Manifestation var ordet!

Manifestation var ordet!

Har precis kommit hem från Piratpartiets manifestation mot IPRED-lagen i Brunnsparken. Lite tråkigt att det inte var lika fint väder idag som igår och i onsdags. Folk hade nog varit lite mer benägna att ta det lugnt, njuta av vädret och stanna och lyssna en stund. Men nog stannade det till folk. Flygbladen med texten “EU-valet 2009” och Piratpartiets logotype och som Piratpartiet låtit trycka upp inför arrangemanget, tog slut lite i förtid, som jag förstod det. Ett tag fanns inga alls att dela ut. Men det får man väl tolka som positivt. Senare, precis innan jag gick eftersom det inte varit så varmt idag och mina tår och ben (jag hade kjol, tillfället till ära) började kännas rejält kalla, så verkade det emellertid ha kommit ytterligare några högar med flygblad.

En annan sak som jag själv reflekterade över gällande just flygbladen, var att det inte låg och skräpade så värst många flygblad på marken. Jag tycker annars att det brukar ligga ganska tätt med flygblad runt omkring en sån här manifestation. Men så vitt jag kunde se så låg det en här och en där, väldigt sporadiskt och inte särskilt tätt. Nu är det ju inte alls så värst positivt att det ligger några flygblad på marken alls, egentligen. Men ett visst bortfall får man ändå räkna med. Men lite uppiggande ändå, man hoppas ju att folk tagit budskapet till sig.

Jag passade även på att säga hej till Kalle Wedin, valkretsledare för Piratpartiet Göteborg och en av initiativtagarna till manifestationen. Har haft lite mailkontakt med honom i samband med informationsutskick om piratfika tidigare. Naturligtvis hade han ju ingen aning om vem jag var men vi pratade lite och jag berättade helt kort om att jag bloggade och tänkt och försökt infinna mig på piratfika mer än en gång men att det aldrig blivit av. Men bli av ska det!

Här kommer några bilder från dagens manifestation. Använd dem gärna men helst i rätt sammanhang. Om du finner dig själv på någon av bilderna men väldigt ogärna vill vara med på bild i den här bloggen, kontakta mig isåfall på sandrability at gmail.com och tala om det så ska jag försöka att trolla bort dig.

 

Andra bloggar om: , , , ,

5 Comments

 1. Kålan
  Apr 3, 2009

  Jag måste ha missat tiden, jag kom 16.10 och det var inte en käft på plats. Känns lite tråkigt efter att ha åkt 15 mil och tagit ledigt från jobbet, för att vara på plats. Jag trodde att det var 16.00 som gällde. Ja, hur som helst så var det kul att det var lite mer personer på plats än när jag kom.

 2. Sandra
  Apr 3, 2009

  Men det var ju 16 som gällde. 16:10 borde Kalle varit mitt uppe i sitt tal… Var du verkligen i Brunnsparken? Du var inte vid Gustaf Adolfs torg? Fast om du var där borde du inte missat det i alla fall.. Fan, va’ synd… 🙁

 3. Kålan
  Apr 3, 2009

  Hmm.. jag kan nog ha varit på fel plats. Jag frågade på hotellet var Brunnsparken ligger, och de ringade in Gustav Adolfs torg. På en en skylt vid busshållplatsen stod det brunnsparken. Jag utgick ifrån att jag var på rätt ställe, men nu när jag kollar på bilderna så ser jag att jag var på fel plats. Hur som helst så är jag trots allt glad att det blev något, jag var smått chockad av att ingen dök upp trots att tidpunkten var dåligt vald för oss som jobbar. Allt är dock inte förgäves, jag tänkte kombinera demonstrationen med ett par dagars semester i Göteborg. Just nu surfar jag på hotellets bredband, helt anonymt och fildelning fungerar utmärkt 😉

 4. Sandra
  Apr 3, 2009

  Brunnsparken är knepig, det finns flera hållplatslägen beroende på åt vilket håll du ska och vilket färdmedel du använder. Gustav Adolfs torg är en plats för sig och Brunnsparken ses främst som området mellan Arkaden och Nordstan (skulle jag säga iaf). Jättesynd att du var på fel ställe och att det inte var en kraftigare förstärkare till Kalles mic… 🙁

 5. Sandra
  Apr 3, 2009

  Välkommen till Götet förresten 😉 Hoppas du får lite fint väder medan du är här. Idag hade vi lite otur… 🙁

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest