålig sömn i en koj i en trång segelbåt tillsammans med sex andra personer.

Jag har tagit en del bilder som jag ska gå igenom och sortera lite. Några av dem kommer nog att hamna här och de som jag tycker bäst om kommer säkert att hamna i headern så småningom.

Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig direkt men vi har varken mjölk, bröd eller toapapper så en tripp till affären verkar inte gå att undvika.

Imorgon blir det en tur till Trollhättan för att inhämta lite info om utbildningen som jag sökt (om jag nu kommer in). Tänkte höra mig för över möjligheterna att kunna bli kontaktad ifall det skulle trilla av så pass mycket folk vid terminstarten att jag kommer in trots allt. Det vore ju synd ifall det skulle bli tomma platser när jag så gärna vill gå den här utbildningen. Nåja…allt ska väl ordna sig till det bästa.

*off*

Andra bloggar om: ,

Lycka är att finna Internet i obygden

Sitter just nu på ett relativt primitivt hotell i centrala Uddevalla (eller vad man nu ska kalla det) och är helt salig över att råkat snubbla över ett helt oskyddat trådlöst nätverk. Startade upp datorn för att joxa lite med PHP och MySQL, kollade snabbt tillgängligheten på trådlösa nätverk, helt övertygad om att där enbart skulle finnas krypterade nät för långt bort. Hur förvånad blev jag inte när jag upptäckte att det nät som ligger närmast hade stark tillgänglighet och var dessutom helt oskyddat?! Helgen är räddad!

Jag är här i Uddevalla eftersom jag i svagt ögonblick tackade ja till min bekant J’s förfrågan till mig att följa med på Unga Synskadades kombinerade utbildnings- och äventyrshelg här i Uddevalla. Jag visste redan då att jag nog egentligen inte hade tid. Men va faan, man kan inte plugga, jobba och slita jämt! Lite roligt måste man få ha också!

Nu låter det kanske som att jag tänker sitta instängd på mitt rum hela helgen eftersom jag hittade detta från himlen sända WLAN, men nej, så asocial tänker jag inte vara. Helgen kommer med all säkerhet att ha en del att erbjuda. Men samtidigt, så skönt med lite Internet-access. 😉

Uddevalla är för övrigt en ganska trist stad. Jag har varit här några gånger tidigare men staden blir sannerligen inte roligare med tiden. Jag kan inte sätta fingret på det men den känns grå, tråkig och händelselös. Men vad vet jag, jag bor ju inte här. Nu regnar det till på köpet.

Neh, dags att pilla lite med programmeringen.

Andra bloggar om: ,

Pin It on Pinterest