Dagarna går…

…och hemfärden kommer allt närmare. Jag har börjat fundera på hur jag ska få med mig alla pinaler hem. När jag åkte hit hade jag ingen övervikt men det var inte heller gott om plats i väskorna precis. I veckan som kommer ska jag försöka skicka hem en hög tunga böcker, vilket antagligen kommer att bli ganska dyrt men troligen inte $100 per överviktskilo eller vad det nu är de tar på flygplatsen. Sanslösa priser i vilket fall som helst.

Jag har också lyckats jobba bort en del av den stress som jag haft inför att komma hem och som har handlat om allt jag måste göra innan dess. Det mesta av detta har varit relaterat till skolan med dokumentärfilmen som skulle ha varit färdig för över en månad sedan. Den är nu äntligen klar och inlämnad tillsammans med examinationsuppgiften som bestod i att göra en banner med videoinnehåll samt processrapport.

Jag och Don, en kompis som jag håller på att bygga en hemsida åt, har kommit igång med designarbetet så även där ska jag nog, om inte avsluta så åtminstone, kunna presentera något slags resultat innan jag drar.

Det enda stora orosmoln som finns kvar är att min kurslitteratur i IT-rätt, som jag skickade efter från en bokhandel i Trollhättan för snart tre veckor sedan och som min mamma skickat vidare till mig, inte har kommit fram ännu. Har en deadline på fredag och massa att hinna läsa innan så om böckerna och kompendiematerialet inte kommer imorgon så blir det att maila läraren och be att få en nödplan. Har ju trots allt nio timmar att slå ihjäl på planet och fem att slå ihjäl på Schiphol så det tid finns det ju…bara de förbaskade böckerna kommer snart.

Slutligen har jag också börjat planera en avskedsmiddag för de närmaste av mina vänner här. Den kommer att hållas på The Keg i Coquitlam Center den 19:e december. The Keg är egentligen en kedja, vilket ju låter lite så där, men deras mat är grym! Med tanke på att det är rätt nära inpå jul så trodde jag inte att så många skulle ha möjlighet att komma men det ser ut som att vi kommer att bli runt tio pers plus-minus-2 eller så, vilket var fler än vad jag vågat hoppats på. Sen har man ju inte riktigt umgåtts på samma sätt med alla personer man lärt känna heller. Det är ju typ så ens sociala cirkul fungerar.

Andra bloggar om: , ,

Full rulle

Det har inte blivit så mycket bloggat de senaste dagarna. Har minst sagt haft häcken full. I söndags var vi ute ännu en sväng för att fira ett annat födelsedagsbarn B. Vi var till Texas Longhorn, ett riktigt bra äta-grillat-kött-ställe i Linnéstan. Mums! Mycket bättre än typ Jensens Böfhus. Efter middagen åkte vi till B’s kontor där vi tittade på film. Efter filmen var det direkt hem och fixa klart en inlämningsuppgift i grafisk design-kursen, som jag blev sittandes med halva natten eftersom Photoshop inte sparat de lager jag skapat.

Måndag och tisdag = jobb ca 9h per dag på Ridderheims och igår var jag till frissan i några timmar för att permanenta håret. Är riktigt nöjd, även om jag funderar lite på hur länge lockarna ska hålla. Första gången jag permanentade håret, när jag var 15, gick de ur direkt så hela permanenten fick göras om och då funkade det bättre. Nu har jag ju inte permanentat håret på flera år så det är ju möjligt att jag kanske måste göra om det rätt snart igen, vi får se. Det känns iallafall som att håret fått lite nytt liv tack vare lockarna.

Nu ska vi snart bege oss till Varnhem där A och M ska brygga öl tillsammans med A’s pappa. Vi ska också fira A’s födelsedag lite mer med god middag och presenter. Sist men absolut inte minst har jag och min projektkompis deadline på söndag i projektkursen. Det ska bli rätt skönt när kursen är slut men vi måste å andra sidan se till att få till en bra slutrapport och tiden rinner ifrån oss eftersom både jag och Anna har haft så mycket annat för oss de senaste veckorna. Nåja, helgen återstår och man kan prestera mycket på kort tid, om man bara vill.

Dags att packa!

Andra bloggar om: , , ,

Födelsedagsbarn

Idag är det den 24:e oktober och det betyder att A fyller år. Han har redan blivit lovad frukost på sängen, vilket han snart ska få, men först ska jag kila iväg till affären och handla tårtingredienser för tårta måste vi ju ha idag. Ikväll blir det dessutom premiärbesök på den nya puben Ölrepubliken (gamla Delerium)…nåja, premiär för oss iallafall eftersom stället redan öppnat. Men det ska i vilket fall som helst bli riktigt spännande. Uppdaterar senare med lite bilder.

Andra bloggar om: , ,

Otrevligt blev trevligare

Igår var jag, A och A’s ölbryggarkompis M på The Rover för att unna oss lite god mat och gott öl och trevlig samvaro. A och M hade suttit och skoljobbat i flera timmar och jag hade suttit hemma och jobbat med en användarenkät till projektet i systermeringskursen så det skulle bli väldigt gott med lite mat och öl som avslutning på kvällen.

Vi har alltid haft jättetrevligt på The Rover, personalen har alltid varit underbara och de övriga gästerna har alltid verkat vara trevligt och gött folk som istället för att dra till någon klubb kommer till The Rover för att njuta av gott öl och god mat. Men igår höll det på att bli den första riktigt otrevliga kvällen som jag någonsin upplevt där och det var varken på grund av ölen, maten, personalen eller de övriga gästerna, utan på grund av två korkade fyllon som egentligen borde ha blivit utslängda.

A och M anlände först men satte sig i baren eftersom det inte fanns några lediga bord. När jag kom gick jag runt och tittade och hittade ett till synes ok bord längst in i lokalen. Jag hämtade de andra och vi slog oss ner. Ganska snart upptäckte vi att det var ett misstag för vid bordet bredvid oss satt tre fyllon. Det är inte så vanligt att de brukar hänga på The Rover överhuvudtaget, det är helt enkelt inget fyllehak och jag har bara sett någon enstaka stackare sitta ensam vid ett bord innan. Fyllona vid bordet bredvid oss var som sig bör ganska högljudda, i alla fall fyllo 1 som regelbundet reste sig upp för att utföra en hejarramsa tillägnad Fredrik Reinfeldt och Alliansen, visserligen ganska sarkastiskt men ändå.

Sen gick den tystaste av fyllona därifrån och sen även de två andra. Skönt, tänkte vi och även servitrisen som haft med fyllona att göra hela kvällen, och som började röja undan bordet för att nya gäster skulle kunna sitta där. En jacka låg kvar som hon hängde på en klädhängare precis intill.

Fyra ganska stadiga, något redan överförfriskade och därtill högljudda herrar vinglade in och slog sig ner vid det nu tomma bordet bredvid oss. Förutom att de var just högljudda så brydde vi oss inte så mycket utan ägnade oss vår öl istället. Tyvärr tog det inte lång stund innan fyllo 1 var tillbaka igen. Det visade sig att han inte alls hade gått utan att han bara tog ungefär en halvtimme på sig att gå på dass och beställa två öl i baren. Fyllo 1 började genast tjafsa om att någon stulit hans jacka varpå servitrisen kom och visade var den var. Fyllot blev lite nöjdare och klämde sig ner på soffan mellan A och en av de överförfriskade stadiga herrerna.

Fyllot fortsatte även med sina sarkastiska lovsånger till Reinfeldt och Alliansen, ställde sig upp och klappade i händerna och levde rövare. Sedan började han istället svära och gorma över att herrarna som nu satt vid hans bord hade snott det och att det var förbannat ohyfsat eftersom bordet var hans. De anklagade försökte försvara sig med att de hade blivit visade till bordet i fråga och att det då varken fanns jackor eller fyllon där, bordet var tomt. Det var bara början…

När fulla människor är osams och försöker reda ut något och när deras uppfattning går brett i sär, så blir det en aning högljutt eftersom alla parter försöker få rätt genom att höja sina röster så mycket som möjligt och skrika istället för att prata. Det blev ganska olustigt runt om i den del av lokalen där vi satt. Fyllot lugnade så småningom ner sig men hela episoden började om på nytt när en av de överförfriskade herrarna gjorde misstaget att dricka ur fel ölglas. Fyllo 1 hade ju beställt två öl men bara börjat tömma det ena. Det andra stod helt obevakat och väntade på att fyllo 2 skulle komma tillbaka, vilket han också gjorde precis just då. Fyllo 1 började svära och gorma på nytt över att de överförfriskade nu stal hans öl också. Personalen kom och den herre som druckit ur fel glas bad om ursäkt och bad om att få köpa en ny öl åt fyllo 2. Detta nöjde sig inte fyllo 1 med, han ville ha två öl varpå det började gapas och skrikas igen.

Personalen, en ung tjej och en ung kille, försökte lösa situationen så gott de kunde genom att försöka fixa ett annat bord till fyllo 1 och 2. Min personliga uppfattning var att åtminstone fyllo 1 hade uppfyllt sin kvot av ohyfs för kvällen och egentligen förtjänade att bli utslängd men tyvärr har inte The Rover några vakter. Så småningom gick de tre unga killarna som satt till höger om oss och det blev då ett bord ledigt igen. Vi var på väg att flytta över dit men personalen tyckte då att det var bättre att fyllo 1 och 2 satt där för det inte skulle bli något mer tjafs. Hur det nu blev så flyttade sig de fyra överförfriskade herrarna till det nya tomma bordet istället och fyllo 1 och 2 fick sin vilja igenom och blev kvar på “sitt” bord. De fyra som flyttat på sig blev bara kvar i någon minut innan de alla reste sig och gick därifrån. Vi passade då på att norpa deras bord så att vi hamnade så långt ifrån fyllona som vi kunde.

Lägligt nog så kom inte våran mat in förrän hela episoden av gap och skrik och tjafs om bord var ur världen. Vi kunde i någolunda lugn och ro sitta och njuta av våran mat utan att att bli störda av fyllo 1 och 2 som nu höll sig på sin kant men förde en diskussion som vem som helst i lokalen kunde höra. Så småningom kom det ett gäng och satte sig vid det bord vi precis lämnat och A varnade dem för att fyllona bredvid kunde vara ganska högljudda. Fyllo 1 fortsatte ju med sina lovsånger till Alliansen men efter någon halvtimme gick de båda äntligen därifrån. Skål!

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss igår kväll men det blev ändå ganska ok till slut ändå. Maten var kanon som vanligt så den vägde upp allt stök innan. Tråkigt för The Rover att de troligen förlorade fyra kunder i de fyra överförfriskade herrarna som var tämligen sura när de gick.

Idag öser regnet ner och vi har ingen mjölk hemma. Imorgon är det dessutom kanelbullens dag vilket jag garanterat hade glömt igen om jag inte hade sett något om det i GP eller var det var. Jag brukar aldrig lyckas komma ihåg kanelbullens dag. Men det blir nog till att knata till affären och handla mjölk, mjöl och gäst och baka lite bullar imorgon. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Fixat!

Fixat!

Nu känner jag mig nöjd, för nu har jag fixat gymkort! Här ska gymmas! Ska nog gå dit redan imorgon, tror jag. Skulle vara så skönt att få svettas lite och sen duscha och basta och bara känna sig nöjd med sig själv. Dock så fick jag inte riktigt min vilja igenom att få studentrabatten för bara ett halvår. Jag kollade även på Friskis & Svettis hemsida men inte heller dem har något studenterbjudande som bara gäller ett halvår. Jag fick nöja mig med det ordinarie priset på 399 kr i sex månader. Om min ekonomi fortsätter att vara så stabil som den varit denna månad så kommer det nog inte att bli något problem.

Skönt att faktiskt ha fått något gjort som man bestämt sig för göra!

Life bronskort

Bilden är tagen från Lifeclub.se. Klicka på bilden för att komma till Life’s informationssida om Bronskortet.

Annars har det varit en trevlig kväll. Jag har varit en tur till Alingsås och ätit middag med mina gamla barndomskompisar S, L, J och M (inte M som är i Vancouver då, en annan M). Vi gick till ett ställe som heter Deli Deli där vi åt buffé med en massa goda saker: grillad kyckling, ugnstekt potatis, revbensspjäll, potatisgratäng, ugnsgrillade grönsaker, rökt skinka, pastasallad, tsatziki och en massa annat. Det var precis det ställe som jag varit på med en kollega för nåt år sen.

Vi snackade en bra stund om ditt och datt, inte så mycket barndomsminnen faktiskt. Det blev mycket prat om barn eftersom både M och J har barn och S har ett på väg. L och jag är snart de enda av oss som ännu inte tagit det steget.

Nu känner jag mig lite frusen. Det skulle vara gott med lite te men vårt kök som ser ut som ett bryggeri just nu eftersom A och hans bryggarpolare håller på att tappa upp sin senaste brygd på flaska. Jag får väl ta på mig mina tofflor och en kofta och hålla mig till tåls tills att de röjt upp i köket. Eller så går jag och lägger mig direkt för det verkar komma en envis huvudvärk smygandes.

Andra bloggar om: , , , , ,

Pin It on Pinterest