Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Det har nu gått ett par dagar sedan jag bloggade senast och jag har nu varit här i Vancouver i lite över en vecka och börjar anpassa mig. Den som följer den här bloggen får nog vara beredd på att jag även kommer att ta upp en del “vanliga” och kanske emellanåt “tråkiga” grejer som kanske inte alltid är så jätteintressanta. Mycket av tillvaron här är ju egentligen inte så väldigt annorlunda från hur vi har det i Sverige. Och precis som hemma så kan det ju inte vara äventyr hela tiden. 🙂

Helgen som gick försvann ganska snabbt och jag ägnade den huvudsakligen åt att uppdatera CV och söka jobb på Apple Store och det är ju saker som jag redan berättat om. Apple har ju inte hört av sig ännu men jag tänker inte sitta och vänta på att de ska göra det heller. Jag vet en del andra ställen som jag ska söka jobb på också men just för stunden försöker jag koncentrera mig lite mer på skolan och omtentan, eller kanske snarare deadline av komplettering av den ordinarie tentan, som är natten till måndag. Deadline:arna på diverse uppgifter och checkpoints i de två ordinarie kurserna som jag läser just nu (Grafisk design för Internet och IT-säkerhet) börjar så smått att lägga sig på hög så det blir väl till att försöka beta av dem också, en efter en. But first thing first.

I måndags var jag och MIchelle till Pitt Lake och Pitt River som ligger en liten bit utanför stan. Det var också den första lite närmare titt jag som fått av bergen sen jag kom hit och det är verkligen en enastående utsikt som man kan stå och glo på i princip hur länge som helst. Bilder kommer i slutet av inlägget.

I tisdags var jag Downtown igen och köpte nya (och dyra) jeans, som jag visserligen inte invigt ännu men som satt himla bra. Tack, M för tipset om Guess! Dit lär jag nog gå flera gånger. Heh 🙂 Passade även på att köpa nymalet kaffe på Café Artigiano (som jag äntligen hittade!) till den franska presskaffebryggaren som jag köpte på IKEA i söndags. Så nu kan jag göra härligt gott kaffe varje dag…fast jag måste försöka hitta ett bra kaffemått för jag är inte helt säker på att jag doserar kaffet helt rätt nu.

Slutligen, igår var jag på möte med det lokala bankkontoretRBC (Royal Bank of Canada) och blev även där väldigt trevligt bemött. Jag har nu startat ett bankkonto, fått online banking och ett preliminärt bankkort. Det enda som egentligen saknas är pengar på kontot. 🙂 På kvällen följde jag med Michelle och flickorna till det lokala biblioteket, skaffade lånekort där och lånade fyra filmer. Det blev Speed, Around the World In 80 Days, Eternal Sunshine on the Spotless Mind och Jane Austen’s Northanger Abbey. Upptäckte precis att den version som jag lånade av Around the World In 80 Days inte var den version som jag trodde det var, det vill säga mini-tv-serien med Pierce Brosnan från 80-talet. Men vad sjutton liksom, det är ju gratis och den något äldre version som jag lånade kan säkert vara kul den med. Lånat film på biblioteket har man ju inte gjort på år och dar 🙂

Här nedan kommer lite bilder tagns de senaste dagarna:

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox « Sandrability.com -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Sandra Eriksson. Sandra Eriksson said: Ny blogpost: Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest