Ny vecka, nya utmaningar

Nu är det visserligen redan onsdag. Jag har varit lite lat med bloggandet igen. En ny vecka har tagit sin början och imorgon börjar den redan lida mot sitt slut.

Veckan började med ett möte på Manpower i måndags med information om inventeringsjobbet som var igår. Vi fick instruktioner om hur jobbet skulle utföras, arbetskläder och anställningsavtal. Dock så kraschade Manpowers server så några av oss, bl a jag själv, fick skriva på kontrakt på tisdagen istället. Vi var ca 40 personer, alla studenter, som tillsammans skulle utföra inventering på ICA Maxi i Angered. De utför inventering två gånger per år och då räcker inte deras egen personal till för att hinna med inventering av tusentals produkter inom rimlig tid. Maxi har ju öppet varje dag och ganska länge så det var ju inte så konstigt att de behövde extra arbetskraft.

Det var inte heller så farligt att gå upp kvart i fyra i tisdags, även om jag hellre hade legat kvar i sängen. Men man är ju ändå lite peppad och motiverad när man ska iväg på ett nytt jobb som man inte provat innan, även om inventering kanske inte låter så roligt.

På det hela taget så var det en ganska trevlig arbetsdag. Den första hyllan jag arbetade av var müsli och mjöl. I början var det lite trevande men man arbetade upp en bra hastighet ganska fort. Runt halvnio var hyllan klar och jag fick gå och äta frukost. ICA bjöd hela personalen och där fanns gott om smårgåsvirke för att bygga sig rejäla mackor. Riktigt trevligt! Sedan var bara att ge sig ut och fortsätta med inventeringen och då hamnade jag vid chipsen.

När allt inventeringsjobb var klart plockade vi lite varor tills att klockan blev tolv. Då var det dags för alla Manpower-anställda att sluta. Jag passade på att handla lite innan jag gick eftersom det fanns nybakat bröd på hyllorna. 🙂

Nu sitter jag och gör mig hemmastadd i de olika system för näbaserade konfereenser som ska användas i webbmaster-utbildningen. Jag har ännu inte fått den kurslitteratur som jag beställt via Bokus. Jag lär mig aldrig att man måste ha framförhållning när det gäller Bokus för så särskilt snabba är dom inte…tyvärr. Väntar också på leverans av min MacBook Pro. Leveransdatumet har flyttats fram en dag från den 10:e till den 9:e september. Me like! Hoppas den flyttas fram lite till. 😉

Imorgon är dags för nästa lilla utmaning. Då ska jag och en psykolog som heter Charlotta en sväng till Jönköpings syncentral. Charlotta ska berätta lite om en undersökning som riksorganisationen Unga Synskadade låtit göra om synskadade ungdomars självkänsla och psykosociala situation. Jag har redan varit med på en föreläsning som var i Vänersborg förra våren och det är sannerligen svårt att klämma in sina erfarenheter i ett 15 minuter långt framförande. Det finns rätt mycket man vill säga till personer som varje dag möter föräldrar till barn med synnedsättning och som inte riktigt vet hur de ska hantera det.

Nu börjar det kännas som att lite te skulle vara gott. En bulle också kanske.

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest