Söndag minus en timme

Idag gick vi över till sommartid! Gött! Nu kommer det ju bli lite mörkare på morgonen ett tag men samtidigt ljusare längre på kvällen. Nu är det bara att hoppas att det inte trillar mer snö, det har i alla fall jag fått nog av. Nu vill jag ha vårblommor, värme och knoppar på träden. Jag vill ha grönare överallt! Jag vet att det nog kommer att ta ett tag till innan det blir grönt och fint men jag längtar!

Idag har jag suttit en bra stund och bråkat med Lightroom. Igår fixade jag iordning metainfo till alla bilder; information om upphovsrätt och vilken kamera och kamerainställningar som använts när bilden togs. Jag vet inte vad som hände men idag hade metafilerna tömts sig själva på innehåll, eller så var det något jag gjorde. Jag fick göra om alla metafiler och läsa in dom på bilderna igen.

Jag har också experimenterat lite med att fota med kameran ansluten till datorn och få bilderna direkt importerade till Lightroom. Jag tror inte att jag kommer att använda det särskilt mycket men jag ville se efter hur det funkade. Det var lite trixigt innan jag fick igång det eftersom det inte fanns någon funktion för kamerakontroll i Olympus Master, som jag annars använder för att uppdatera firmware och såna saker. Så för att kunna testa det installerade jag testversionen av Olympus Studio som är Olympus eget bildredigeringsprogram och då var det ingen konst att få igång det tillsammans med Lightroom. Olympus Studio var för övrigt riktigt snyggt och verkade rätt bra. Men jag vill inte överge Lightroom nu när jag börjar lära mig mer om det.

Nu ska jag ta hand om lite disk som står och ser äcklig ut…

Andra bloggar om: , ,

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest