Nya kurser

Idag börjar två nya kurser: digitala distributionsformer och databaser och databasdesign. Än så länge så har det inte hänt så mycket på DisCo, det webbaserade systemet där allt kursmaterial publiceras, och inte heller i kursbloggen för digitala distributionsformer har det kommit upp något nytt sen i förra veckan.

Så under tiden får jag väl helt enkelt gå och träna 🙂

Andra bloggar om: , ,

Har någon sett min motivation?

Usch! Jag är en dålig människa! Än en gång har träningen helt kommit av sig och jag är så kass på att ta upp den igen! Vad är det för fel på mig?

Veckan innan Cypern hade jag inte tid och ro att gå och träna. Efter resan hade jag så sjukt mycket att göra att jag inte hann då heller och att gå och träna innan slutrapporten i projektkursen var klar blev inte heller aktuellt. Men nu, nu när två kurser är avklarade borde jag ju kunna ta mig i kragen och då de futtiga metrarna till gymmet men icke!

Det hela hänger även ihop med att fortfarande inte vänt dygnet rätt. jag går upp vid 12 och går och lägger mig vid 3 på natten. Dåligt! Måste fixa!

Nytt försök med träningen på fredag.

Andra bloggar om: ,

Balkongröjning

Balkongröjning

Idag bestämde jag mig för att vårat hem behöver röjas upp lite. Jag har varit ute med en massa återvinningssopor och tagit in tomatplantorna i köket eftersom de höll på att frysa ihjäl ute på balkongen. Det börjar verkligen bli kallt nu. Usch 🙁

Jag passade även på att röja och städa ute på balkongen, tömt alla blomlådor på vissna blommor och rötter och rört om i jorden så att de är klara att användas nästa gång det ska planteras något. Balkongen är nu städat och allt står snyggt i ordning. Nästa aktivitet blir att sätta upp julbelysning på balkongräcket men det är ju ett tag kvar tills dess i alla fall.

Balkongröjning

Visst blev det ordning och reda?

Upptäckte när jag sprang mellan köket och balkongen att min Saint Pualia blommade så fint igen så jag tog ett kort på den.

 

Saint Paulia

A sitter i skolan och jobbar till sent idag så jag får äta middag själv. Det blir raggmunkar, fläsk och lingonsylt, äkta husmanskost! Imorgon ska jag minsann masa mig iväg till gymmet igen. Har ju inte kunnat gå dit medan jag varit förkyld och sen har jag ju jobbat lite, men nu ska här tränas igen! Resten av fredagen ska ägnas åt projektarbete i systemeringskursen. Lite tung med skolarbete så där på en fredag men måste man så måste man.

Andra bloggar om:

The network is working!

Det är trevligt när grejer som man beställt ena dagen finns för avhämtning redan dagen efter. Det gillar vi!

Den nya routern är nu hemma, installerad och konfigurerad. Den funkar kanon och var riktigt lätt att köra igång också. Allt gick som på räls! Vad som även gick på räls var att få igång IPREDIA på den gamla routern. Att sätta upp ett öppet WLAN i sig är ju inte komplicerat men vad jag trodde skulle bli krångligt var att konfigurera den nya routern på rätt sätt så att den gamla skulle hitta ut på Internet. Men det gjorde den, helt utan att jag behövde göra nånting förutom att dra en kabel från den nya till den gamla routern. Allt bara funkade! Jag älskar när saker bara funkar!

A har även har fått igång sin ena dator igen som stått avstängd i några veckor på grund av trasigt nätaggregat. Så idag har vi haft något av nörddag, kan man säga. Fixat och donat med datorer och prylar. 🙂

Imorgon är det onsdag igen vilket betyder träning för mig. Ska se till att försöka komma upp innan tolv (ja, jag vet, det är sent) så att jag hinner hem och plugga lite innan middag och sånt. Efter middagen brukar man bli så slö ett tag, precis som jag är nu. Nu har vi precis avnjutit en massa spagetti och köttfärssås och jag är så mätt att jag knappt kan röra mig…

Det för övrigt riktigt skönt att vara igång med träningen igen. I lördags var det ganska tungt men redan igår kändes det lite lättare faktiskt. Nu ska jag vara duktig och försöka gå dit måndag, onsdag, fredag och söndag. Det är fyra av sju dagar i veckan.

Andra bloggar om: , , , ,

Vilken blidde det?

Nu är routern (samt ett nytt elaggregat och mer minne till A’s) dator beställda och paketet är redan på väg till hämtbutiken på Kruthusgatan i Göteborg så imrgon bär det av att hämta allting.

Det blev den lite dyrare routern trots allt, alltså Linksys WRT160NL Wireless-N Linux-routern. Det kändes som att den var det bästa valet eftersom den ska vara både snabbare och ha fler funktioner, så det blir nog bra.

Nu ska jag ge mig iväg till gymmet så att jag kommer hem någon gång och kan börja med nästa inlämningsuppgift. Satt i några timmar med en uppgift igår som gick ut på att analysera ett publikt interaktivt gränssnitt. Jag var helt slut när jag var färdig och hade lämnat in uppgiften men det kändes väldigt bra så jag hoppas lärare blir nöjd och att jag tänkte rätt när jag skrev rapporten.

Nu: träna, träna, träna!

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest