Planera din vardag med “väder”-programmen från Mozilla

Planera din vardag med “väder”-programmen från Mozilla

Jag har blivit lite frälst. En kollega föreslog att vi skulle börja använda Google Calender för att där lägga in gemensamma aktivititer för våra tre kontor så som mässor och upphandlingsvisningar och liknande. Detta var så klart lätt fixat. Min kollega S la in några events i sin Google Calender, vi andra skickade requests för att via våra egna Google Calenders kunna ta del av hennes, hon accepterade åtkomst för oss övriga. Lätt som en plätt.

När detta var gjort började jag fundera på om det inte borde finnas något plugin i Mozilla Thunderbird för att därigenom kunna hålla koll på sin Google Calender. Jag föredrar Thunderbird som mailklient eftersom det är 1. Gratis 2. Open source 3. Lättanvänt så att det nästan gör ont 4. Snabbstartat och inte alls så tungt som MS Outlook.

Det har ju tidigare funnits ett plugin för kalender till Thunderbird, som jag inte minns vad det hette men däremot att det inte var särskilt bra. Sen kom Sunbird som jag inte hann prova och nu har dom vidareutvecklat Sunbird vidare och tagit fram Lightning som är ett jättebra kalender-add-in till Thunderbird och ett relativt kompetent alternativ till MS Outlook.

I Lightning är det lätt att lägga in sina events; man kan lägga till egna ettiketter (hur många som helst) för att färgkoda sina inbokningar; påminnelser går att anpassa på många sätt bl a genom att man kan ställa in en egen specifik tid för när påminnelsen ska visas. Ja, jag kan räkna upp bra saker med Lightning hela kvällen om jag hade orkat.

Hur som helst, så är en annan jättebra sak med Lightning att man kan importera sin Google Calender till Thunderbird. Det var lite bökigt innan jag kom på hur man skulle göra eftersom guiden till add-in:et Provider for Google Calendar 0.5.1 (ett speciellt litet add-in just för att kunna importera Google Calender till Lightning via Thunderbird och som inte fungerar utan Lightning) om hur man importerar sin Google Calender, inte var helt a jour med hur Google Calender-gränssnittet ser ut numera. Jag fick alltså leta som en tok innan jag hittade XML-adressen till min kalender (finns under Settings -> Calenders -> Min kalender (eller vad den nu heter) -> Calender address -> XML).

När man väl fått igång allting så funkar det så klockrent! Det enda jag egentligen saknar är synkronisering med en Nokia-telefon via Nokia PC Suite. Det ska sägas att jag inte hunnit forska så mycket i detta så om det jag påstår är fel, rätta gärna med en kommentar. Jag ska dock undersöka detta lite närmare så fort jag hinner.

Nedan följer några skärmdumpar på Thunderbird och Lightning.

Lightning 1

Lightning med månadsvy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lightning 2

Importera Google Calender till Thunderbird

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lightning 3

Välj “On the Network” och sedan “Google Calender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra bloggar om: , , , , ,

1 Comment

 1. Daniel
  Apr 12, 2009

  Hej!

  Hittade det här blogginlägget när jag googlade för att försöka hitta en lösning på problemet att synka min Nokia med Mozilla Lightning.

  Vet inte om du hittat en lösning vid det här laget. Om inte kan jag tipsa om programmet Calsync (http://s60addons.com/calsync/). Har precis installerat det och inte kört så länge, men än så länge verkar det funka bra, om man kan leva med att det uppdaterar via internet, vilket iofs inte är något problem för mig då jag ansluter min Nokia till hemmets trådlösa nätverk.

  Om du har hittat någon annan smidig lösning får du jättegärna höra av dig.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest