Den första adventen

Den första adventen

…är visserligen över nu eftersom klockan passerat tolv. Jag tänkte dock att jag skulle lägga upp lite bilder som jag tagit under dagen då de första julgrejerna åkte fram idag. Har också hunnit städa lite även om dammsugning och torkning av golven är kvar. Det börjar i alla fall kännas lite julmysigt här hemma. 

1a Adventcollage

Förutom första advent så har det inte hänt så mycket i helgen. Jag hade tänkt att jag skulle fixa lite med skolarbete men så blev det inte. Jag väntar fortfarande på resultatet från de både hemtentorna men jag förväntar mig att det kommer nu i veckan eftersom tidsfristen för rättningen (15 arbetsdagar) gick ut i fredags. Vad som också är lite jobbigt är jag redan lyckats missa den första labbuppgiften och även den första examinationsuppgiften i kursen Vektorgrafik och animering, på grund av att jag och min projektpartner fick retur på vår projektrapport och därmed fick ägna en del åt att fixa rapporten istället för att koncentrera oss på de nya kurserna. Tyvärr är jag sådan att jag har svårt för att gräva ner mig i nya uppgifter innan de som jag börjat på först är avslutade, och dessutom inte är helt klara på grund av krav på kompletteringar. Bleh! Jag hatar att ligga efter! Nu i veckan får det bli ett seriöst tag i kragen för mig!

Andra bloggar om: , ,

Alla ljusen tända!

Alla ljusen tända!

Eftersom vi helt glömde att tända fjärde ljuset förra söndagen, då det var fjärde advent, så tände vi det ikväll istället till middagen. Visst blev det fint?’

Fjärde ljuset

Dan före dan

Idag är det dagen före dopparedagen, vilket betyder att imorgon är det julafton. Vi sitter nu i ett julpyntat hus i Varnhem och gör inte så mycket alls. A’s föräldrar har precis tagit in granen och jag sitter och grämer mig över att jag glömde kameran hemma. Alltid glömmer man nånting! Men jag känner mig lite handikappad utan den på en sån här högtid. Nåja, båda A’s syster H och min bror M har ju fina kameror som man nog får låna om man är snäll. Men det kommer nog att dröja lite innan det kommer upp några juliga bilder här på bloggen just på grund av dctta lilla missöde. Tusan, vad retligt!

Vi insåg även igår, då vi anlände, att vi glömde att tända fjärde ljuset i adventsljusstaken i söndags. Typiskt!

För det tredje

För det tredje

Idag är det tredje advent. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är verkligen helt sjukt hur fort veckorna går. Man hinner ju inte med! Men jag är ganska tillfreds. Jag jobbar på, Albin pluggar på, ekonomin verkar trots alla jullklappsinköp vara relativt under kontroll och som sagt, de flesta julklapparna är inköpta. I veckan ska det städas lite här. Tomatplantorna ska klippas ner och bäras ut och dom där förbaskade fönstren ska tvättas. Tyvärr måste jag nog vänta med det till helgen för att kunna göra det då det är ljust.

Vi ska även försöka hinna med att koka en liten skinka i veckan. Vi gjorde det förra året också och det blev så himla gott. Smörgås på grovt bröd och hemkokt skinka! Mums! Sen ska jag försöka göra lite kola eller knäck också. Det vore gott.

Tredje ljuset

Det tredje ljuset är tänt…

Det andra

Det andra

Idag är det den andra advent. Jag tänkte inte ens på det förrän jag kom hem till A igen efter helgen i Halmstad. Hemresan var ganska seg. Vi åkte buss istället för tåg och även om bussen kom fram en kvart tidigare än vad tåget skulle ha gjort så kändes det som att resan tog längre tid än vad den gjorde. Bitvis var det ganska trångt på bussen också och då blir det inte särskilt bekvämt.

Adventsljus alla

Det andra ljuset är tänt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikväll har vi tänt det andra ljuset i adventsljusstaken och jag ska snart stänga ner datorn och fixa iordning en liten väska inför imorgon. Då kommer J och J från Stockholm. Vi ska ha lite internt taktitsnack inom företaget och dom som sysslar mycket med utbildning av skärmläsaren Jaws ska ha lite genomgång om det. Själv kommer jag nog att ägna mig åt att svara i telefon och skicka och ta emot paket, någon måste ju göra det också. Men vi ska iallafall ha lite glöggmys med pepparkakor och mina hembakta lussekatter och sedan ska vi ut på föreställning på kvällen och troligen någon slags mat. Det blir nog jättetrevligt! Ska bli skoj att träffa J och J som man inte träffar så ofta eftersom dom sitter och jobbar i Stockholm. Jag hoppas bara att jag inte kommer att vara ett vrak eftersom jag varit uppe rätt sent i helgen. Hade mycket skoj så då blir det ju väldigt lätt så.

Pin It on Pinterest