Rick-besök

Rick-besök

Eftersom jag inte tidigare hunnit blogga om manifestationen i onsdags, så är det sannerligen på tiden nu. Manifestationen genomfördes i samband med att partiledare för Piratpartiet Rick Falkvinge var på besök i Göteborg under sin Sverige-turné inför valet till EU-parlamentet.

Det blev en bra tillställning. Vädret var perfekt, Rick pratade HÖGT och drog många förbipasserande till Brunnsparken för att lyssna. Han pratade länge och väl om vad som försigår i svensk och europeisk politik och varför man ska gå och rösta i EU-valet.

Efter manifestationen åkte ett tjugotal personer tillsammans med Rick vidare till Slottsskogen där vi hade picknick i kvällssolen. Det var riktigt mysigt. Det diskuterades både högt och lågt och Rick svarade på många frågor från medlemmarna om vad som händer och sker, både på andra orter i Sverige men även internationellt. Det har bildats systerorganisationer till Piratpartiet runt om i världen vilket faktiskt är ganska fantastiskt. Man har olika framgång i olika länder. I exempelvis vissa länder i  Sydamerika gillas våra idéer väldigt mycket av sittande regeringar medan det går något trögare i Danmark och Finland där lobbyn haft väldigt goda framgånger, bl a med genomdrivandet av IPRED-lagen.

Bilderna nedan är från i onsdags.

 

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest