Gubbig röra

Vi har precis kommit hem från helgens lilla underhållning: pappas julklapp till familjen. Kvällen inleddes med en något stressig men god middag på A Hereford Beefstouw i Linnéstan. Där åt vi så att vi nästan sprack. Restaurangens specialité är grillat kött och fisk, en restaurang som jag besökt två gånger tidigare i sällskap med min familj. Dock var efterrätten lite av en besvikelse, för både mig och min bror. Dels kunde man inte få cappuchino och den äkta vaniljglassen som jag valde till dessert smakade inte så mycket.

Min brors efterrätt, som bestod av någon slags kaka, slapp vi att betala eftersom den inte gick att skära isär, därmed näst intill omöjlig att äta.

Dock var köttet, vinet och den rejäla salladsbuffén till belåtenhet. Man kan inte vara bra på allt, men en restaurang med de priserna borde kunna leverera god efterrätt, kan man tycka.

Efter middagen skyndade vi vidare till Lorensbergsteatern för att se Bosse Parneviks senaste och sista show “Gubbröra” och ja, den var ganska gubbig. Jag trodde att han åtminstone skulle utföra imitationer på plats, vilket han iofs gjorde, men showen hade inte varit något om det inte varit för den väl tilltagna bildskärmen på scenen och de videoklipp som han visade där. Bland annat denna imitation tillsammans med Robert Gustavsson som, vilken är både klockren och helt odödlig.

Men till och med min pappa tyckte att det var rejäl pensionärsstämpel på hela showen som helhet och det får jag nog hålla med om. Många av de gubbar han imiterade var folk som jag aldrig hade hört talas om; folk som dött långt innan jag föddes och som var gamla som gatan redan när Parnevik själv var ung. Inget ont om Parnevik, han är suverän på det han gör, men det krävs lite mer än några skämt och en stor bildskärm med några videoklipp för att imponera på mig. Men ja, jag skrattade rätt mycket ändå, trots gubbnivån på showen.

Det blev inget bloggat igår. A’s syster, som uppträtt på turistmässan som hålls på Svenska mässan den här helgen, kom och lånade vårat golv med madrass på natten till idag. Så igår blev det tacos framför Prins Caspian.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men jag ska åtminstone försöka åka och träna någon gång under morgondagen. Det blev inget med det igår, för då försov jag mig…med flit.

Och eftersom jag var och fotade lite i torsdags så har jag ju lite att göra med att gå igenom de bilderna. Så imorgon blir det nog ett inlägg med förhoppningsvis en del bra bilder med Göteborg som motiv i olika utföranden.

Hm, vad sägs om att gå och lägga sig i tid en lördagkväll?

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest