En ljus men kall dag

Det har varit underbart väder idag. Sol hela dagen! Sånt gillar jag. Tyvärr har det ju inte varit särskilt varmt. Inte alls varmt faktiskt. Trots att jag imorse såg att det kommit lite, lite snö under natten, struntade jag i att ta med mig halsduk. Det fick jag ångra sedan när jag stod och väntade på en buss i Kungsten. Det blåste och ven och det va riktigt rått, även att stå i direkt solljus. Usch! Kändes plötsligt inte så vårigt alls.

Och bättre blev det inte. På hemvägen från Sisjön stod jag säkert en kvart och väntade på vagnen vid Frölunda torg. Alla som varit där vet att spårvagnshållplatsen ligger under jord, precis på väg in i en lång tunnel under själva torget. Det blev en rejäl vindtunnel där och riktigt kallt om öronen.

Jag har varit sjukt trött hela dagen så idag blir det nog att lägga sig tidigt. Men först ska jag sätta mig och inleda ett avbrutet marathon med Battlestar Galactica (avbrutet eftersom det inte kommer att bli något riktigt marathon, har ju inte alla säsonger än och måste ju dessutom gå till jobbet och sova och sånt). Fick DVD:erna med miniserien, säsong 1 och säsong 2 idag! Wee! Jag har inte sett de första säsongerna på flera år, inte sedan de visades på TV i USA.

A känner sig lite hängig och verkar vilja gå och lägga sig. Det kan han gott göra och sova bort vad det än är som får honom hängig. Stackarn, han har varit lite sjuk den här vintern men jag har sluppit. *peppar, peppar, ta i trä* Kanske dags att ta tag i middagen och inte skjuta på det till sent på kvällen. För om jag nu sätter mig framför TV:n och BSG, så lär jag inte resa mig på ett bra tag. 😉

Andra bloggar om: , ,

Once again a shoppoholic

Nu har shoppoholicen i mig vaknat igen. Det brukar bli så när lönedag närmar sig och jag har börjat dreggla över saker att spendera lönen på.

Inte helt oväntat blev det DVD-film och inte heller helt oväntat blev det första och andra säsongen av Battlestar Galactica. Denna veckan blir det förhoppningsvis inte mindre än tre paket på posten. I förra veckan beställde jag ju boken “Adobe Photoshop Lightroom 2 för digitalfotografer” som jag hoppas kommer den här veckan. Det går dock inte så fort att få sin beställning från Bokus när man väljer ekonomipaket men frakten blir i alla fall gratis.

I helgen beställde jag dessutom albumen X & Y, A Rush of Blood to the Head och Viva La Vida med Coldplay, så nu har jag redan spenderat runt 1000 spänn på böcker, film och musik den här löneperioden…och lönen har inte ens kommit än. Dags att skärpa sig.

Andra bloggar om: , ,

En serie att sakna

En serie att sakna

Igår såg jag det sista avsnittet av sci-fi-serien Battlestar Galactica. Behöver jag säga att jag lipade som en sill? Jag både avskyr och älskar sorgliga och samtidigt vackra slut! 🙂

Serien fick enligt mig ett fint och väldigt värdigt avslut och man bjöds som tittare på spänning, dramatik och överraskningar i sann Battlestar Galactica-anda.

Jag kommer dock att sakna serien nåt oerhört. Den har ju hållit på i nästan sex år eftersom det har gått ganska lång tid mellan vissa av säsongerna. Ibland ett helt år och ibland har jag faktiskt varit beredd att överge serien då vissa avsnitt har varit helt uppåt väggarna och det känts som att de totalt tappat fokus på det som var bra med serien från början. Men jag kunde inte bara släppa serien och tur var väl det för mot slutet så tog det sig verkligen. Säcken knöts ihop allt mer, allt blev mer komplicerat än någonsin och karaktärer som man inte trodde skulle mötas igen, återförenades och hemligheter avslöjades.

För er som hittills inte sett slutet så tänker jag inte gå in på mer detaljer än så här. Och till er som övergett serien innan den tog slut, tänk om!

Den enda tv-serie jag köpt som DVD är den gamla australiensiska miniserien Bangkok Hilton med en ung Nicole Kidman och en nästan lika ung Hugo Weaving (Elrond, Agent Smith, V for Vendetta) i rolllistan. Men Battlestar Galactica är en serie som jag tror att jag kommer att ha glädje av längre fram i livet så det blir nog att inhandla den på DVD inom en inte allt för avlägsen framtid och sedan ha ett rejält Battlestar Galactica-marathon. Mumma. 🙂

Battlestar Galactica

Bilden är tagen från Dailycal.org. Klicka på bilden för att komma till bildkälla.

Andra bloggar om: , ,

Jakten på den heliga kanelstången

Jakten på den heliga kanelstången

Den här helgen började ju bra…eller också inte. Jag gick till apoteket för att köpa nya p-piller (mm, dom var slut och det är ju sällan bra 😉 ). Jag gick sedan vidare till Hemköp för att försöka hitta kanelstänger. Jag försökte hitta sådana där redan för några dagar sedan men då fanns det så klart inte. Vi ska göra risgrynsgröt imorgon och då måste man ju ha kanelstång i gröten.

Föga förvånande så hade dom inte fått hem fler kanelstänger men jag köpte i alla fall mjölk så att den inte hinner ta slut innan imorgon. Jag åkte vidare till City-torget i hopp om att den lilla halvskruttiga ICA-butiken där. Men dom hade inte heller. Frustrationen stegrade inom mig. Hur kan affärerna vara så dåligt förberedda fyr dagara innan julafton? Värdelösa jävla statsdel!

Jag gjorde ett sista desperat försök och åkte till Konsum vid SKF. Det var en chansning men en chansning som betalade sig. Där fanns det minsann kanelstänger! Lite gladare, men fortfarande lite frustrerad eftersom A’s mobiltelefon var avstängd så att jag inte kunde nå honom och be honom börja med frukosten, åkte jag äntligen hem, efter att fått vänta på vagnen i säkert en kvart. Skitväder var det också. Äkta höststorm…i alla fall nästan.

Neh, nu ska jag sluta vara pessimist och njuta av helgen istället. Först blir det några avsnitt av Nanny. Underbara serie! 🙂

The Nanny

Maxwell och Fran

Nästan klar…

Nu är julklappsinhandlingen klar minus en julklapp och en födelsedagspresent. Om födelsedagspresenten inte hade försvunnit igår så hade det bara varit en julklapp kvar att köpa. Men så går det ibland. Det grämer mig fortfarande att jag tappade bort den…

Nu har jag sträcktittat på fem eller sex (jag vet inte hur många exakt) avsnitt av Nanny. Alltså den gamla serien från 90-talet med den tokiga Fran Fine som flyttar in hos familjen Sheffield i New York. Hur kan man annat än älska den serien? Jag blev så glad när jag hittade den på Mininova.org. Den var på 50 Gb totalt. Tog tre dagar att få hem. Faktum är jag faktiskt försökte hitta den på DVD först, då jag faktiskt tycker så pass mycket om den att jag skulle kunna tänka mig att köpa den. Men den fanns inte och så då gick jag den lite mer kontroversiella vägen. Fildelning är verkligen bra när man vill hitta sånt som bolagen själva valt att inte göra tillgängligt på annat sätt.

Jag har köpt ett par nya KOSS-pluggar idag! Jag hade inte tänkt göra det innan jul egentligen men så blev det så att jag helt hade glömt bort att jag fått ett presentkort på Expert, av M, R och J i julklapp i förra veckan då R var här i Göteborg genom jobbet och vi bytte julklappar. Då tänkte jag att jag skulle använda dom pengarna till något kul tillbehör till systemkamera i framtiden. Men så gick mina fina KOSS-pluggar sönder och jag blev ledsen. Gladare blev jag när jag erinrade mig presentkortet som var på 200 kr och ett par nya fina pluggar kostade 199 kr. Perfekt! Nu har jag bra ljud igen! Har dock inte hunnit öppna dom ännu och provlyssnat. Det får bli dagens sista göromål.

God natt 🙂

Pin It on Pinterest