Det jobbiga med att hitta ett jobb

Klockan är snart ett på natten här i Vancouver. Jag är som vanligt vaken mitt i natten men ska försöka gå och lägga mig och somna strax, tänkte bara att jag skulle skriva några rader först.

Jag fortsätter med mitt jobbsökande, det är typ det enda jag gör just nu och varje dag förvånas jag över hur mycket tid det tar och hur lite jag får gjort. Det är ju inge vidare roligt heller. De flesta annonser som jag läst ger mig bara prestationsångest men det positiva är att det i alla fall verkar finns relativt gott om jobb om man jämför med lilla Sverige. Hittills har jag använt mig av jobbsajterna Craigs List, Monster och Workopolis, varav de två sista nästan bara har jobb på relativt hög nivå. På Craigs List finns väldigt många jobb att hitta på alla möjliga nivåer och med alla möjliga varianter på förkunskapskrav och löneform så jag hoppas och tror att jag ska kunna hitta något där. Knepet är ju att verkligen bli en av dem som arbetsgivaren tycker verkar intressant, att sticka ut från mängden. Det finns få saker som är så otacksamma som att söka jobb eftersom man inte får någon som helst uppmuntran förrän en arbetsgivare faktiskt hör av sig.

Hittills har ju ingen gjort det men än så länge är det så klart för tidigt att ge upp. Om jag håller i pengarna ordentligt så borde jag kunna vara här till slutet av september eller till och med oktober innan pengarna, som jag avsatt för det här lilla projektet, tar slut.

Tidigare insåg jag att borde anställa någon som söker jobb åt mig… Hade inte det varit skönt att slippa söka jobb åt sig själv? Synd att arbetskraft kostar cash… :/

Nåja, nu är det i alla fall dags att krama kudde. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lite eld i baken « Sandrability.com - [...] Det jobbiga med att hitta ett jobb    Det här med tillfälligt arbetstillstånd… [...]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest