Sista passet

Sitter nu och lyssnar på den sista föreläsningen innan jag väljer att dra mig hemåt. Den handlar om SUMO (SUpport.MOzilla.com), alltså Mozillas supportfunktion och hur de arbetar med support av sina programvaror (Firefox, Thunderbird, Seamonkey etc).

De föreläsningar som jag tyckt varit bäst under dessa två dagar har båda varit idag. Den ena var Christopher Kullenbergs föreläsning om övervakning och nätneutralitet i förmiddags. Jag trodde, föreföreläsningen, att det var samma föreläsning som han höll på det seminarie som Piratpartiet var med och arrangerade på Chalmers i våras, men innehållet var lite annorlunda…eller så var det helt enkelt så att jag inte riktigt minns vad han pratade om i våras.

Den andra riktigt bra föreläsningen hölls av Oscar Swartz som pratade om det sociala näteländet, alltså vad som händer när vanliga människor tack vare Internet får lika mycket utrymme att publicera sina åsikter som politiker och storföretag tidigare haft med hjälp av massmedia.

Nu är det alldeles snart dags att packa ner datorn och bege sig hem.

Andra bloggar om: , , , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest