Gött väder, enna!

Nu börjar det verkligen kännas som att sommaren är på väg. Det har varit rätt kallt och blåsigt i luften ett tag nu, man har ju inte riktigt kunnat gå barärmad. Men idag har det sannerligen inte varit kallt och imorgon ska det tydligen bli ännu värmare!

Synd bara att jag måste ägna mer eller mindre hela helgen åt att göra klart de två sista inlämningsuppgifterna och därmed få PHP och MySQL-kursen ur världen. Imorgon är det dessutom demonstration inne i stan för fri kommunikation och ett öppet samhälle, en demonstration arrangerad av Piratpartiet och Ung Pirat. Jag hade gärna gått på den men jag känner inte att jag har tid… 🙁 Det är deadline på onsdag och det är en del kvar att göra och jag kan inte riktigt koppla av förrän det är gjort. Det suger verkligen när saker man VILL göra krockar med saker man MÅSTE göra. Visst, jag kan ju alltid skjuta på inlupparna till i augusti men det känns dumt och onödigt. Jag kommer isåfall att gå och fundera på dem under hela semestern och kanske behöva ägna en stor del av semestern åt att repetera allt jag glömt… Nej, det är lika bra att få det gjort!

Nu är det dags för lite fredagsfika och PHP-kod. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Rick-besök

Rick-besök

Eftersom jag inte tidigare hunnit blogga om manifestationen i onsdags, så är det sannerligen på tiden nu. Manifestationen genomfördes i samband med att partiledare för Piratpartiet Rick Falkvinge var på besök i Göteborg under sin Sverige-turné inför valet till EU-parlamentet.

Det blev en bra tillställning. Vädret var perfekt, Rick pratade HÖGT och drog många förbipasserande till Brunnsparken för att lyssna. Han pratade länge och väl om vad som försigår i svensk och europeisk politik och varför man ska gå och rösta i EU-valet.

Efter manifestationen åkte ett tjugotal personer tillsammans med Rick vidare till Slottsskogen där vi hade picknick i kvällssolen. Det var riktigt mysigt. Det diskuterades både högt och lågt och Rick svarade på många frågor från medlemmarna om vad som händer och sker, både på andra orter i Sverige men även internationellt. Det har bildats systerorganisationer till Piratpartiet runt om i världen vilket faktiskt är ganska fantastiskt. Man har olika framgång i olika länder. I exempelvis vissa länder i  Sydamerika gillas våra idéer väldigt mycket av sittande regeringar medan det går något trögare i Danmark och Finland där lobbyn haft väldigt goda framgånger, bl a med genomdrivandet av IPRED-lagen.

Bilderna nedan är från i onsdags.

 

Andra bloggar om: , , ,

Skrämmande nära

Så här dagen efter omröstningen i EU’s ITRE-utskott (Industriutskottet), gällande tillägg 138 i Telekompaketet, inser jag hur nära det var att tillägget istället för att röstas först i ITRE-utskottet, skulle behandlas direkt i EU-parlamentet. När jag läste denna artikel fick jag uppfattningen att utskottet skjöt på omröstningen igår och att det skulle vara därför som tillägget fortfarande finns kvar. Men allt tyder på att omröstningen faktiskt genomfördes och att tillägget gick igenom.

Att röstningen om tillägg 138 hade gått direkt till EU-parlamentet utan att gå via ITRE-utskottet först, kunde nog ha lett till att det inte heller skulle ha gått igenom i EU-parlamentet. Jag vet ytterst lite om hur EU’s enorma beslutsmaskineri egentligen fungerar men om man tänker sig hur riksdagen röstar här i Sverige, så är det väl inte så ofta som man där inte följer den linje som exempelvis Näringsutskottet har i en viss fråga? Därför spekulerar jag i att tillägg 138 nog inte skulle fått EU-parlamentarikernas ja-röster ifall utskottet inte stod bakom ett sådant beslut.

Spekulera kan man alltid göra och tillägg 138 ska ju den 5:e maj behandlas slutligt i EU-parlamentet. Detta ger oss tid att hinna bearbeta våra folkvalda i Bryssel ännu mer för att då dem att förstå hur viktig denna fråga är för medborgarna i EU. Här vill jag än en gång tipsa om Telekompaketet.se samt att Piratpartiet idag håller en manifestation i Brunnsparken kl.16. Partiledare Rick Falkvinge kommer idag på besök till bäst-kusten och Göteborg och kommer då att prata om EU-valet och det blir säkerligen en del fokus på både Pirate Bay-domen och telekompaketet.

Väl mött!

Andra bloggar om: , , , , ,

Manifestation var ordet!

Manifestation var ordet!

Har precis kommit hem från Piratpartiets manifestation mot IPRED-lagen i Brunnsparken. Lite tråkigt att det inte var lika fint väder idag som igår och i onsdags. Folk hade nog varit lite mer benägna att ta det lugnt, njuta av vädret och stanna och lyssna en stund. Men nog stannade det till folk. Flygbladen med texten “EU-valet 2009” och Piratpartiets logotype och som Piratpartiet låtit trycka upp inför arrangemanget, tog slut lite i förtid, som jag förstod det. Ett tag fanns inga alls att dela ut. Men det får man väl tolka som positivt. Senare, precis innan jag gick eftersom det inte varit så varmt idag och mina tår och ben (jag hade kjol, tillfället till ära) började kännas rejält kalla, så verkade det emellertid ha kommit ytterligare några högar med flygblad.

En annan sak som jag själv reflekterade över gällande just flygbladen, var att det inte låg och skräpade så värst många flygblad på marken. Jag tycker annars att det brukar ligga ganska tätt med flygblad runt omkring en sån här manifestation. Men så vitt jag kunde se så låg det en här och en där, väldigt sporadiskt och inte särskilt tätt. Nu är det ju inte alls så värst positivt att det ligger några flygblad på marken alls, egentligen. Men ett visst bortfall får man ändå räkna med. Men lite uppiggande ändå, man hoppas ju att folk tagit budskapet till sig.

Jag passade även på att säga hej till Kalle Wedin, valkretsledare för Piratpartiet Göteborg och en av initiativtagarna till manifestationen. Har haft lite mailkontakt med honom i samband med informationsutskick om piratfika tidigare. Naturligtvis hade han ju ingen aning om vem jag var men vi pratade lite och jag berättade helt kort om att jag bloggade och tänkt och försökt infinna mig på piratfika mer än en gång men att det aldrig blivit av. Men bli av ska det!

Här kommer några bilder från dagens manifestation. Använd dem gärna men helst i rätt sammanhang. Om du finner dig själv på någon av bilderna men väldigt ogärna vill vara med på bild i den här bloggen, kontakta mig isåfall på sandrability at gmail.com och tala om det så ska jag försöka att trolla bort dig.

 

Andra bloggar om: , , , ,

Manifestation mot IPRED

Imorgon kl.16 anordnas en manifestation mot IPRED-lagen vid Brunnsparken. Bor du i Göteborg, är där på besök eller bara har vägarna förbi, kom dit och uttryck ditt missnöje! (om du är missnöjd). Det är inte försent att uttrycka sin åsikt trots att lagen har gått igenom. Tillsammans kan vi visa våra makthavare att vi inte tolererar att ekonomiska intressen prioriteras framför rättssäkerhet och personlig integritet. Tillsammans kan vi bevara ett fritt Internet.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest