Lycka är att finna Internet i obygden

Sitter just nu på ett relativt primitivt hotell i centrala Uddevalla (eller vad man nu ska kalla det) och är helt salig över att råkat snubbla över ett helt oskyddat trådlöst nätverk. Startade upp datorn för att joxa lite med PHP och MySQL, kollade snabbt tillgängligheten på trådlösa nätverk, helt övertygad om att där enbart skulle finnas krypterade nät för långt bort. Hur förvånad blev jag inte när jag upptäckte att det nät som ligger närmast hade stark tillgänglighet och var dessutom helt oskyddat?! Helgen är räddad!

Jag är här i Uddevalla eftersom jag i svagt ögonblick tackade ja till min bekant J’s förfrågan till mig att följa med på Unga Synskadades kombinerade utbildnings- och äventyrshelg här i Uddevalla. Jag visste redan då att jag nog egentligen inte hade tid. Men va faan, man kan inte plugga, jobba och slita jämt! Lite roligt måste man få ha också!

Nu låter det kanske som att jag tänker sitta instängd på mitt rum hela helgen eftersom jag hittade detta från himlen sända WLAN, men nej, så asocial tänker jag inte vara. Helgen kommer med all säkerhet att ha en del att erbjuda. Men samtidigt, så skönt med lite Internet-access. 😉

Uddevalla är för övrigt en ganska trist stad. Jag har varit här några gånger tidigare men staden blir sannerligen inte roligare med tiden. Jag kan inte sätta fingret på det men den känns grå, tråkig och händelselös. Men vad vet jag, jag bor ju inte här. Nu regnar det till på köpet.

Neh, dags att pilla lite med programmeringen.

Andra bloggar om: ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest