Det jobbiga med att hitta ett jobb

Klockan är snart ett på natten här i Vancouver. Jag är som vanligt vaken mitt i natten men ska försöka gå och lägga mig och somna strax, tänkte bara att jag skulle skriva några rader först.

Jag fortsätter med mitt jobbsökande, det är typ det enda jag gör just nu och varje dag förvånas jag över hur mycket tid det tar och hur lite jag får gjort. Det är ju inge vidare roligt heller. De flesta annonser som jag läst ger mig bara prestationsångest men det positiva är att det i alla fall verkar finns relativt gott om jobb om man jämför med lilla Sverige. Hittills har jag använt mig av jobbsajterna Craigs List, Monster och Workopolis, varav de två sista nästan bara har jobb på relativt hög nivå. På Craigs List finns väldigt många jobb att hitta på alla möjliga nivåer och med alla möjliga varianter på förkunskapskrav och löneform så jag hoppas och tror att jag ska kunna hitta något där. Knepet är ju att verkligen bli en av dem som arbetsgivaren tycker verkar intressant, att sticka ut från mängden. Det finns få saker som är så otacksamma som att söka jobb eftersom man inte får någon som helst uppmuntran förrän en arbetsgivare faktiskt hör av sig.

Hittills har ju ingen gjort det men än så länge är det så klart för tidigt att ge upp. Om jag håller i pengarna ordentligt så borde jag kunna vara här till slutet av september eller till och med oktober innan pengarna, som jag avsatt för det här lilla projektet, tar slut.

Tidigare insåg jag att borde anställa någon som söker jobb åt mig… Hade inte det varit skönt att slippa söka jobb åt sig själv? Synd att arbetskraft kostar cash… :/

Nåja, nu är det i alla fall dags att krama kudde. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Det har nu gått ett par dagar sedan jag bloggade senast och jag har nu varit här i Vancouver i lite över en vecka och börjar anpassa mig. Den som följer den här bloggen får nog vara beredd på att jag även kommer att ta upp en del “vanliga” och kanske emellanåt “tråkiga” grejer som kanske inte alltid är så jätteintressanta. Mycket av tillvaron här är ju egentligen inte så väldigt annorlunda från hur vi har det i Sverige. Och precis som hemma så kan det ju inte vara äventyr hela tiden. 🙂

Helgen som gick försvann ganska snabbt och jag ägnade den huvudsakligen åt att uppdatera CV och söka jobb på Apple Store och det är ju saker som jag redan berättat om. Apple har ju inte hört av sig ännu men jag tänker inte sitta och vänta på att de ska göra det heller. Jag vet en del andra ställen som jag ska söka jobb på också men just för stunden försöker jag koncentrera mig lite mer på skolan och omtentan, eller kanske snarare deadline av komplettering av den ordinarie tentan, som är natten till måndag. Deadline:arna på diverse uppgifter och checkpoints i de två ordinarie kurserna som jag läser just nu (Grafisk design för Internet och IT-säkerhet) börjar så smått att lägga sig på hög så det blir väl till att försöka beta av dem också, en efter en. But first thing first.

I måndags var jag och MIchelle till Pitt Lake och Pitt River som ligger en liten bit utanför stan. Det var också den första lite närmare titt jag som fått av bergen sen jag kom hit och det är verkligen en enastående utsikt som man kan stå och glo på i princip hur länge som helst. Bilder kommer i slutet av inlägget.

I tisdags var jag Downtown igen och köpte nya (och dyra) jeans, som jag visserligen inte invigt ännu men som satt himla bra. Tack, M för tipset om Guess! Dit lär jag nog gå flera gånger. Heh 🙂 Passade även på att köpa nymalet kaffe på Café Artigiano (som jag äntligen hittade!) till den franska presskaffebryggaren som jag köpte på IKEA i söndags. Så nu kan jag göra härligt gott kaffe varje dag…fast jag måste försöka hitta ett bra kaffemått för jag är inte helt säker på att jag doserar kaffet helt rätt nu.

Slutligen, igår var jag på möte med det lokala bankkontoretRBC (Royal Bank of Canada) och blev även där väldigt trevligt bemött. Jag har nu startat ett bankkonto, fått online banking och ett preliminärt bankkort. Det enda som egentligen saknas är pengar på kontot. 🙂 På kvällen följde jag med Michelle och flickorna till det lokala biblioteket, skaffade lånekort där och lånade fyra filmer. Det blev Speed, Around the World In 80 Days, Eternal Sunshine on the Spotless Mind och Jane Austen’s Northanger Abbey. Upptäckte precis att den version som jag lånade av Around the World In 80 Days inte var den version som jag trodde det var, det vill säga mini-tv-serien med Pierce Brosnan från 80-talet. Men vad sjutton liksom, det är ju gratis och den något äldre version som jag lånade kan säkert vara kul den med. Lånat film på biblioteket har man ju inte gjort på år och dar 🙂

Här nedan kommer lite bilder tagns de senaste dagarna:

Andra bloggar om: , , ,

Jobb imorgon!

En tjej på ManPower ringde upp mig för ett par timmar sen och undrade ifall jag kunde jobba på Ridderheims ute i Sisjön imorgon. Jag sa så klart ja, trots att jag är lite förkyld fortfarande. Tror i och för sig att jag är på bättringsvägen. Har precis kommit hem från stan där jag varit uppe en sväng på ManPowers kontor och hämtat arbetskläder; byxor, en tröja och ett par skor. Ska bli skönt att få jobba in lite pengar!

Andra bloggar om: ,

Små steg framåt…

Idag har jag varit och jobbat lite i Tynnered hos en elev som är ett av de ärenden som det är tänkt att jag ska avsluta innan jag slutar helt och hållet på jobbet.

Efter utbildningspasset åkte jag en sväng till kontoret och träffade mina gamla arbetskamrater. Blev bjuden på lunch av chefen och vi diskuterade den närmaste tiden som kommer. Vi kom överens om att jag ska avsluta de ärenden jag håller på med, även om det tar lite mer tid, men förutom det så hade han även två ärenden till som han ville att jag skulle ta mig ann, så helt avvecklad är jag alltså inte. Det känns skönt…även om det också gör att jag inte kan registrera mig som heltidsarbetslös ifall det skiter sig med att komma in på utbildningen som jag sökt.

Det är både bra och dåligt eftersom det ju alltid är bra att jobba men jag får samtidigt mindre från a-kassan på grund av deltidsjobb. Jag vet inte vilket av alternativen som hade gynnat mig mest rent ekonomiskt; att jobba deltid och få 50 %-ig a-kassa på 80 %-ig lön eller 100 % a-kassa på 80 %-ig lön? Det är svårt att räkna på eftersom jag inte vet hur många utbildningsuppdrag som jag kommer att få…

Förutom enskilda utbildningsuppdrag på mitt gamla jobb, så har jag även ett möte inbokat med en kille på Manpower i nästa vecka. Jag har sökt några jobb hos Manpower Student och hoppas via ett uppdrag hos dem kunna dryga ut kassan lite till. Frågan är hur mycket jag hinner med… Ska ju förhoppningsvis plugga heltid också…

Den som lever får se. Dags att äta lite.

Andra bloggar om: , , ,

Grattis, älskling

Detta inlägg tillägnar jag A, som igår äntligen fick sitt efterlängtade tentaresultat. Det var viktigt eftersom det kommer att förändra våran tillvaro framöver, en tillvaro som varit väldigt ansträngd eftersom vi bara levt på en inkomst, som inte varit särskilt stor för två personer.

Det finns få saker som kan vara så skadligt för ett förhållande och ett liv tillsammans som en dålig ekonomi. Vi har klarat oss bra, den ekonomiska situationen har visserligen tärt på oss båda och oroat oss både under flera månader men det har aldrig gjort att vi grälat om det eller gett utlopp för frustrationen på varandra. I alla fall inte mer än vad man gör när man är trött, hungrig och grinig.

På ett sätt tror jag att det är väldigt nyttigt att gå igenom en sån här sak. Vi har lärt oss att leva på lite och vi har lärt oss att snåla och att prioritera mer än någonsin. Det är en erfarenhet som man har med sig hela livet, skulle jag tro.

Så grattis, älskling. Du klarade det, vi klarade det. Nu klarar vi allt.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest