En serie att sakna

En serie att sakna

Igår såg jag det sista avsnittet av sci-fi-serien Battlestar Galactica. Behöver jag säga att jag lipade som en sill? Jag både avskyr och älskar sorgliga och samtidigt vackra slut! 🙂

Serien fick enligt mig ett fint och väldigt värdigt avslut och man bjöds som tittare på spänning, dramatik och överraskningar i sann Battlestar Galactica-anda.

Jag kommer dock att sakna serien nåt oerhört. Den har ju hållit på i nästan sex år eftersom det har gått ganska lång tid mellan vissa av säsongerna. Ibland ett helt år och ibland har jag faktiskt varit beredd att överge serien då vissa avsnitt har varit helt uppåt väggarna och det känts som att de totalt tappat fokus på det som var bra med serien från början. Men jag kunde inte bara släppa serien och tur var väl det för mot slutet så tog det sig verkligen. Säcken knöts ihop allt mer, allt blev mer komplicerat än någonsin och karaktärer som man inte trodde skulle mötas igen, återförenades och hemligheter avslöjades.

För er som hittills inte sett slutet så tänker jag inte gå in på mer detaljer än så här. Och till er som övergett serien innan den tog slut, tänk om!

Den enda tv-serie jag köpt som DVD är den gamla australiensiska miniserien Bangkok Hilton med en ung Nicole Kidman och en nästan lika ung Hugo Weaving (Elrond, Agent Smith, V for Vendetta) i rolllistan. Men Battlestar Galactica är en serie som jag tror att jag kommer att ha glädje av längre fram i livet så det blir nog att inhandla den på DVD inom en inte allt för avlägsen framtid och sedan ha ett rejält Battlestar Galactica-marathon. Mumma. 🙂

Battlestar Galactica

Bilden är tagen från Dailycal.org. Klicka på bilden för att komma till bildkälla.

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest