iPhone, baby!

iPhone, baby!

Ja, så har då även jag gått med i den inofficiella iPhone-klubben, med andra ord så har jag skaffat mig en iPhone 4. Eller givit in för monstret Konsumtion Frestelsson som brorsan varnade mig för. Överlag håller jag så klart med honom, folk och även jag, konsumerar på tok för mycket grejer men om jag ska vara ärlig så har jag nog aldrig köpt något som varit ganska dyrt och som jag sen inte använt tills att prylen ifråga antingen gått sönder eller helt enkelt slitits ut. Och jag kan ärligt säga att denna nya pryl kommer att användas…mycket.

Om man ska köpa en iPhone någonstans så är det när man är utomlands. I Sverige går det nämligen inte, så vitt jag vet, att köpa en Apple-lur som är helt olåst från någon operatör och jag har ingen lust att sälja min själ till någon av dom i minst två år. De vänner jag har som kör olåst iPhone i Sverige har importerat dem från bland annat England och här i Kanada är det bara att knalla in på närmaste Apple Store. Killen jag handlade av var väldigt hjälpsam, precis som alla jag hittills pratat med där och än en gång rev det i hjärtat av att inte ha fått chansen att jobba där. Men jag säger som Tony Richardsson: “Jag är int’ bitter” 🙂

Hur som helst så är jag hänförd av min nya leksak. Allt funkar supersmidigt. Har testat med den inbyggda förstoringen och skärmläsaren och det funkar riktigt bra. Det enda som är lite dåligt är att den äter ganska mycket ström. Eftersom jag börjar närma mig min data-limit på mitt mobila bredband så har jag använt iPhonen för att surfa ganska mycket via grannens WLAN; typ kollat mail, Facebook och sånt, och då går strömmen åt minsann. Jag kan inte heller ringa med telefonen ännu eftersom jag behöver ett mikro-SIM-kort så det får vänta tills jag kommer hem till Sverige igen. Kanske ska beställa det direkt från Telias webbutik dock.

Här kommer några bilder på min nya baby 🙂

Andra bloggar om: , ,

Stanley Park, var det tänkt…

Åkte downtown en sväng för att fota lite i Stanley Park eftersom det varit så fint väder idag. Men jag kom aldrig så långt eftersom jag fastnade i butiken Charlies Music City på Granville St. Det är en farlig affär. De har alldeles för mycket film och musik, mer än vad som kan anses vara hälsosamt…i alla fall för mig. Billigt är det också. Inte bra. 🙂

Kom i alla fall hem med dessa filmer:

Senast jag var där var i juli, då T var på besök, och då blev det dessa:

När jag var färdig med mitt shoppande var det lite väl sent att bege sig till Stanley Park eftersom solen började gå ner. Får hoppas på att vädret håller i sig lite så att jag kan åka dit någon annan dag rätt snart. Hösten börjar ju närma sig…vilken iofs är väldigt vacker att fota. Ännu finns det tid…men igår var det tre månader kvar tills jag åker hem och ännu inte vet om jag kommer tillbaka efter jul eller inte. Allt beror på det ännu icke-existerande jobbet.

Andra bloggar om: ,

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Det har nu gått ett par dagar sedan jag bloggade senast och jag har nu varit här i Vancouver i lite över en vecka och börjar anpassa mig. Den som följer den här bloggen får nog vara beredd på att jag även kommer att ta upp en del “vanliga” och kanske emellanåt “tråkiga” grejer som kanske inte alltid är så jätteintressanta. Mycket av tillvaron här är ju egentligen inte så väldigt annorlunda från hur vi har det i Sverige. Och precis som hemma så kan det ju inte vara äventyr hela tiden. 🙂

Helgen som gick försvann ganska snabbt och jag ägnade den huvudsakligen åt att uppdatera CV och söka jobb på Apple Store och det är ju saker som jag redan berättat om. Apple har ju inte hört av sig ännu men jag tänker inte sitta och vänta på att de ska göra det heller. Jag vet en del andra ställen som jag ska söka jobb på också men just för stunden försöker jag koncentrera mig lite mer på skolan och omtentan, eller kanske snarare deadline av komplettering av den ordinarie tentan, som är natten till måndag. Deadline:arna på diverse uppgifter och checkpoints i de två ordinarie kurserna som jag läser just nu (Grafisk design för Internet och IT-säkerhet) börjar så smått att lägga sig på hög så det blir väl till att försöka beta av dem också, en efter en. But first thing first.

I måndags var jag och MIchelle till Pitt Lake och Pitt River som ligger en liten bit utanför stan. Det var också den första lite närmare titt jag som fått av bergen sen jag kom hit och det är verkligen en enastående utsikt som man kan stå och glo på i princip hur länge som helst. Bilder kommer i slutet av inlägget.

I tisdags var jag Downtown igen och köpte nya (och dyra) jeans, som jag visserligen inte invigt ännu men som satt himla bra. Tack, M för tipset om Guess! Dit lär jag nog gå flera gånger. Heh 🙂 Passade även på att köpa nymalet kaffe på Café Artigiano (som jag äntligen hittade!) till den franska presskaffebryggaren som jag köpte på IKEA i söndags. Så nu kan jag göra härligt gott kaffe varje dag…fast jag måste försöka hitta ett bra kaffemått för jag är inte helt säker på att jag doserar kaffet helt rätt nu.

Slutligen, igår var jag på möte med det lokala bankkontoretRBC (Royal Bank of Canada) och blev även där väldigt trevligt bemött. Jag har nu startat ett bankkonto, fått online banking och ett preliminärt bankkort. Det enda som egentligen saknas är pengar på kontot. 🙂 På kvällen följde jag med Michelle och flickorna till det lokala biblioteket, skaffade lånekort där och lånade fyra filmer. Det blev Speed, Around the World In 80 Days, Eternal Sunshine on the Spotless Mind och Jane Austen’s Northanger Abbey. Upptäckte precis att den version som jag lånade av Around the World In 80 Days inte var den version som jag trodde det var, det vill säga mini-tv-serien med Pierce Brosnan från 80-talet. Men vad sjutton liksom, det är ju gratis och den något äldre version som jag lånade kan säkert vara kul den med. Lånat film på biblioteket har man ju inte gjort på år och dar 🙂

Här nedan kommer lite bilder tagns de senaste dagarna:

Andra bloggar om: , , ,

En första titt på downtown

En första titt på downtown

Bloggar lite i efterhand eftersom jag fortfarande hade ganska slött Internet fram till igår. Nu är det problemet dock löst samt en del andra saker fixade. Igår var jag, helt på egen hand, ute på vift i Vancouver Downtown. Det gick väldigt bra för att vara jag och min tankspriddhet. Jag gick bara nästan vilse.

Jag fick skjuts av Michelle till en av de närmaste skytrainstationerna där jag sedan ägnade en liten stund åt att leta reda på en maskin där man köper biljett och sen ytterligare en liten stund med att lista ut åt vilket håll jag skulle åka. Varken det ena eller det andra var nämilgen särskilt tydligt. Själva resan var ganska spännande. Tåget gick snabbt och ganska högt över marken ända fram till centrala Vancouver där tåget plötsligt förvandlades till tunnelbana. Innan jag åkte försökte jag så gott det nu gick, med den tröga uppkopplingen, att via Google Maps ta reda på var jag skulle gå av någonstans och på vilka gator som alla ställen, som jag behövde besöka, låg på. Det visade sig att alla ställen låg relativt nära varandra och också rätt när Granville Stn. Men som vanligt så ser ju allting mycket enklare ut på kartan, verkligheten ser dock lite annorlunda ut. Att komma ut från Granville Stn och vidare till Pacific Center var inget problem. Man hamnade nästan mitt i gallerian och sen var det bara att följa beskrivningen på informationsskylten över butikerna för att hitta Apple Store. I ett tidigare inlägg har jag ju berättat om att min touchpad slutat fungera. Tyvärr räckte det inte med att personalen på Apple Store vid Pacific Centre öppnade upp maskinen och försökte att dra en liten skruv som sitter under touchpaden, den måste tydligen bytas helt och hållet. Lyckligtvis var inte detta så dyrt som jag först var rädd för. Hela kalaset kommer att gå på $211, vilket är ungefär 1 500 kr. Precis lika mycket som självrisken hos försäkringsbolaget. Nåja, det får min kära MacBook allt vara värd.

När jag var hos Apple passade jag även på att fråga om dem just nu söker personal eftersom jag är väldigt sugen att få jobba där. Killen jag pratade med sa att Apple i princip alltid söker personal och att jag skulle ansöka online. Lite mer om detta i ett senare inlägg.

Efter besöket på Apple strosade jag vidare till Fido där jag skaffade ett kontantkort till den mobiltelefon som jag fått låna av M. Tack M! 🙂 Och sedan vidare till Telus där jag köpte ett mobilt 3G-modem med tillhörande SIM-kort och fungerande Internet. Det är dock lite dyrt, ca 400 kr i månaden och med en gräns på 5 Gb. Men med tanke på hur mycket använder Internet och att det är nödvändigt med en fungerande uppkoppling för att kunna utföra mina studier så får det väl vara värt det. På det hela taget verkar det vara något dyrare att leva och bo här än hemma i Sverige.

Det sista ärende jag skulle göra för dagen var att besöka Royal Bank, en av de största bankerna i landet, eftersom jag tyckte deras studenterbjudanden verkade väldigt bra. Men när jag väl kom dit, efter att nästan ha tappat bort mig själv och vilket håll jag kom ifrån, så hade banken stängt. Så jag åkte hem och tog för första gången bussen hem från Braid Stn (den skytrain-station som ligger närmast det område där jag bor). Både de bussar och tåg som jag hittills åkt med har haft automatiskt hållplatsutrop, vilket givetvis är kanon. Men tyvärr är det som i Sverige att det är ganska mycket stoj runt omkring och att man därför inte hör utropen. Bussen hade dock en elektronisk skylt längst fram, precis som många bussar i Sverige, och den var i alla fall jag betydligt mer hjälpt av än utropen.

Här kommer några bilder från gårdagens lilla äventyr:


Edit 2010-05-05 @ 22:57:
Jag la till en bild som jag glömde att ladda upp häromdagen. Minns inte vad byggnaden är exakt men det råder då ingen tvekan om var den hör hemma. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

 

Dagen efter måndag

Det är tisdag, det. Jag hade ställt klockan på åtta eftersom jag visste att vi skulle vara utan vatten i två timmar på morgonen. Men ganska snart insåg jag hur trött jag var så jag gick och la mig igen och snoozade till kvart i elva. Hade klipptid på KlippCenter Majorna vid tolv så det var bara att klä på sig och sätta sig på vagnen.

Nu har jag klippt topparna och klippt upp luggen. Den som inte träffat mig väldigt nyligen kommer nog inte att märka så stor skillnad men tanken var egentligen inte att göra något dramatiskt med håret eftersom jag planerar att permanenta det i slutet av oktober. Så jag passade på att boka tid för det när jag ändå var hos frissan idag. Ska bli kul med lite lockar igen. Det var längesedan. Även om jag inte förändrat min nuvarande (icke)frisyr så mycket så ska färgen i alla fall ändras. Köpte hårfärg inne i stan efter klippningen och tänkte fixa med det imorgon. Färgen heter Roasted Chestnut och är mörkt brun. Jag har bara färgat håret svart eller i olika röda nyanser innan så det ska bli kul att prova något annat.

Nu är det dags att hämta tvåtten.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest