Att välja rätt

Jag funderar på att köpa en till bok om PHP-programmering och design av MySQL-databaser. Problemet som har uppstått är att det verkar finnas en uppsjö av böcker i ämnet och bara recensioner på ett fåtal av dem. Omdömmena på de böcker som recenserats är låg och verkar ha som huvudsakliga syfte att starkt rekommendera folk att INTE köpa de böckerna. Så uppstår frågan: vilka böcker är bra?

Den bok jag har nu, “Building your own database driven website using PHP and MySQL” skriven av Kevin Yank, är ok men jag skulle nog inte kalla den bra. Den börjar väldigt pedogisk med bra förklaringar av kodexempel och funktioner. Men ju längre man kommer i boken, ju mer bråttom känns det som att författaren får. I slutet blir det väldigt avancerat och lite haffsigt.

Jag skulle behöva en bok som beskriver PHP-kod samt MySQL-syntax och queries på ett bra sätt med tydliga exempel och där författaren inte förutsätter att användaren har allt för avancerade kunskaper sedan tidigare.

Förslag på bra böcker mottages tacksamt. Nu finns ju visserligen bra dokumentation på MySQL och PHP på respektive officiella websiter men de exempel som jag funnit där har känts ganska lösrykta då det bara är en bit av koden man ser, och ingen helhetsbild.

Hur som helst, skulle bli väldigt tacksam för förslag på bra titlar!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 Comments

  1. mariabj
    Jun 7, 2009

    Jag trodde du var klaaar, hur mycket kan en blogg handla om MySQL lixom… ;P

  2. Sandra
    Jun 7, 2009

    Hehe 🙂 Jo, jag är klar med kursen, men jag vill ju göra något av kunskaperna också. 🙂 Nu vill jag lära mig mer ju! 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest