Böckerna kom fram!

Böckerna kom fram!

Nu var det visserligen en vecka sedan de dök upp men böckerna som jag väntade på och började oroa mig för ifall de skulle hinna komma fram eller inte, damp ner i brevlådan förra tisdagen. Tänkte jag skulle visa vilket konstverk till försändelse min bror P lyckats åstadkomma. 🙂

 

 

 

Andra bloggar om: ,

En hel del tzatsiki senare…

Nu har jag vräkt i mig en del chips och stark tzatsiki! Det var gott men smakade inte så mycket som det brukar. Jag hoppas att vitlöken gör gott i alla fall. Nu ska jag snart krypa ner i sängen och lyssna lite på New Moon innan jag somnar. Började läsa boken efter att jag läst Twilight i våras men så övergav jag den eftersom jag inte riktigt orkade med inläsarens (Ilyana Kadushin) dryga amerikanska, men allra mest på grund av att jag tyckte att författaren (Stephenie Meyer) nästan tog död på romantiken i berättelsen då hon envisades med att låta Edward och Bella hela tiden tjafsa om vems fel det var att Bella hela tiden råkade illa ut. Det blev väldigt löjligt efter ett tag och jag orkade inte lyssna mig igenom ens de första kapitlen.

Nu har jag i alla fall gett boken en chans till även om jag fortfarande inte riktigt är nöjd med inläsarens sätt att läsa. Jag har tagit mig förbi de kapitel som jag tyckte var fåniga och boken har blivit allt bättre. Jag är ju så klart medveten om att Twilight-sagan i allra högsta grad är ungdomsböcker, ja, för att inte säga fjortisböcker till och med, men jag gillar vampyr-fiction och romantik som omväxling till thrillers så det gör inte så mycket att böckerna inte är skrivna för såna som mig egentligen.

Nu börjar förkylningshuvudvärken göra sig påmind igen så jag ska nog natta MacBooken och knata mot sängen.

Andra bloggar om: , ,

Ont i baken

Det går lite si sådär med bloggandet nu känner jag. Jag tar mig inte riktigt tid att skriva men det är ju lite så det ska vara emellanåt. Man ska ju inte skriva för att man måste, utan för att man vill.

Igår var jag ute med några tjejer och ett par killar också faktiskt, och red islandshäst. Idag har jag ont typ överallt. När man sätter sig på hästryggen och skumpar omkring i några timmar så märker man verkligen hur otränad man är. Igår, direkt efter ridningen, hade jag inte det minsta ont i baken men det fick jag igår kväll och nu värker det rejält. Men det är samtidigt något befriande med träningsvärk. Det är inte bara jobbigt, det är skönt på något underligt sätt. Kanske för att man varit ute och njutit i naturen och för att kroppen fått arbeta lite.

Nu ska jag som vanligt äta en sen frukost och sen pilla med lite skolarbete. Nu har utbildningen satt igång och även om jag inte fått min kurslitteratur på posten ännu så har jag ändå börjat med den första inlämningsuppgiften i kursen om digital grafik. Uppgiften går ut på att kombinera några bilder och med hjälp av friläggning och beskäring i valfritt bildredigeringsprogram bygga ett akvarium. Jag har redan kommit en bra bit på väg men har lite kvar.

Men nu är jag hungrig!

Andra bloggar om: , , ,

Att välja rätt

Jag funderar på att köpa en till bok om PHP-programmering och design av MySQL-databaser. Problemet som har uppstått är att det verkar finnas en uppsjö av böcker i ämnet och bara recensioner på ett fåtal av dem. Omdömmena på de böcker som recenserats är låg och verkar ha som huvudsakliga syfte att starkt rekommendera folk att INTE köpa de böckerna. Så uppstår frågan: vilka böcker är bra?

Den bok jag har nu, “Building your own database driven website using PHP and MySQL” skriven av Kevin Yank, är ok men jag skulle nog inte kalla den bra. Den börjar väldigt pedogisk med bra förklaringar av kodexempel och funktioner. Men ju längre man kommer i boken, ju mer bråttom känns det som att författaren får. I slutet blir det väldigt avancerat och lite haffsigt.

Jag skulle behöva en bok som beskriver PHP-kod samt MySQL-syntax och queries på ett bra sätt med tydliga exempel och där författaren inte förutsätter att användaren har allt för avancerade kunskaper sedan tidigare.

Förslag på bra böcker mottages tacksamt. Nu finns ju visserligen bra dokumentation på MySQL och PHP på respektive officiella websiter men de exempel som jag funnit där har känts ganska lösrykta då det bara är en bit av koden man ser, och ingen helhetsbild.

Hur som helst, skulle bli väldigt tacksam för förslag på bra titlar!

Andra bloggar om: , , , , ,

Ge mig nya tangenter!

Jag behöver ett nytt tangentbord! Det jag har nu är…ja, vad ska man säga? Sönderskrivet? Vissa tangenter har börjat fastna när man trycker ner dom, men bara halvvägs, inte så att samma bokstav trycks ner hur länge som helst. Samma tangenter har också blivit väldigt tröga. Ibland missar jag bokstäver i ord när jag trycker på tangenten för en viss bokstav men tangenten har inte blivit nertryckt ordentligt. Skitirriterande!

Det är i alla fall skönt att veta att tangentbordet som jag har nu fortfarande finns att köpa. Jag har ett Logitech UltraX Premium och såna finns det gott om kvar på Komplett.se. Om det plötsligt skulle ta slut får jag helt enkelt hitta ett annat tangentbord med platta tangenteer för det är det enda jag kan skriva på i snabb hastighet. Ända sedan jag började använda bärbar dator på daglig basis har vanliga tangentbord med vanliga tangenter börjat kännas tunga och tröga att skriva på. Använder flat-keyboard både på jobbet och hemma och det skulle bli jobbigt i massor att behöva gå tillbaka till de vanliga höga tangenterna. Platt och tyst ska det vara!

Idag kom förresten boken om Photoshop Lightroom. Ska bli kul att börja läsa den och lära sig en massa coola grejer i Lightroom. Roligt, roligt!

Andra bloggar om: , ,

Pin It on Pinterest