WordPress för iPhone

Testar WordPress för iPhone med ett kort litet inlägg. Saknar att man inte verkar kunna se bilder i redan publicerade inlägg i redigeringsläget och att det inte visas någon lista med tags för att enklare lägga till dem i inlägget. Nåja, smidigt att kunna blogga “on the run” i alla fall. Kanske kan bli lite flitigare med bloggandet framöver till och med 😉

Ny månad, nya äventyr!

Och framför allt ny data så att jag kan blogga och surfa igen! Imorgon bär det av till Keats Island, en liten ö utanför Vancouver Mainland där Michelle och hennes exman äger en liten bit mark. Det är en relativt liten ö med många bondgårdar och där endast ca 30 personer bor året runt, övriga som åker dit äger antingen en mark där eller känner andra som gör det. Jag hade själv inte kommit dit ifall jag inte känt Michelle och hennes familj. De har en trailer ståendes där och i den kommer Michelles döttrar att sova tillsammans med sin pappa. Jag och Michelle har skaffat oss ett billigt tält, en luftmadrass och sovsäckar och emigrerar därmed från trailern 😉 Det ska bli riktigt mysigt att sova i tält, det har jag inte gjort på flera år.

Under den jag hittills varit här i Vancouver har jag hört väldigt mycket om denna lilla ö och hur fint det ska vara där så det ska bli en härlig upplevelse att äntligen få se den med egna ögon. Lovar att lägga bilder när jag kommer hem igen samt bilder på en del annat som jag gjort den senaste tiden men som jag inte bloggat om ännu. Dåliga jag!

Nu dags för lite kvällsmat och en film och imorgon förmiddag bär det av färjan!

Andra bloggar om: ,

Ont om ettor och nollor

Orsaken till att jag varit så usel på att blogga den senaste veckan, det vill säga uslare än vanligt, beror inte bara på lathet utan även på att jag dels jobbat med min portfolio (snart klar) och dels på att den mängd data på 5 Gb, som jag har till mitt förfogande för mitt mobila Internet-abonnemang hos Telus, sakta men säkert håller på att ta slut för juni månad. Jag vill därför försöka snåla så mycket som möjligt och håller även MSN och Skype avstängt till och med imorgon. Jag tror mätaren nollställs på torsdag så fram tills dess är det så lite surfande som möjligt som gäller.

Totally boring!

Andra bloggar om: ,

Lite eld i baken

Lite eld i baken

Folk klagar på att jag uppdaterar min blogg för sällan. Jag håller med. Jag har varit dålig på det sedan jag kom hit. Att bara uppdatera en gång i veckan duger ju inte riktigt.

Jag är nu inne på min andra aktiva sökajobb-vecka. Precis som jag skrev i mitt förra inlägg så är det en relativt otacksam sysselsättning. Inte mycket har hänt, jag har sökt fler jobb inom webbutveckling samt på Canadian Tire (kanadenisk järnhandel) och imorgon ska åter igen på intervju på Caffe Artigiano853 West Broadway. De återkom ju inte till mig personligen men igår såg jag en ny ad på Craigs List om att de fortfarande söker personal och har on-the-spot-interviews på imorgon (fredag) förmiddag. Så då jag ska dit igen och ge det ett nytt försök.

Vad har annars hänt i veckan då? I måndags tog både jag och Michelle ledigt från jobbsökandet och begav oss till en strand vid White Pine Beach vid Sasamat Lake som ligger några kilometer bort. Det var visserligen fint där men jag tog inte några bilder på själva sjön utan fotade istället några av de kanadagäss som vågade sig lite väl nära. Vi fick nästan slåss med dem för att få ha våran mat ifred. Kanadensarna själva är mindre förtjusta i kanadagässen än i tvättbjörnar, alltså inte alls eftersom det finns för många av vardera sort och ingen av arterna är tillåtna att jaga.

I tisdags var Michelle ledig från barnen, som var hos sin pappa, så vi gick ut och drack lite öl. Jag har struntat i att ta med mig kameran vid samtliga tillfällen då vi varit till någon pub men nästa gång ska jag bättra mig och se till att ta några bilder.

Imorgon ska vi på fest, hade vi tänkt. Det anordnas en svensk midsommarfest på Scandinavian Centre i Burnaby (grannförorten) som vi tänkte besöka och träffa lite nytt folk och lyssna på ett band som kallar sig för The Beagles, så det kan nog bli intressant.

Nu fryser jag nästan ihjäl så jag ska sätta på mig en tröja och sen fixa något att äta. Är alltid så sen med frukosten 😉

Update 2010.07.08 @ 19:40: Bilden nedan tog jag på en av de närgångna Kanada-gässen vid White Pine Lake.

Canadian goose 2010-06-14

 

Andra bloggar om: , , , , , ,

Jag blir aldrig nöjd…

Jag har nu sedan några dagar tillbaka ändrat designen på bloggen igen med ett nytt tema som heter iCandy. Men som vanligt är jag inte riktigt nöjd. Jag gillar verkligen temat som det ser ut nu men det finns två huvudsakliga problem med det. Det första problemet är att jag inte kan ställa in så att en bild slumpvis väljs ut till header för varje gång som sidan laddas om. Det går bara att ha en enda bild som header och det är inte riktigt vad jag vill.

Det andra problemet ligger i att temat som sådant är uppbyggt av många väldigt små bilder. Det är visserligen snyggt men begränsar mina möjligheter att ställa in vilka färger jag vill använda. Jag skulle ju visserligen kunna öppna alla bilder i Photoshop och därifrån ändra på bilderna men det skulle ta väldigt lång tid. Dessutom är det ju någon som byggt upp det här temat och jag är inte vidare förtjust i att ändra det mer än vad kreatören avser att användaren ska göra.

Jag funderar nu på att återaktivera det tema jag hade innan, återställa det och börja om helt och hållet med en ny design utifrån originalet. Temat Atahualpa kan man som användare ändra väldigt mycket när det kommer till färg och form och det är ju det jag helst vill kunna göra.

Jag har också funderat på att sätta mig och skapa mitt eget tema. Det skulle vara kul men också ta en väldig massa tid. Jag vet inte riktigt heller hur jag ska bära mig åt för att skapa ett liknande gränssnitt som många andra teman har för att enkelt göra ändringar i temat utan att behöva ändra direkt i redigeraren. Det tål att tänkas på, helt enkelt.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest