Planera din vardag med “väder”-programmen från Mozilla

Planera din vardag med “väder”-programmen från Mozilla

Jag har blivit lite frälst. En kollega föreslog att vi skulle börja använda Google Calender för att där lägga in gemensamma aktivititer för våra tre kontor så som mässor och upphandlingsvisningar och liknande. Detta var så klart lätt fixat. Min kollega S la in några events i sin Google Calender, vi andra skickade requests för att via våra egna Google Calenders kunna ta del av hennes, hon accepterade åtkomst för oss övriga. Lätt som en plätt.

När detta var gjort började jag fundera på om det inte borde finnas något plugin i Mozilla Thunderbird för att därigenom kunna hålla koll på sin Google Calender. Jag föredrar Thunderbird som mailklient eftersom det är 1. Gratis 2. Open source 3. Lättanvänt så att det nästan gör ont 4. Snabbstartat och inte alls så tungt som MS Outlook.

Det har ju tidigare funnits ett plugin för kalender till Thunderbird, som jag inte minns vad det hette men däremot att det inte var särskilt bra. Sen kom Sunbird som jag inte hann prova och nu har dom vidareutvecklat Sunbird vidare och tagit fram Lightning som är ett jättebra kalender-add-in till Thunderbird och ett relativt kompetent alternativ till MS Outlook.

I Lightning är det lätt att lägga in sina events; man kan lägga till egna ettiketter (hur många som helst) för att färgkoda sina inbokningar; påminnelser går att anpassa på många sätt bl a genom att man kan ställa in en egen specifik tid för när påminnelsen ska visas. Ja, jag kan räkna upp bra saker med Lightning hela kvällen om jag hade orkat.

Hur som helst, så är en annan jättebra sak med Lightning att man kan importera sin Google Calender till Thunderbird. Det var lite bökigt innan jag kom på hur man skulle göra eftersom guiden till add-in:et Provider for Google Calendar 0.5.1 (ett speciellt litet add-in just för att kunna importera Google Calender till Lightning via Thunderbird och som inte fungerar utan Lightning) om hur man importerar sin Google Calender, inte var helt a jour med hur Google Calender-gränssnittet ser ut numera. Jag fick alltså leta som en tok innan jag hittade XML-adressen till min kalender (finns under Settings -> Calenders -> Min kalender (eller vad den nu heter) -> Calender address -> XML).

När man väl fått igång allting så funkar det så klockrent! Det enda jag egentligen saknar är synkronisering med en Nokia-telefon via Nokia PC Suite. Det ska sägas att jag inte hunnit forska så mycket i detta så om det jag påstår är fel, rätta gärna med en kommentar. Jag ska dock undersöka detta lite närmare så fort jag hinner.

Nedan följer några skärmdumpar på Thunderbird och Lightning.

Lightning 1

Lightning med månadsvy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lightning 2

Importera Google Calender till Thunderbird

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lightning 3

Välj “On the Network” och sedan “Google Calender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra bloggar om: , , , , ,

Något tidsödande

Innan man påbörjar en ominstallation av en dator så tänker man sällan på hur jävla tidsödande det är. Har ägnat några timmar åt att lägga in en massa program och återställt inställningar och i dom och sånt. Det är nästan fascinerande vilken tid det tar!

Nu håller jag på att lägga in Adobe CS3 Desgin Premium och det kan man verkligen kalla tidsödande. Trots att jag bara lägger in tre av programmen, i programsviten som sammanlagt består av ett tiotal program, så går installationsförloppet sanslöst sakta och jag är uttråkad.

Whoho! Under tiden jag skrivit detta inlägg blev installationen klar! “Bara” 26 Windows-uppdateringar att itu med härnäst…

Konsten att göra vaniljpanacotta…

Konsten att göra vaniljpanacotta…

…är för det första att inte underskatta hur lång tid det kan det ta. Detta var en av de små detaljer som inte stod i receptet. A’s kompis kom hit för en stund sedan och dom tog med sig en del saker (all mat, vin, sprit och två stolar) och åkte till Tynnered där vi ska vara ikväll. Tanken var att jag skulle åka med och bära och sen åka hem och göra mig iordning. Vill inte stressa med sånt.

Problemet var dock att panacottan inte verkade vilja börja stelna då så den gick inte att transportera. Det har den dock börjat göra nu, drygt en timme senare och jag ska strax hoppa in i duschen och sen göra chokladganaschen, sen klä mig, sminka mig, fixa håret och sen åka till Tynnered jag med.

Nu börjar jag bli lite stressad…

 

Vaniljpanacotta stelnar

Vaniljpanacottan stelnar i kylen

Vaniljpanacotta klar

Vaniljpanacottan klar med chokladpairfait

 

 

Äntligen kaffe

Har inte hunnit dricka kaffe på morgonen innan jag gått hemifrån, på flera dagar. Idag hade jag relativt gott om tid så jag hann göra mig en kopp. Ljuvligt! 🙂

Idag ska jag försöka fixa de sista julklapparna, whoho!

För det tredje

För det tredje

Idag är det tredje advent. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är verkligen helt sjukt hur fort veckorna går. Man hinner ju inte med! Men jag är ganska tillfreds. Jag jobbar på, Albin pluggar på, ekonomin verkar trots alla jullklappsinköp vara relativt under kontroll och som sagt, de flesta julklapparna är inköpta. I veckan ska det städas lite här. Tomatplantorna ska klippas ner och bäras ut och dom där förbaskade fönstren ska tvättas. Tyvärr måste jag nog vänta med det till helgen för att kunna göra det då det är ljust.

Vi ska även försöka hinna med att koka en liten skinka i veckan. Vi gjorde det förra året också och det blev så himla gott. Smörgås på grovt bröd och hemkokt skinka! Mums! Sen ska jag försöka göra lite kola eller knäck också. Det vore gott.

Tredje ljuset

Det tredje ljuset är tänt…

Pin It on Pinterest