Eddie for president!

Eddie for president!

Igår var i äntligen och såg Eddie Izzard på Scandinavium och det var verkligen en kanonshow! Även om jag ibland förlorade fokus lite och tappade bort honom i hans logik så var det jätteroligt! Eddie är verkligen en av tidernas bästa komiker, enligt mitt tycke.

Showen fokuserade mycket på Gudstro och evolution, vilket är två av Eddie Izzards stora paradnummer i sin komik. Sen fanns det även plats för lite datorrelaterade skämt om uppdatering av operativsystem, stenåldern, istiden, Moses och den brinnande busken, Göteborg och så klart Darth Vader. Underbart!

Jag hoppas han kommer att uppträda i Göteborg snart igen för det var verkligen superkul att se honom live!

Här kommer några bilder från gårdagen:

 

Bilderna är inte riktigt av bästa önskvärda kvalitet eftersom vi dels inte satt så nära som vi trodde att vi skulle göra, samt att bilderna är tagna med min Konica Minolta Dimage X1 vars digitala zoom inte är jätte-jättebra. Men det är i alla fall lite kul att ha bilder från en sån här grej.

Andra bloggar om:

Gubbig röra

Vi har precis kommit hem från helgens lilla underhållning: pappas julklapp till familjen. Kvällen inleddes med en något stressig men god middag på A Hereford Beefstouw i Linnéstan. Där åt vi så att vi nästan sprack. Restaurangens specialité är grillat kött och fisk, en restaurang som jag besökt två gånger tidigare i sällskap med min familj. Dock var efterrätten lite av en besvikelse, för både mig och min bror. Dels kunde man inte få cappuchino och den äkta vaniljglassen som jag valde till dessert smakade inte så mycket.

Min brors efterrätt, som bestod av någon slags kaka, slapp vi att betala eftersom den inte gick att skära isär, därmed näst intill omöjlig att äta.

Dock var köttet, vinet och den rejäla salladsbuffén till belåtenhet. Man kan inte vara bra på allt, men en restaurang med de priserna borde kunna leverera god efterrätt, kan man tycka.

Efter middagen skyndade vi vidare till Lorensbergsteatern för att se Bosse Parneviks senaste och sista show “Gubbröra” och ja, den var ganska gubbig. Jag trodde att han åtminstone skulle utföra imitationer på plats, vilket han iofs gjorde, men showen hade inte varit något om det inte varit för den väl tilltagna bildskärmen på scenen och de videoklipp som han visade där. Bland annat denna imitation tillsammans med Robert Gustavsson som, vilken är både klockren och helt odödlig.

Men till och med min pappa tyckte att det var rejäl pensionärsstämpel på hela showen som helhet och det får jag nog hålla med om. Många av de gubbar han imiterade var folk som jag aldrig hade hört talas om; folk som dött långt innan jag föddes och som var gamla som gatan redan när Parnevik själv var ung. Inget ont om Parnevik, han är suverän på det han gör, men det krävs lite mer än några skämt och en stor bildskärm med några videoklipp för att imponera på mig. Men ja, jag skrattade rätt mycket ändå, trots gubbnivån på showen.

Det blev inget bloggat igår. A’s syster, som uppträtt på turistmässan som hålls på Svenska mässan den här helgen, kom och lånade vårat golv med madrass på natten till idag. Så igår blev det tacos framför Prins Caspian.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men jag ska åtminstone försöka åka och träna någon gång under morgondagen. Det blev inget med det igår, för då försov jag mig…med flit.

Och eftersom jag var och fotade lite i torsdags så har jag ju lite att göra med att gå igenom de bilderna. Så imorgon blir det nog ett inlägg med förhoppningsvis en del bra bilder med Göteborg som motiv i olika utföranden.

Hm, vad sägs om att gå och lägga sig i tid en lördagkväll?

Andra bloggar om: , ,

Antidag

Idag är jag på ett uselt humö. Jag hoppas det blir bättre efter lunch för jag orkar inte vara sån här hela dagen. Jag känner mig lättirriterad och allt känns bara jobbigt. Verkar som att jag har minst en sån här antidag i veckan. Jag är för övrigt rätt trött och seg. Jag kände inte alls för att gå upp imorse när klockan ringde och jag snoozade i över en timme. Men upp kom jag och träning blev det. Det var skönt faktiskt.

En del av irritationen jag bär på beror på att jag inte riktigt vet hur vi ska få ihop det rent ekonomiskt de sista dagarna innan måndag, då vi åker till Varnhem. När vi väl är där så spelar det ju ingen roll egentligen. Lönen kommer nog den 23:e så klarar vi oss till på måndag ordnar sig allt. Men innan dess har vi några julklappar att handla, medicin som jag bara måste ha och mina skor måste klackas om. Jag har gått i dom hela hösten nu och den lilla plattan under vänster klack har ramlat bort. Jag tycker ju så mycket om dom skorna så jag vill inte slita ut dom genom att använda dom i alla fall och gå ner själva klacken. Lämnar in dom hos skomakaren i Nordstan efter jobbet idag och hoppas att det inte kostar så mycket.

Vi hade ju tänkt koka en liten skinka också innan jul men det blir nog inget med det förrän kanske i mellandagarna. Men vi får väl se. Något ska man ju roa sig med i helgen också. Det behöver ju inte handlas så mycket nu innan jul i alla fall. Det är ju främst julklappsbestyren som oroar mig lite. Samtidigt tänker att det nog ska ordna sig. Jag blev glad för A’s skull igår. Han skrev tenta och tyckte att det kändes bra. Det behöver inte betyda något men kan lika gärna ha varit ett gott tecken. Jag väljer att tro det.

Lite tjurig och så

Är inte på något bra humör alls idag. Tjurig, irriterad och har en stubin kortare än vanligt. Blir arg på småsaker som att inte hitta rätt prylar i handväskan, att jag tappar saker i golvet och såna fåniga grejer. Jag har helt enkelt en antidag. Men det känns i alla fall bättre nu än imorse. Lyckades ta mig till gymmet och träna en liten stund också. Det kändes bra trots mitt dåliga humör.

Nu har jag precis ätit lunch och ska försöka att inte somna över tangentbordet för naturligtvis blev det sent igår igen. Jag fastnade framför en massa intressant läsning på webben och kunde helt enkelt inte slita mig innan tolvslaget. Imorse var jag helt död när klockan ringde och jag snoozade i säkert en timme innan jag blev trött på mig själv och kravlade upp. Morgonar är så deprimerande och onda!

Pin It on Pinterest