Bye bye, Rogers…

Har precis kommit hem från downtown där jag var till Caffe Artigiano inne i London DrugsWest Broadway St för att söka jobb. Vet inte vad jag ska förvänta mig efter det besöket eftersom jag uppbarligen inte kommer att bli kontaktad av Caffe Artigiano på Hornby St och managern Greg svarat jakande på min fråga om de hade haft många sökande.

Fick precis ett mail från Rogers där jag sökte jobb förra veckan. Mailet var så klart ett standardliserat autogenererat mail som gick ut på att jag och mitt CV inte gått vidare i anställningsprocessen och att min erfarenhet inte räckte. Tack för det… Jag håller så klart inte med med tanke på all kundservice och utbildning jag utfört i relativt speciella situationer de senaste åren.

Jobbet på Rogers var desssutom det jobb där jag kunnat använda min granne Lines (Lynn’s) namn som referens. Det gjorde tydligen ingen som helst skillnad.

Om jag inte duger för kundtjänst hos Rogers…eller att göra kaffe på Caffe Artigiano…vad sjutton duger jag till då? Skitdag… 🙁

Andra bloggar om: ,

Första riktiga intervjun

I fredags var jag ju in till downtown igen för att för tredje gången söka jobb på Caffe Artigiano, denna gång på Hornby Street. I lördags trodde jag knappt mina öron när telefonen ringde. Det var en tjej som heter Cheryl (eller kanske Sheryl?) som tydligen var någon slags personalansvarig på det kafé där jag sökt jobb. Hon ville att jag skulle komma in på intervju på söndagen, alltså igår. Jag blev ju så klart glad för att de ringde men jag förklarade att jag var tvungen att tacka nej på grund av skytrainen. Hon sa att det var ok och att jag troligen kunde få ett senare pass och vi bestämde att jag skulle vara där vid halv elva på söndag förmiddag.

Igår gick jag upp i god tid, kollade bussar och allt på Translinks hemsida och gick till bussen. Tror ni bussen dök upp? Nej, det gjorde den inte så jag fick gå till Braid Station för att sedan ta skytrain:et därifrån. Detta gjorde att jag blev tio minuter sen till intervjuan. Kul…och pinsamt. Jag ringde i alla fall när jag var på tåget och sa att jag skulle bli sen men ändå. Det är inge bra att försent till en intervju. Dåligt intryck<tm>!

Intervjun gick i alla fall ok. Den första frågan jag fick var passande: hur ofta kommer du försent till jobbet? Snacka om att känna sig träffad. Jag sa inte hela sanningen, d v s att jag är urusel på att passa tider men jag förklarade vad som gällt på mina tidigare jobb samt att jag inte har några problem med att passa tider så länge bussar och skytrains också gör det samt att jag försöker ringa om jag är sen.

Jag fick också en del kluriga frågor om hur jag hanterar stress, hur jag hanterar stressfulla situationer kombinerade med att sälja en bra produkt, som det bästa kaffet i stan och hur jag definierar initiativförmåga. Jag inser att jag borde ha kunnat vänta mig dessa frågor och kanske borde ha kunnat fundera ut bra svar innan jag kom dit, men jag svarade så gott jag kunde och så här i efterhand tror jag inte att jag kunnat svara så mycket bättre även om jag funderat ut bra svar i förväg.

Idag är det ju måndag och jag har inte hört någonting från Cheryl (eller Sheryl) så jag antar att jag inte blev en av de personer de ville anställa. Nåja, bara att fortsätta söka fler jobb. Michelle, som också söker jobb, fick också en intervju den här veckan så vi hoppas ju så klart att det ska lösa sig för oss båda snart 🙂 Det allra coolaste för mig vore ifall Apple ringer och vill anställa mig. Har sökt ytterligare fyra jobb på Apple Store.

Andra bloggar om: , ,

Slarvmaja, sovmaja, pluggmaja, sökajobbmaja osv…

Nu har jag varit så där oduktig och inte bloggat på någon vecka igen. Shame on me! Hur som helst så har det egentligen inte hänt så mycket. Skolan är slut för terminen nu och jag tror att jag lyckats fixa allting, bortsett från examinationsuppgiften i kursen Grafisk Design för Internet men den var rätt omfattande så jag tar den i augusti istället. Bortsett från den så är allt klart, även om jag fortfarande väntar på betyg på flertalet moment.

Annars har jag äntligen börjat söka jobb mer aktivt. Jag har inte skrivit så värst många ansökningar ännu men har lämnat CV och ansökan hos Staples (kanadensisk/amerikansk pappershandel som säljer allt från datorer och skrivbordsstolar till gem) som förhoppningsvis behöver sommarpersonal. På tisdag ska jag på drop-in-intervju på Caffé Artigiano som behöver nyanställa folk till sitt nyöppnade café på 853 West Broadway downtown. I övrigt har jag hittat hur många jobb som helst inom webbutveckling och jag ämnar söka flera av dem men vet inte om jag är kvalificerad nog att få något av dem. Några är inte så väldigt högkvalificerade men som vanligt får jag extrem prestationsångest när jag läser kvalifikationskraven och så kommer det nog alltid att vara. Apple har så klart inte hört av sig ännu vilket så klart är väldigt trist för jag skulle jättegärna jobba hos dem. Men vem vet, de kanske får för sig att ringa när jag har något annat på gång…med min vanliga tur?

Nu är klockan snart ett här så jag ska försöka lägga mig lite tidigare än igår. Sover fortfarande till runt 1 på eftermiddagen även om jag somnar runt 2, det kan bara inte vara normalt! Det måste vara något fel på mig! 😉 God natt!

Andra bloggar om: , , , , ,

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Bankbesök, biblioteksbesök och lite annat jox

Det har nu gått ett par dagar sedan jag bloggade senast och jag har nu varit här i Vancouver i lite över en vecka och börjar anpassa mig. Den som följer den här bloggen får nog vara beredd på att jag även kommer att ta upp en del “vanliga” och kanske emellanåt “tråkiga” grejer som kanske inte alltid är så jätteintressanta. Mycket av tillvaron här är ju egentligen inte så väldigt annorlunda från hur vi har det i Sverige. Och precis som hemma så kan det ju inte vara äventyr hela tiden. 🙂

Helgen som gick försvann ganska snabbt och jag ägnade den huvudsakligen åt att uppdatera CV och söka jobb på Apple Store och det är ju saker som jag redan berättat om. Apple har ju inte hört av sig ännu men jag tänker inte sitta och vänta på att de ska göra det heller. Jag vet en del andra ställen som jag ska söka jobb på också men just för stunden försöker jag koncentrera mig lite mer på skolan och omtentan, eller kanske snarare deadline av komplettering av den ordinarie tentan, som är natten till måndag. Deadline:arna på diverse uppgifter och checkpoints i de två ordinarie kurserna som jag läser just nu (Grafisk design för Internet och IT-säkerhet) börjar så smått att lägga sig på hög så det blir väl till att försöka beta av dem också, en efter en. But first thing first.

I måndags var jag och MIchelle till Pitt Lake och Pitt River som ligger en liten bit utanför stan. Det var också den första lite närmare titt jag som fått av bergen sen jag kom hit och det är verkligen en enastående utsikt som man kan stå och glo på i princip hur länge som helst. Bilder kommer i slutet av inlägget.

I tisdags var jag Downtown igen och köpte nya (och dyra) jeans, som jag visserligen inte invigt ännu men som satt himla bra. Tack, M för tipset om Guess! Dit lär jag nog gå flera gånger. Heh 🙂 Passade även på att köpa nymalet kaffe på Café Artigiano (som jag äntligen hittade!) till den franska presskaffebryggaren som jag köpte på IKEA i söndags. Så nu kan jag göra härligt gott kaffe varje dag…fast jag måste försöka hitta ett bra kaffemått för jag är inte helt säker på att jag doserar kaffet helt rätt nu.

Slutligen, igår var jag på möte med det lokala bankkontoretRBC (Royal Bank of Canada) och blev även där väldigt trevligt bemött. Jag har nu startat ett bankkonto, fått online banking och ett preliminärt bankkort. Det enda som egentligen saknas är pengar på kontot. 🙂 På kvällen följde jag med Michelle och flickorna till det lokala biblioteket, skaffade lånekort där och lånade fyra filmer. Det blev Speed, Around the World In 80 Days, Eternal Sunshine on the Spotless Mind och Jane Austen’s Northanger Abbey. Upptäckte precis att den version som jag lånade av Around the World In 80 Days inte var den version som jag trodde det var, det vill säga mini-tv-serien med Pierce Brosnan från 80-talet. Men vad sjutton liksom, det är ju gratis och den något äldre version som jag lånade kan säkert vara kul den med. Lånat film på biblioteket har man ju inte gjort på år och dar 🙂

Här nedan kommer lite bilder tagns de senaste dagarna:

Andra bloggar om: , , ,

Några timmars huvudvärk

Om den flera timmar långa huvudvärken beror på baksmälla av några halvtaskiga öl igår eller om det var för att jag slarvade med kaffet imorse som förtärde jag-vet-inte-hur-många-timmar-för-sent, vet jag inte.

Hinner inte och orkar inte skriva om helgens alla happenings just nu. Är trött och huvudvärkig och ska krypa ner i sängen strax. Imorgon ska jag upp vid 6…usch…åka till jobbet och montera upp en läskamera innan jag åker ut med den till en kund i centrum. Jag avskyr måndagar, de blir alltid så långa och man är alltid så trött.

Dags för skyndsam sömn!

God natt!

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest