Hem och vända

I söndags kom jag hem från några dagars vistelse i Skellefteå. Det har varit bra dagar med toppenväder, bad i pool, bad i fors, god mat, möten, workshops och en massa skoj med folk.

Gårdagen ägnade jag åt lite sporadisk packning och tvätt. Jag insåg att det hade varit ganska skönt att vara hemma i några dagar innan nästa resa. Nu ska jag packa det sista inför nästa seglingstrip, slänga i mig lite frukost och möta upp Å på centralen. Därifrån, eller rättare sagt från Nordstan, blir det jakt på regnbyxor och veggo-kött och sen vidare till Saltholmen.

Dags att skynda sig lite. Kommer hem igen på lördag!

Andra bloggar om: , , ,

Snordags

Något som är näst intill idiotsäkert när jag varit ute och rest och ofta sovit dåligt i samband med resan, är att jag blir förkyld direkt efter hemkomsten. Precis så har det även blivit nu efter seglingen.

Jag kände i fredags hur det började göra ont i halsen vilket visserligen var ganska störande men jag åkte ändå på fest hos J i Mölnlycke i lördags kväll. Det varjag, J, J’s bror R, R’s kompis M och J’s kompis S. Vi grillade, drack lite grogg och snackade och avslutade kvällen på The Golden Days som hade Happy Hour med billig öl och billiga drinkar (bokstavligen då drinkarna kändes utspädda och det enda öl som ingick i Happy Hour var Budweiser). J och M skulle vidare men jag åkte hem då jag började må lite halvkass. Jag har fortfarande sjöben efter fem dagar på havet så det ständiga gungandet i kombination med alkohol kändes inte som någon bra kombination.

Igår och idag har jag mest tagit det lugnt. Åkte till J’s arbetsplats på US Väst’s kansli i Frölunda och hämtade de öl som jag lämnade kvar i Mölnlycke i lördags eftersom det hade blivit krångligt att få med dem in på restaurangen. Vi fikade lite och åkte sen in till stan där jag tog en vagn hem. Nu är jag helt utmattad, näsan rinner, ögonen rinner och golvet gungar. A föreslog att vi skulle äta fajitas ikväll så han och hans kompis lär få gå och handla för det orkar inte jag. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Åter i hamn

Världen gungar, jag är trött och sliten men nöjd. Har varit hemma i några timmar nu och packat upp, duschat och bara tagit det lugnt. Ikväll ska det bli obeskrivligt skönt att gå och lägga sig i sin egen säng igen efter fyra nätters dålig sömn i en koj i en trång segelbåt tillsammans med sex andra personer.

Jag har tagit en del bilder som jag ska gå igenom och sortera lite. Några av dem kommer nog att hamna här och de som jag tycker bäst om kommer säkert att hamna i headern så småningom.

Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig direkt men vi har varken mjölk, bröd eller toapapper så en tripp till affären verkar inte gå att undvika.

Imorgon blir det en tur till Trollhättan för att inhämta lite info om utbildningen som jag sökt (om jag nu kommer in). Tänkte höra mig för över möjligheterna att kunna bli kontaktad ifall det skulle trilla av så pass mycket folk vid terminstarten att jag kommer in trots allt. Det vore ju synd ifall det skulle bli tomma platser när jag så gärna vill gå den här utbildningen. Nåja…allt ska väl ordna sig till det bästa.

*off*

Andra bloggar om: ,

Så snopet

Idag fick jag och många andra som sökt till någon utbildning i höst, sina antagningsbedsked. För egen del blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Jag har sökt en distansutbildning (Webbmaster 120 hp) som är helt nätbaserad och som hålls av Högskolan Väst. Jag hade ganska kallt räknat med att bli antagen. Jag blev inte heller struken – men reserv…på 27:e plats.

Tydligen har utbildningen bara 50 platser och jag vet inte riktigt vad jag ska våga hoppas på i det här läget. Det är visserligen bara första urvalet än så länge men det känns inte särskilt troligt att över hälften av de antagna ska försvinna till det andra urvalet eller till terminstarten.

Men skam den som ger sig. Det är inte läge att kasta in handduken ännu. Jag har nu efteranmält mig på två kursblock; Webbdesigner 60 hp och Webbutveckling 60 hp, och hoppas att jag i alla fall ska bli antagen på någon av dessa utbildningar. Tillsammans utgör de båda kursblocken nästan exakt samma kursutbud som Webbmaster-utbildningen så det löser sig nog.

Håller på att packa det sista inför seglingen som börjar imorgon. Ska bli kul även om vädret verkar lämna en del att önska. Min vision var att inte behöva använda regnkläderna som jag packat ner men som det ser ut nu så verkar det bli oundvikligt att inte behöva packa upp dem.

Andra bloggar om: , , , , ,

Semester = dåligt bloggande

Att blogga duktigt på semestern låter sig inte riktigt göras. Jag har alltid lidit av det syndromet, under alla semestrar jag haft hittills. Det finns två förklaringar, dels behovet av att blogga och dels latheten. Än så länger har jag bara varit ledig i sex dagar och det har helt enkelt inte hänt något utöver det vanliga. Helgen, var visserligen händelserik men den har jag redan berättat om.

I måndags var jag slö hela dagen, troligen på grund av utmattningen efter incidenten i söndags natt. I tisdags var jag i stan, bytte flytvästen som jag köpte i förra veckan som var en storlek för stor, och uträttade lite andra ärenden. Köpte lite underkläder, örhängen, sytråd och en knapp till ett par piratbyxor på vilka en knapp slitits bort.

Igår och idag har det bara varit seriöst softande som gällt, samt tittande på regnet som öst ner större delen av dagen. Jag har kollat väderleksrapporterna inför veckan som kommer, ska ju ut och segla i fem dagar, men resultatet har varit ganska nedslående. Regnskurar, mulet, sol och av till – ingen rikig värmebölja med andra ord. Jag hoppas vädret skärper sig och blir snällt och varmt.

Nu ska jag försöka vända dygnsrytmen tillrätta genom att gå och lägga och mig. God natt!

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest