Har någon sett min motivation?

Usch! Jag är en dålig människa! Än en gång har träningen helt kommit av sig och jag är så kass på att ta upp den igen! Vad är det för fel på mig?

Veckan innan Cypern hade jag inte tid och ro att gå och träna. Efter resan hade jag så sjukt mycket att göra att jag inte hann då heller och att gå och träna innan slutrapporten i projektkursen var klar blev inte heller aktuellt. Men nu, nu när två kurser är avklarade borde jag ju kunna ta mig i kragen och då de futtiga metrarna till gymmet men icke!

Det hela hänger även ihop med att fortfarande inte vänt dygnet rätt. jag går upp vid 12 och går och lägger mig vid 3 på natten. Dåligt! Måste fixa!

Nytt försök med träningen på fredag.

Andra bloggar om: ,

Snorig och dann

Här sitter man nu och känner hur bihålorna börjar täppas igen. Jättehärligt…verkligen… Skallen värker men jag har i alla fall inte feber ännu. Det är alltid något att glädja sig över. Så länge man är feberfri känns allt inte så jobbigt.

Det blir inget firande idag av mitt och A’s treårsjubileum. Jag tyckte det var lite synd att spendera en massa pengar på fin mat utan att knappt känna vad den smakar så vi går nog ut och äter någon gång senare i veckan istället. Vi ska snart knata bort till affären och förse oss med lite lördagsgott som tröst. Jag ska köpa chips och göra en dunderstark tzatsiki och skrämma slag på alla små virusar.

Andra bloggar om: , ,

Nu eller inte alls

Det är så typiskt när man kommit igång med träningen och allt känns så bra. Igår var det bara att inse faktum…halsont. Så typiskt! Det halsonda har idag utvecklat sig till smått snorande och huvudvärk. Men på sätt och vis är jag tacksam för om det här viruset, eller vad det nu är, kommit bara två veckor senare så hade det varit elände och misär. Då hade det bara varit några dagar kvar till Cypern-resan och en förkylning just då hade varit så fel! Så det är nu eller inte alls som gäller för virusarna.

Det är bara att härda ut och se glad ut. Det är nog snart överspelat. Någon flunsa är det nog inte tal om då jag varken hostar eller har feber vilket tydligen ska vara två av de tydligaste symptomen. Lite typiskt bara när jag och A skulle fira vår treårsdag lite mer i helgen med bio och restaurang men vem vet, jag kanske inte blir så väldans sjuk att de sakerna blir helt omöjliga.

Nu ska jag äta lite kaka och tröst mig själv lite. Har idag varit duktig och suttit i flera timmar med Microsoft Project och försökt fixa en bra projektplan för projektet i sytemeringskursen. Jag har också skapat ett skal till själva rapporten för projektplanen så jag känner mig i alla fall lite duktig.

Andra bloggar om: , , , ,

Ny vecka, nya utmaningar

Nu är det visserligen redan onsdag. Jag har varit lite lat med bloggandet igen. En ny vecka har tagit sin början och imorgon börjar den redan lida mot sitt slut.

Veckan började med ett möte på Manpower i måndags med information om inventeringsjobbet som var igår. Vi fick instruktioner om hur jobbet skulle utföras, arbetskläder och anställningsavtal. Dock så kraschade Manpowers server så några av oss, bl a jag själv, fick skriva på kontrakt på tisdagen istället. Vi var ca 40 personer, alla studenter, som tillsammans skulle utföra inventering på ICA Maxi i Angered. De utför inventering två gånger per år och då räcker inte deras egen personal till för att hinna med inventering av tusentals produkter inom rimlig tid. Maxi har ju öppet varje dag och ganska länge så det var ju inte så konstigt att de behövde extra arbetskraft.

Det var inte heller så farligt att gå upp kvart i fyra i tisdags, även om jag hellre hade legat kvar i sängen. Men man är ju ändå lite peppad och motiverad när man ska iväg på ett nytt jobb som man inte provat innan, även om inventering kanske inte låter så roligt.

På det hela taget så var det en ganska trevlig arbetsdag. Den första hyllan jag arbetade av var müsli och mjöl. I början var det lite trevande men man arbetade upp en bra hastighet ganska fort. Runt halvnio var hyllan klar och jag fick gå och äta frukost. ICA bjöd hela personalen och där fanns gott om smårgåsvirke för att bygga sig rejäla mackor. Riktigt trevligt! Sedan var bara att ge sig ut och fortsätta med inventeringen och då hamnade jag vid chipsen.

När allt inventeringsjobb var klart plockade vi lite varor tills att klockan blev tolv. Då var det dags för alla Manpower-anställda att sluta. Jag passade på att handla lite innan jag gick eftersom det fanns nybakat bröd på hyllorna. 🙂

Nu sitter jag och gör mig hemmastadd i de olika system för näbaserade konfereenser som ska användas i webbmaster-utbildningen. Jag har ännu inte fått den kurslitteratur som jag beställt via Bokus. Jag lär mig aldrig att man måste ha framförhållning när det gäller Bokus för så särskilt snabba är dom inte…tyvärr. Väntar också på leverans av min MacBook Pro. Leveransdatumet har flyttats fram en dag från den 10:e till den 9:e september. Me like! Hoppas den flyttas fram lite till. 😉

Imorgon är dags för nästa lilla utmaning. Då ska jag och en psykolog som heter Charlotta en sväng till Jönköpings syncentral. Charlotta ska berätta lite om en undersökning som riksorganisationen Unga Synskadade låtit göra om synskadade ungdomars självkänsla och psykosociala situation. Jag har redan varit med på en föreläsning som var i Vänersborg förra våren och det är sannerligen svårt att klämma in sina erfarenheter i ett 15 minuter långt framförande. Det finns rätt mycket man vill säga till personer som varje dag möter föräldrar till barn med synnedsättning och som inte riktigt vet hur de ska hantera det.

Nu börjar det kännas som att lite te skulle vara gott. En bulle också kanske.

Andra bloggar om: , , ,

Snordags

Något som är näst intill idiotsäkert när jag varit ute och rest och ofta sovit dåligt i samband med resan, är att jag blir förkyld direkt efter hemkomsten. Precis så har det även blivit nu efter seglingen.

Jag kände i fredags hur det började göra ont i halsen vilket visserligen var ganska störande men jag åkte ändå på fest hos J i Mölnlycke i lördags kväll. Det varjag, J, J’s bror R, R’s kompis M och J’s kompis S. Vi grillade, drack lite grogg och snackade och avslutade kvällen på The Golden Days som hade Happy Hour med billig öl och billiga drinkar (bokstavligen då drinkarna kändes utspädda och det enda öl som ingick i Happy Hour var Budweiser). J och M skulle vidare men jag åkte hem då jag började må lite halvkass. Jag har fortfarande sjöben efter fem dagar på havet så det ständiga gungandet i kombination med alkohol kändes inte som någon bra kombination.

Igår och idag har jag mest tagit det lugnt. Åkte till J’s arbetsplats på US Väst’s kansli i Frölunda och hämtade de öl som jag lämnade kvar i Mölnlycke i lördags eftersom det hade blivit krångligt att få med dem in på restaurangen. Vi fikade lite och åkte sen in till stan där jag tog en vagn hem. Nu är jag helt utmattad, näsan rinner, ögonen rinner och golvet gungar. A föreslog att vi skulle äta fajitas ikväll så han och hans kompis lär få gå och handla för det orkar inte jag. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest