Jag blir aldrig nöjd…

Jag har nu sedan några dagar tillbaka ändrat designen på bloggen igen med ett nytt tema som heter iCandy. Men som vanligt är jag inte riktigt nöjd. Jag gillar verkligen temat som det ser ut nu men det finns två huvudsakliga problem med det. Det första problemet är att jag inte kan ställa in så att en bild slumpvis väljs ut till header för varje gång som sidan laddas om. Det går bara att ha en enda bild som header och det är inte riktigt vad jag vill.

Det andra problemet ligger i att temat som sådant är uppbyggt av många väldigt små bilder. Det är visserligen snyggt men begränsar mina möjligheter att ställa in vilka färger jag vill använda. Jag skulle ju visserligen kunna öppna alla bilder i Photoshop och därifrån ändra på bilderna men det skulle ta väldigt lång tid. Dessutom är det ju någon som byggt upp det här temat och jag är inte vidare förtjust i att ändra det mer än vad kreatören avser att användaren ska göra.

Jag funderar nu på att återaktivera det tema jag hade innan, återställa det och börja om helt och hållet med en ny design utifrån originalet. Temat Atahualpa kan man som användare ändra väldigt mycket när det kommer till färg och form och det är ju det jag helst vill kunna göra.

Jag har också funderat på att sätta mig och skapa mitt eget tema. Det skulle vara kul men också ta en väldig massa tid. Jag vet inte riktigt heller hur jag ska bära mig åt för att skapa ett liknande gränssnitt som många andra teman har för att enkelt göra ändringar i temat utan att behöva ändra direkt i redigeraren. Det tål att tänkas på, helt enkelt.

Andra bloggar om: , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest