Otrevligt blev trevligare

Igår var jag, A och A’s ölbryggarkompis M på The Rover för att unna oss lite god mat och gott öl och trevlig samvaro. A och M hade suttit och skoljobbat i flera timmar och jag hade suttit hemma och jobbat med en användarenkät till projektet i systermeringskursen så det skulle bli väldigt gott med lite mat och öl som avslutning på kvällen.

Vi har alltid haft jättetrevligt på The Rover, personalen har alltid varit underbara och de övriga gästerna har alltid verkat vara trevligt och gött folk som istället för att dra till någon klubb kommer till The Rover för att njuta av gott öl och god mat. Men igår höll det på att bli den första riktigt otrevliga kvällen som jag någonsin upplevt där och det var varken på grund av ölen, maten, personalen eller de övriga gästerna, utan på grund av två korkade fyllon som egentligen borde ha blivit utslängda.

A och M anlände först men satte sig i baren eftersom det inte fanns några lediga bord. När jag kom gick jag runt och tittade och hittade ett till synes ok bord längst in i lokalen. Jag hämtade de andra och vi slog oss ner. Ganska snart upptäckte vi att det var ett misstag för vid bordet bredvid oss satt tre fyllon. Det är inte så vanligt att de brukar hänga på The Rover överhuvudtaget, det är helt enkelt inget fyllehak och jag har bara sett någon enstaka stackare sitta ensam vid ett bord innan. Fyllona vid bordet bredvid oss var som sig bör ganska högljudda, i alla fall fyllo 1 som regelbundet reste sig upp för att utföra en hejarramsa tillägnad Fredrik Reinfeldt och Alliansen, visserligen ganska sarkastiskt men ändå.

Sen gick den tystaste av fyllona därifrån och sen även de två andra. Skönt, tänkte vi och även servitrisen som haft med fyllona att göra hela kvällen, och som började röja undan bordet för att nya gäster skulle kunna sitta där. En jacka låg kvar som hon hängde på en klädhängare precis intill.

Fyra ganska stadiga, något redan överförfriskade och därtill högljudda herrar vinglade in och slog sig ner vid det nu tomma bordet bredvid oss. Förutom att de var just högljudda så brydde vi oss inte så mycket utan ägnade oss vår öl istället. Tyvärr tog det inte lång stund innan fyllo 1 var tillbaka igen. Det visade sig att han inte alls hade gått utan att han bara tog ungefär en halvtimme på sig att gå på dass och beställa två öl i baren. Fyllo 1 började genast tjafsa om att någon stulit hans jacka varpå servitrisen kom och visade var den var. Fyllot blev lite nöjdare och klämde sig ner på soffan mellan A och en av de överförfriskade stadiga herrerna.

Fyllot fortsatte även med sina sarkastiska lovsånger till Reinfeldt och Alliansen, ställde sig upp och klappade i händerna och levde rövare. Sedan började han istället svära och gorma över att herrarna som nu satt vid hans bord hade snott det och att det var förbannat ohyfsat eftersom bordet var hans. De anklagade försökte försvara sig med att de hade blivit visade till bordet i fråga och att det då varken fanns jackor eller fyllon där, bordet var tomt. Det var bara början…

När fulla människor är osams och försöker reda ut något och när deras uppfattning går brett i sär, så blir det en aning högljutt eftersom alla parter försöker få rätt genom att höja sina röster så mycket som möjligt och skrika istället för att prata. Det blev ganska olustigt runt om i den del av lokalen där vi satt. Fyllot lugnade så småningom ner sig men hela episoden började om på nytt när en av de överförfriskade herrarna gjorde misstaget att dricka ur fel ölglas. Fyllo 1 hade ju beställt två öl men bara börjat tömma det ena. Det andra stod helt obevakat och väntade på att fyllo 2 skulle komma tillbaka, vilket han också gjorde precis just då. Fyllo 1 började svära och gorma på nytt över att de överförfriskade nu stal hans öl också. Personalen kom och den herre som druckit ur fel glas bad om ursäkt och bad om att få köpa en ny öl åt fyllo 2. Detta nöjde sig inte fyllo 1 med, han ville ha två öl varpå det började gapas och skrikas igen.

Personalen, en ung tjej och en ung kille, försökte lösa situationen så gott de kunde genom att försöka fixa ett annat bord till fyllo 1 och 2. Min personliga uppfattning var att åtminstone fyllo 1 hade uppfyllt sin kvot av ohyfs för kvällen och egentligen förtjänade att bli utslängd men tyvärr har inte The Rover några vakter. Så småningom gick de tre unga killarna som satt till höger om oss och det blev då ett bord ledigt igen. Vi var på väg att flytta över dit men personalen tyckte då att det var bättre att fyllo 1 och 2 satt där för det inte skulle bli något mer tjafs. Hur det nu blev så flyttade sig de fyra överförfriskade herrarna till det nya tomma bordet istället och fyllo 1 och 2 fick sin vilja igenom och blev kvar på “sitt” bord. De fyra som flyttat på sig blev bara kvar i någon minut innan de alla reste sig och gick därifrån. Vi passade då på att norpa deras bord så att vi hamnade så långt ifrån fyllona som vi kunde.

Lägligt nog så kom inte våran mat in förrän hela episoden av gap och skrik och tjafs om bord var ur världen. Vi kunde i någolunda lugn och ro sitta och njuta av våran mat utan att att bli störda av fyllo 1 och 2 som nu höll sig på sin kant men förde en diskussion som vem som helst i lokalen kunde höra. Så småningom kom det ett gäng och satte sig vid det bord vi precis lämnat och A varnade dem för att fyllona bredvid kunde vara ganska högljudda. Fyllo 1 fortsatte ju med sina lovsånger till Alliansen men efter någon halvtimme gick de båda äntligen därifrån. Skål!

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss igår kväll men det blev ändå ganska ok till slut ändå. Maten var kanon som vanligt så den vägde upp allt stök innan. Tråkigt för The Rover att de troligen förlorade fyra kunder i de fyra överförfriskade herrarna som var tämligen sura när de gick.

Idag öser regnet ner och vi har ingen mjölk hemma. Imorgon är det dessutom kanelbullens dag vilket jag garanterat hade glömt igen om jag inte hade sett något om det i GP eller var det var. Jag brukar aldrig lyckas komma ihåg kanelbullens dag. Men det blir nog till att knata till affären och handla mjölk, mjöl och gäst och baka lite bullar imorgon. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest