En första titt på downtown

En första titt på downtown

Bloggar lite i efterhand eftersom jag fortfarande hade ganska slött Internet fram till igår. Nu är det problemet dock löst samt en del andra saker fixade. Igår var jag, helt på egen hand, ute på vift i Vancouver Downtown. Det gick väldigt bra för att vara jag och min tankspriddhet. Jag gick bara nästan vilse.

Jag fick skjuts av Michelle till en av de närmaste skytrainstationerna där jag sedan ägnade en liten stund åt att leta reda på en maskin där man köper biljett och sen ytterligare en liten stund med att lista ut åt vilket håll jag skulle åka. Varken det ena eller det andra var nämilgen särskilt tydligt. Själva resan var ganska spännande. Tåget gick snabbt och ganska högt över marken ända fram till centrala Vancouver där tåget plötsligt förvandlades till tunnelbana. Innan jag åkte försökte jag så gott det nu gick, med den tröga uppkopplingen, att via Google Maps ta reda på var jag skulle gå av någonstans och på vilka gator som alla ställen, som jag behövde besöka, låg på. Det visade sig att alla ställen låg relativt nära varandra och också rätt när Granville Stn. Men som vanligt så ser ju allting mycket enklare ut på kartan, verkligheten ser dock lite annorlunda ut. Att komma ut från Granville Stn och vidare till Pacific Center var inget problem. Man hamnade nästan mitt i gallerian och sen var det bara att följa beskrivningen på informationsskylten över butikerna för att hitta Apple Store. I ett tidigare inlägg har jag ju berättat om att min touchpad slutat fungera. Tyvärr räckte det inte med att personalen på Apple Store vid Pacific Centre öppnade upp maskinen och försökte att dra en liten skruv som sitter under touchpaden, den måste tydligen bytas helt och hållet. Lyckligtvis var inte detta så dyrt som jag först var rädd för. Hela kalaset kommer att gå på $211, vilket är ungefär 1 500 kr. Precis lika mycket som självrisken hos försäkringsbolaget. Nåja, det får min kära MacBook allt vara värd.

När jag var hos Apple passade jag även på att fråga om dem just nu söker personal eftersom jag är väldigt sugen att få jobba där. Killen jag pratade med sa att Apple i princip alltid söker personal och att jag skulle ansöka online. Lite mer om detta i ett senare inlägg.

Efter besöket på Apple strosade jag vidare till Fido där jag skaffade ett kontantkort till den mobiltelefon som jag fått låna av M. Tack M! 🙂 Och sedan vidare till Telus där jag köpte ett mobilt 3G-modem med tillhörande SIM-kort och fungerande Internet. Det är dock lite dyrt, ca 400 kr i månaden och med en gräns på 5 Gb. Men med tanke på hur mycket använder Internet och att det är nödvändigt med en fungerande uppkoppling för att kunna utföra mina studier så får det väl vara värt det. På det hela taget verkar det vara något dyrare att leva och bo här än hemma i Sverige.

Det sista ärende jag skulle göra för dagen var att besöka Royal Bank, en av de största bankerna i landet, eftersom jag tyckte deras studenterbjudanden verkade väldigt bra. Men när jag väl kom dit, efter att nästan ha tappat bort mig själv och vilket håll jag kom ifrån, så hade banken stängt. Så jag åkte hem och tog för första gången bussen hem från Braid Stn (den skytrain-station som ligger närmast det område där jag bor). Både de bussar och tåg som jag hittills åkt med har haft automatiskt hållplatsutrop, vilket givetvis är kanon. Men tyvärr är det som i Sverige att det är ganska mycket stoj runt omkring och att man därför inte hör utropen. Bussen hade dock en elektronisk skylt längst fram, precis som många bussar i Sverige, och den var i alla fall jag betydligt mer hjälpt av än utropen.

Här kommer några bilder från gårdagens lilla äventyr:


Edit 2010-05-05 @ 22:57:
Jag la till en bild som jag glömde att ladda upp häromdagen. Minns inte vad byggnaden är exakt men det råder då ingen tvekan om var den hör hemma. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Apple Store « Sandrability.com - [...] En första titt på downtown [...]
  2. Tweets that mention En första titt på downtown « Sandrability.com -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Sandra Eriksson. Sandra Eriksson said: Ny blogpost: En första titt på downtown…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest