Dagarna går…

…och hemfärden kommer allt närmare. Jag har börjat fundera på hur jag ska få med mig alla pinaler hem. När jag åkte hit hade jag ingen övervikt men det var inte heller gott om plats i väskorna precis. I veckan som kommer ska jag försöka skicka hem en hög tunga böcker, vilket antagligen kommer att bli ganska dyrt men troligen inte $100 per överviktskilo eller vad det nu är de tar på flygplatsen. Sanslösa priser i vilket fall som helst.

Jag har också lyckats jobba bort en del av den stress som jag haft inför att komma hem och som har handlat om allt jag måste göra innan dess. Det mesta av detta har varit relaterat till skolan med dokumentärfilmen som skulle ha varit färdig för över en månad sedan. Den är nu äntligen klar och inlämnad tillsammans med examinationsuppgiften som bestod i att göra en banner med videoinnehåll samt processrapport.

Jag och Don, en kompis som jag håller på att bygga en hemsida åt, har kommit igång med designarbetet så även där ska jag nog, om inte avsluta så åtminstone, kunna presentera något slags resultat innan jag drar.

Det enda stora orosmoln som finns kvar är att min kurslitteratur i IT-rätt, som jag skickade efter från en bokhandel i Trollhättan för snart tre veckor sedan och som min mamma skickat vidare till mig, inte har kommit fram ännu. Har en deadline på fredag och massa att hinna läsa innan så om böckerna och kompendiematerialet inte kommer imorgon så blir det att maila läraren och be att få en nödplan. Har ju trots allt nio timmar att slå ihjäl på planet och fem att slå ihjäl på Schiphol så det tid finns det ju…bara de förbaskade böckerna kommer snart.

Slutligen har jag också börjat planera en avskedsmiddag för de närmaste av mina vänner här. Den kommer att hållas på The Keg i Coquitlam Center den 19:e december. The Keg är egentligen en kedja, vilket ju låter lite så där, men deras mat är grym! Med tanke på att det är rätt nära inpå jul så trodde jag inte att så många skulle ha möjlighet att komma men det ser ut som att vi kommer att bli runt tio pers plus-minus-2 eller så, vilket var fler än vad jag vågat hoppats på. Sen har man ju inte riktigt umgåtts på samma sätt med alla personer man lärt känna heller. Det är ju typ så ens sociala cirkul fungerar.

Andra bloggar om: , ,

En månad kvar

Hur gärna jag än vill undvika att räkna ner tiden så är det så klart svårt, ja nästan omöjligt. Idag är det den 21:e november och det innebär att det är exakt en månad kvar tills jag åker hem. Bleh!

Detta betyder också att istället för att räkna ner månader kan jag ju nu räkna ner veckor, så lite tid är det kvar. Det är så vemodigt men samtidigt vill jag ju inte fokusera för mycket över att sörja över det.

Helgen har varit relativt lugn med ett litet besök till den lokala sportpuben i fredags, där det var relativt dött…men trevligt. Dem har fått in en god Winter Ale som smakar karamell, som att dricka godis så det gäller att hålla reda på hur många man bäljat i sig. Gårdagskvällen spenderades hemma i sällskap med Michelle, hennes vän Katrine och hennes “dejt” Charlie. Vi delade på en flaska vin och hade allmänt trevligt.

Denna dag har jag varit lite mer produktiv och försökt plugga lite i The Linux and Unix Administration Handbook men också träffat Don, som jag just nu håller på att designa en webbplats åt. Han kom hit och jag visade mina idéer och han skissade på en logotyp som ska användas till webbplatsen och de kommande visitkorten som vi också ska försöka fixa innan jag åker. Som vanligt med mig blir ju allt lite i sista minuten. Men med en webplats så gör ju inte det så himla mycket egentligen. Arbetet kan ju fortsätta efter att jag åkt ändå.

Nu i veckan som kommer måste jag bege mig ut och försöka hitta lite tjocka kläder. Det har börjat trilla ner en massa snö här, precis som i Sverige efter vad jag har hört. Inget av det har ännu lagt sig men en halsduk, ett par vantar, en tjockare jacka och ett par rejälare skor hade varit trevligt. Åtminstone det första och det sista. I fredags kväll blev det rejält blött och mina tunna vårboots kunde så klart inte hålla all blötsnö ute så mina fötter var genomdränkta när jag kom hem. Hua!

Nåja, dags att läsa lite och sen lägga sig och hoppas på att vädret blir bra imorgon så att jag kan avsluta mitt filmprojekt som nästintill kommit av sig men som nu nästan är klart…flera veckor efter deadline. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Att bygga en portfolio

En sak som jag inte haft tidigare men som jag insett att de flesta arbetsgivare inom webbutveckling, och även andra kreativa branscher, frågar efter är en portfolio av arbete och uppdrag man utfört. Jag har nu börjat bygga en sådan, som visserligen kommer att bli relativt patetisk eftersom jag inte utfört så många uppdrag ännu. Det material jag tänkte använda mig av är först och främst uppgifter som jag utfört under min utbildning. Det är i alla fall bättre än ingenting alls.

Eftersom jag gärna vill hålla min privata blogg och min professionella portfolio något separat så har jag skapat en ny domän på webbhotellet Binero som jag hört mycket bra om från kurskamrater. Jag tänker inte tala om domännamnet riktigt än eftersom jag gärna vill att den nya webbplatsen ska bli klar innan folk börjar besöker den. Laddar i skrivande stund upp den engelska versionen av WordPress 3.0 till Bineros FTP-server.

Andra bloggar om: , , ,

Jag blir aldrig nöjd…

Jag har nu sedan några dagar tillbaka ändrat designen på bloggen igen med ett nytt tema som heter iCandy. Men som vanligt är jag inte riktigt nöjd. Jag gillar verkligen temat som det ser ut nu men det finns två huvudsakliga problem med det. Det första problemet är att jag inte kan ställa in så att en bild slumpvis väljs ut till header för varje gång som sidan laddas om. Det går bara att ha en enda bild som header och det är inte riktigt vad jag vill.

Det andra problemet ligger i att temat som sådant är uppbyggt av många väldigt små bilder. Det är visserligen snyggt men begränsar mina möjligheter att ställa in vilka färger jag vill använda. Jag skulle ju visserligen kunna öppna alla bilder i Photoshop och därifrån ändra på bilderna men det skulle ta väldigt lång tid. Dessutom är det ju någon som byggt upp det här temat och jag är inte vidare förtjust i att ändra det mer än vad kreatören avser att användaren ska göra.

Jag funderar nu på att återaktivera det tema jag hade innan, återställa det och börja om helt och hållet med en ny design utifrån originalet. Temat Atahualpa kan man som användare ändra väldigt mycket när det kommer till färg och form och det är ju det jag helst vill kunna göra.

Jag har också funderat på att sätta mig och skapa mitt eget tema. Det skulle vara kul men också ta en väldig massa tid. Jag vet inte riktigt heller hur jag ska bära mig åt för att skapa ett liknande gränssnitt som många andra teman har för att enkelt göra ändringar i temat utan att behöva ändra direkt i redigeraren. Det tål att tänkas på, helt enkelt.

Andra bloggar om: , , ,

Slarvmaja, sovmaja, pluggmaja, sökajobbmaja osv…

Nu har jag varit så där oduktig och inte bloggat på någon vecka igen. Shame on me! Hur som helst så har det egentligen inte hänt så mycket. Skolan är slut för terminen nu och jag tror att jag lyckats fixa allting, bortsett från examinationsuppgiften i kursen Grafisk Design för Internet men den var rätt omfattande så jag tar den i augusti istället. Bortsett från den så är allt klart, även om jag fortfarande väntar på betyg på flertalet moment.

Annars har jag äntligen börjat söka jobb mer aktivt. Jag har inte skrivit så värst många ansökningar ännu men har lämnat CV och ansökan hos Staples (kanadensisk/amerikansk pappershandel som säljer allt från datorer och skrivbordsstolar till gem) som förhoppningsvis behöver sommarpersonal. På tisdag ska jag på drop-in-intervju på Caffé Artigiano som behöver nyanställa folk till sitt nyöppnade café på 853 West Broadway downtown. I övrigt har jag hittat hur många jobb som helst inom webbutveckling och jag ämnar söka flera av dem men vet inte om jag är kvalificerad nog att få något av dem. Några är inte så väldigt högkvalificerade men som vanligt får jag extrem prestationsångest när jag läser kvalifikationskraven och så kommer det nog alltid att vara. Apple har så klart inte hört av sig ännu vilket så klart är väldigt trist för jag skulle jättegärna jobba hos dem. Men vem vet, de kanske får för sig att ringa när jag har något annat på gång…med min vanliga tur?

Nu är klockan snart ett här så jag ska försöka lägga mig lite tidigare än igår. Sover fortfarande till runt 1 på eftermiddagen även om jag somnar runt 2, det kan bara inte vara normalt! Det måste vara något fel på mig! 😉 God natt!

Andra bloggar om: , , , , ,

Pin It on Pinterest