Sista passet

Sitter nu och lyssnar på den sista föreläsningen innan jag väljer att dra mig hemåt. Den handlar om SUMO (SUpport.MOzilla.com), alltså Mozillas supportfunktion och hur de arbetar med support av sina programvaror (Firefox, Thunderbird, Seamonkey etc).

De föreläsningar som jag tyckt varit bäst under dessa två dagar har båda varit idag. Den ena var Christopher Kullenbergs föreläsning om övervakning och nätneutralitet i förmiddags. Jag trodde, föreföreläsningen, att det var samma föreläsning som han höll på det seminarie som Piratpartiet var med och arrangerade på Chalmers i våras, men innehållet var lite annorlunda…eller så var det helt enkelt så att jag inte riktigt minns vad han pratade om i våras.

Den andra riktigt bra föreläsningen hölls av Oscar Swartz som pratade om det sociala näteländet, alltså vad som händer när vanliga människor tack vare Internet får lika mycket utrymme att publicera sina åsikter som politiker och storföretag tidigare haft med hjälp av massmedia.

Nu är det alldeles snart dags att packa ner datorn och bege sig hem.

Andra bloggar om: , , , ,

Eftermiddag på FSCONS och Lindholmen

Jag har precis ätit lunch och sitter nu på ett seminarie och lyssnar på ett par aktivister från Juliagruppen som berättar om Cortex Coalation, ett projekt för att bygga mjukvara som ska skydda nätneutraliteten för användare. Än så länge finns det inte så mycket information om projektet men det är på gång då man lovat att uppdatera bloggen redan i eftermiddag. Spännande, säger jag.

Andra bloggar om: , ,

Mera FSCONS

Eftersom jag sovit knappt två timmar i natt så börjar jag bli ganska seg så här dags på dagen. Den föreläsning som jag nu lyssnar på heter Building Societies: Learning lessions från the Internet men jag hade nog tänkt att dra mig härifrån ganska snart. Jag märker att det börjar bli svårt att koncentrera sig på innehållet i föreläsningen och hur jag mer än gärna blundar och försvinner bort. Det ska bli så skönt att gå å lägga sig ikväll…

Imorgon blir det FSCONS igen i några timmar och jag ska försöka att lägga upp några bilder från eventett senare idag, ifall några av bilderna blivit tillräckligt bra för att kunna publiceras. Det är inte precis bästa möjliga ljusförhållanden här inne på IT-Universitetet och ute är det ganska mörkt och väldigt grått.

Andra bloggar om:

Söndag minus en timme

Idag gick vi över till sommartid! Gött! Nu kommer det ju bli lite mörkare på morgonen ett tag men samtidigt ljusare längre på kvällen. Nu är det bara att hoppas att det inte trillar mer snö, det har i alla fall jag fått nog av. Nu vill jag ha vårblommor, värme och knoppar på träden. Jag vill ha grönare överallt! Jag vet att det nog kommer att ta ett tag till innan det blir grönt och fint men jag längtar!

Idag har jag suttit en bra stund och bråkat med Lightroom. Igår fixade jag iordning metainfo till alla bilder; information om upphovsrätt och vilken kamera och kamerainställningar som använts när bilden togs. Jag vet inte vad som hände men idag hade metafilerna tömts sig själva på innehåll, eller så var det något jag gjorde. Jag fick göra om alla metafiler och läsa in dom på bilderna igen.

Jag har också experimenterat lite med att fota med kameran ansluten till datorn och få bilderna direkt importerade till Lightroom. Jag tror inte att jag kommer att använda det särskilt mycket men jag ville se efter hur det funkade. Det var lite trixigt innan jag fick igång det eftersom det inte fanns någon funktion för kamerakontroll i Olympus Master, som jag annars använder för att uppdatera firmware och såna saker. Så för att kunna testa det installerade jag testversionen av Olympus Studio som är Olympus eget bildredigeringsprogram och då var det ingen konst att få igång det tillsammans med Lightroom. Olympus Studio var för övrigt riktigt snyggt och verkade rätt bra. Men jag vill inte överge Lightroom nu när jag börjar lära mig mer om det.

Nu ska jag ta hand om lite disk som står och ser äcklig ut…

Andra bloggar om: , ,

Vill inte!

Fastän jag är sjukt trött så har jag inte den minsta lust att gå och lägga mig. Det är underligt för jag brukar vara rätt nära döden på måndagkvällar.

Sen är det också det att jag ska upp tidigt imorgon och åka till Sisjön. Det har jag inte jättelust med, fast personen jag ska utbilda där är jättetrevlig. Jag har väl lite ångest inför att det som strulat hos henne ska fortsätta strula imorgon, nämligen att ett program inte gick att installera. Men jag får försöka koppa bort det. Det får bli morgondagens problem.

Nåja, dags att sova då.

Andra bloggar om: ,

Pin It on Pinterest