Små steg framåt…

Idag har jag varit och jobbat lite i Tynnered hos en elev som är ett av de ärenden som det är tänkt att jag ska avsluta innan jag slutar helt och hållet på jobbet.

Efter utbildningspasset åkte jag en sväng till kontoret och träffade mina gamla arbetskamrater. Blev bjuden på lunch av chefen och vi diskuterade den närmaste tiden som kommer. Vi kom överens om att jag ska avsluta de ärenden jag håller på med, även om det tar lite mer tid, men förutom det så hade han även två ärenden till som han ville att jag skulle ta mig ann, så helt avvecklad är jag alltså inte. Det känns skönt…även om det också gör att jag inte kan registrera mig som heltidsarbetslös ifall det skiter sig med att komma in på utbildningen som jag sökt.

Det är både bra och dåligt eftersom det ju alltid är bra att jobba men jag får samtidigt mindre från a-kassan på grund av deltidsjobb. Jag vet inte vilket av alternativen som hade gynnat mig mest rent ekonomiskt; att jobba deltid och få 50 %-ig a-kassa på 80 %-ig lön eller 100 % a-kassa på 80 %-ig lön? Det är svårt att räkna på eftersom jag inte vet hur många utbildningsuppdrag som jag kommer att få…

Förutom enskilda utbildningsuppdrag på mitt gamla jobb, så har jag även ett möte inbokat med en kille på Manpower i nästa vecka. Jag har sökt några jobb hos Manpower Student och hoppas via ett uppdrag hos dem kunna dryga ut kassan lite till. Frågan är hur mycket jag hinner med… Ska ju förhoppningsvis plugga heltid också…

Den som lever får se. Dags att äta lite.

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest