Skrämmande nära

Så här dagen efter omröstningen i EU’s ITRE-utskott (Industriutskottet), gällande tillägg 138 i Telekompaketet, inser jag hur nära det var att tillägget istället för att röstas först i ITRE-utskottet, skulle behandlas direkt i EU-parlamentet. När jag läste denna artikel fick jag uppfattningen att utskottet skjöt på omröstningen igår och att det skulle vara därför som tillägget fortfarande finns kvar. Men allt tyder på att omröstningen faktiskt genomfördes och att tillägget gick igenom.

Att röstningen om tillägg 138 hade gått direkt till EU-parlamentet utan att gå via ITRE-utskottet först, kunde nog ha lett till att det inte heller skulle ha gått igenom i EU-parlamentet. Jag vet ytterst lite om hur EU’s enorma beslutsmaskineri egentligen fungerar men om man tänker sig hur riksdagen röstar här i Sverige, så är det väl inte så ofta som man där inte följer den linje som exempelvis Näringsutskottet har i en viss fråga? Därför spekulerar jag i att tillägg 138 nog inte skulle fått EU-parlamentarikernas ja-röster ifall utskottet inte stod bakom ett sådant beslut.

Spekulera kan man alltid göra och tillägg 138 ska ju den 5:e maj behandlas slutligt i EU-parlamentet. Detta ger oss tid att hinna bearbeta våra folkvalda i Bryssel ännu mer för att då dem att förstå hur viktig denna fråga är för medborgarna i EU. Här vill jag än en gång tipsa om Telekompaketet.se samt att Piratpartiet idag håller en manifestation i Brunnsparken kl.16. Partiledare Rick Falkvinge kommer idag på besök till bäst-kusten och Göteborg och kommer då att prata om EU-valet och det blir säkerligen en del fokus på både Pirate Bay-domen och telekompaketet.

Väl mött!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest