Hospitalization

Sedan jag la upp min annons på Vancouver Homestay Search igår, har det trillat in flera jättebra erbjudanden i mailboxen. Jag är väldigt positivt överraskad eftersom jag trodde att jag skulle få lägga ner en hel del tid på att maila många familjer innan det blev tal om något konkret. Det verkar inte behövas för nu har jag redan svårt att bestämma mig för vilken familj som verkar passa bäst. En familj, där mamman har släktingar i Sverige och som till och med varit här på besök, var det första erbjudandet jag fick. Det andra var en ensamstående mamma med två flickor på 8 och 10 som är konstnär och har en egen hemmastudio för stenskulptur. Hon gillar att resa och har till med tillgång till en stuga i Whistler som hennes bror äger!

Det tredje riktigt bra erbjudandet, som fick jag för bara en liten stund sedan, var från en familj boendes i en liten stad vid kusten, precis utanför Vancouver. De hade bara 15 minuters väg till havet, vilket är närmare än vad jag hade till havet när jag bodde i Brighton.

Förutom dessa tre har jag även fått två andra erbjudanden och det ena av dom verkar rätt bra men det andra går nog bort då hon som mailat i princip bara skrivit vad hyran var och inget mer. Visst förstår man att hyran är viktig för de familjer som hyr ut ett rum men jag hoppas i alla fall pengarna inte är den enda orsaken.

Gah! Det här är så spännande! Jag vill åka nu!

Andra bloggar om: , ,

Homestaying

….är något som jag är väldigt bra på. Tanken var att jag ikväll skulle ha träffat och druckit lite öl med två forna kollegor från Stockholm men ödet ville annorlunda eftersom cheferna tydligen planerat in någon sorts aktivitet som höll dem sysselsatta ikväll. Synd, tycker jag, som inte fick någon öl men det får bli någon annan dag.

Jag har nu ägnat de senaste dagarna hemma innanför dessa arma väggar. Börjar bli lite trött på det men har i alla fall fått lite gjort. Jag har kommit igång ganska bra med en hemsida, en tidning, som jag ska hjälpa en bekant att sätta ihop med hjälp av WordPress. Utöver det har jag också klurat en del kring hur jag ska kunna installera Ubuntu eller Fedora på min andra dator, det har ju inte gått så bra med de senaste försöken men nu har jag i alla fall kommit på ett sätt som kanske gör att jag kommer runt problemet som varit innan med att Linuxkärnan inte känt av några installationsfiler på skivan när installationen väl ska köra igång. Lösningen: att skapa en Live-USB istället för en Live-CD och installera från den istället. Mer om det en annan dag.

Ikväll har jag också börjat nysta lite i mina Kanada-planer igen. Det går en tid mellan varje litet ryck och om jag nu ska åka i typ mars så är det nog dags att sätta fart. Jag har nu registrerat mig på hemsidan Vancouver Homestay Search, en mötesplats för studenter som vill hitta någonstans att bo och värdfamiljer som har rum att hyra ut. Nu ska jag ju visserligen inte till Kanada för att studera, även om jag kommer att göra även det på distans mot Högskolan Väst, men jag hoppas att det går bra ändå. Jag har skrivit en presentation, angett att jag vill stanna från mars till september (till att börja med), att jag kan tänka mig att betala ca 500 CAD i hyra samt att jag inte önskar få maten inräknad i priset då jag hellre lagar min egen mat och betalar lite mindre i hyra.

Jag räknar inte riktigt med att erbjudandena ska hagla in utan lär nog få kontakta värdfamiljerna själv och leta efter någon familj som kan passa. Efter att ha tittat på en del bilder är det bara att konstatera att bostadsstandarden varierar väldigt mycket mellan familjerna. Men det är ju inte standarden som är huvudsaken, huvudsaken är ju att hamna hos en trevlig familj.

Nåja, nu är det dags för lite nattamat i form av plättar. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Ut med gammalt, in med nytt…eller nyare

Ut med gammalt, in med nytt…eller nyare

Igår hade M sin lilla flyttförsäljning då hon sålde ut i princip alla möbler hon hade kvar. Allt skulle bort och jag och A hjälpte till att sätta upp (hela två) lappar vid Kortedala Torg och Citytorget för att informera om försäljningen till folk runt omkring. Jag trodde inte att de lappar som vi satte upp och de lappar som M satte upp hade suttit uppe tillräckligt länge för att någon skulle ha hunnit se dem men medan vi var hos M igår för att bistå med lite sällskap och kanelbullar mitt i flyttröjandet, så kom det faktiskt en hel familj som köpte det mesta av de saker som var till salu. Skönt för M som tjänade en liten slant och som sedan hade mycket mindre saker kvar att sälja.

Själv köpte jag mikrovågsugnen och en liten ministereo. Våran egen mikro har överlevt sig själv med nästan 10 år och den CD-spelare som jag haft i köket och som jag fått ärva av min bror, har nog också överlevt sig själv med ungefär lika länge. Så det var ganska skönt att få slänga ut de gamla åbäkena och byta dom mot nyare och snyggare grejer.

Här kommer lite bilder…

Micro

Mikrovågsugn med digital klocka och timer.

Stereo

Ministereo med radio och cd-spelare som även kan spela MP3-CD-skivor, jätte-hi-tech! 😉

Limerumpa

Den sista bilden tog jag med bara för att det var roligt. Jag hällde precis upp ett glas cola och la i två lime-klyftor. Lite omoget och barnsligt så här i efterhand, kan man kanske tycka, men lime-klyftorna ser ut som en rumpa. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Support.nu

Har precis kommit hem från Backa där jag tillbringat de senaste 7-8 timmarna. Förra året var jag och A bjudna hem till föräldrarna till en av mina närmaste vänner, T. De behövde lite datorhjälp (samt att T’s styvpappa köpt min gamla laptop). Vi spenderade en dag hemma hos dem (tillsammans med T) och fixade och donade med deras datorer. Det var roligt, vi fick mat, sprit och tack-för-hjälpen-present, förutom att det var väldigt trevligt, så det var helt klart värt timmarna det tog.

Tydligen så har ryktet spridit sig något om våran lilla insats för i onsdags blev jag uppringd av en bekant till T’s mamma som även hon (och hennes man) behövde lite datorhjälp. De hade köpt en varsin ny bärbar dator och behövde få dokument och e-post överflyttat till de nya datorerna. Inget direkt komplicerat men det tog sina timmar på grund av att Outlook Express är ett näst intill inkompetent program när man vill exportera e-post till ett annat e-postprogram. Klart blev det i alla fall, sent om sider. Nu är jag trött, ögonen är torra och huvudet påminner om att det finns.

I helgen ska vi hjälpa M och E, som kom hem från Kanada ikväll, att flytta ut det sista ur M’s lägenhet på Sjusovaregatan. Behov av möbler? Ta en kik här! På kvällen ska vi till Picasso och fira M’s födelsedag.

Nu kan jag snart inte hålla ögonen öppna… *snark*

Andra bloggar om: , , , ,

En svacka

Det märks nog att jag är inne i något av en svacka när det gäller bloggandet. Så är det ibland. Jag ämnar så klart inte att sluta med bloggandet, absolut inte, men samtidigt behöver jag ägna mig lite åt annat, som exempelvis att avsluta kursen i PHP/MySQL.

Jag börjar få lite panik, oroar mig för att jag inte ska hinna klart med de två sista inlämningsuppgifterna till vecka 23. Då ska alla uppgifter vara klara och inskickade. Jag hade tängt ägna mig lite åt detta i helgen men så glömde jag min bärbara dator på jobbet. Så korkat! Nu sitter jag visserligen vid en dator men inte en som har de nödvändiga programmen installerade och jag vill heller inte lägga in en massa program på någon annans dator. Jag får helt enkelt ägna tid åt att läsa in mig på sånt jag måste kunna för att klara av nästa uppgift. Boken fick jag i alla fall med mig…

I helgen har vi gjort en liten famliljetour. Först en vända förbi mitt föräldrahem där vi fortsatte att fira pappas 60-årsdag med räkor, färsk fisk och tårta. Nu befinner vi oss i Varhem. Här är det lugnt och skönt, vädret är underbart och A’s föräldrar bygger växthus.

Jag längtar så efter att få flytta ut på landet! Att få fixa med sitt eget hus, inreda och renovera! Men det är ett tag kvar till dess. Vi har några saker kvar att uträtta innan det kan bli verklighet. Kanada för mig, examensarbete för A och fast jobb för både mig och A är den viktigaste etappen på vägen till ett eget hem.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite.

Andra bloggar om: , , , , ,

Pin It on Pinterest