Hemma i Sverige igen!

Som de flesta säkert vet är jag tillbaka i Sverige igen sedan igår kväll. Resan var seg men flöt på bra med tanke på vilket kaos det varit på flera håll i Europa den senaste veckan. Jag är oerhört tacksam för att jag faktiskt kom hem överhuvudtaget och inte behöver spendera julen på Schiphol. Och för att inte tala om bagaget, som även det kom fram i rätt tid och till rätt ställe. Tack för det, tomten!

Jag har ännu inte hunnit blogga och berätta om den sista veckan i Vancouver, men det kommer. Det hann hända en hel del på några få dagar och jag hann gå igenom både lycka, tacksamhet, sorg, förvirring och en hel del ångest, och inte bara på grund av att jag för några dagar sedan blev bestulen (!) på min iPhone. Ni som följer mig på Facebook vet att jag senare fick tillbaka den (! igen) men under de två dagar som den var borta kändes det ju väldigt snöpligt och tråkigt. Jag ska som sagt försöka berätta mer om det inom kort.

Just nu känns allt väldigt underligt i största allmänhet. Det känns roligt, skönt, märkligt och konstigt att vara hemma hos mamma och pappa igen. Samtidigt känns det som att jag lämnat kvar en stor del av mig själv i Vancouver hos alla vänner jag har fått där. När jag nu skriver om det känner jag hur tårar av saknad börjar tränga fram men det är ju tyvärr så det är. Har lovat alla att komma tillbaka så snart jag kan och jag vet ju att saknaden kommer att avta lite med tiden. Men just nu är det lite tungt.

Nu ska jag gå en trappa ner och försöka hitta något att äta. Min bror P och hans fästmö M kommer snart förbi och vi ska hjälpas åt att röja upp här hemma eftersom mina föräldrar precis byggt om köket och hela huset ser ut som en byggarbetsplats. Min äldsta bror M flyttade ju till Japan i fredags så honom hann jag inte träffa, vilket är ännu en sak som känns väldigt underlig.

Andra bloggar om: , , , ,

Julafton, Juldagen och Annandagen

Nu var det ungefär en timme sedan som klockan blev tolv och Annandag jul tog slut. För att summera det hela lite så är jag väldigt nöjd med hela julhelgen, även om den stundtals varit lite kaotisk.

Vi åkte i tisdags till mina föräldrar utanför Vårgårda, där vi spenderade ett par dagar innan julafton med diverse förberedelse som julbak och matlagning och umgänge med mina föräldrar och bröder och min yngsta brors fästmö M. Mina föräldrar väntar på att få sina fönster i hela huset utbytta så att de kan komma vidare med renovering av badrum, kök och vardagsrum. Det hela avstannar ju lite under julen så huset var lite upp och ner.

I år blev det färre julklappar än någonsin men jag tycker att det är rätt skönt eftersom man egentligen inte behöver så mycket prylar och det är lite jobbigt att konka hem allting tillbaka till Göteborg. Varken mina bröder, M eller min pappa hade köpt några julklappar i år så det var främst jag och mamma som stod för julklappsutdelningen. M och min yngsta bror hade däremot lagt lite pengar på presenter mot fattigdom, vilket är en rikitgt bra grej där den som vill ge bort en present, gåva eller julklapp kan köpa ett välgörande ändamål för en liten slant i mottagarens namn. Patetiskt nog minns jag inte exakt vad min välgörande julklapp var (det kan ha varit en riktig toalett i Vietnam, eller så var det någon annan som fick just den julklappen) och A fick ett antal vätskeersättningsdoser till ett land som jag patetiskt nog inte heller kommer ihåg. Väldigt bra tänkt i alla fall.

Förutom de välgörande julklapparna fick vi espresso-kaffe-bönor och jag fick en ny elvisp, presentkort på Lindex, Åhlens och Cyberphoto och en liten plastfigur från Final Fantasy som min bror spontanköpt i Japan.

På juldagen begav vi oss till Varnhem för mer julklappsutdelning. A’s familj hade slagit på stort och satsat på baktema. Jag fick två olika bakformar, några silikonmuffinsformar, och en presskaffebryggare. Tillsammans fick vi te, en hamburgerpress, en hushållsassistent (!) och en pannkakslagg. A fick dessutom en klippmaskin och en handgjord drickaback i trä. Många användbara grejer men jag är fortfarande lite i chock efter att ha öppnat hushållsassistenten…! Nu ska det bakas en jävla massa bröd!

Men först en god natts sömn…

Andra bloggar om: , , ,

Nu så!

Nu är allt fixat och bloggen ser nästan ut som den gjorde innan uppdateringen då vissa saker mer eller mindre ballade ur.

Nu är det dags att packa och åka hem till mor och far ute på landet. Där kommer vi att spendera några dagar fram till juldagen då vi beger oss till Varnhem för mer julmat och mera julklappar. Det ska blir trevligt och mysigt men en liten del av mig ser ändå fram emot när alla helger är över.

Andra bloggar om: , , ,

Jullovet slut

Eller vad man nu ska kalla det. Något riktigt jullov har man ju inte haft på många många år. Detta år har det i alla fall varit väldigt lönsamt att vara anställd vad gäller ledigheten över jul och nyår. Julafton inföll ju en onsdag, vilket gjorde att både torsdag och fredag blev röda dagar. Sen kom helgen och beroende på arbetsplats hade man ju ledigt även måndag-tisdag veckan därpå. Nyårsafton (precis som julafton) inföll en onsdag, torsdag = röd dag och fredag = klämdag. Ny helg, tisdag = trettondagen och måndag = klämdag igen! Massa dagar!

Nåväl, julledigheten tar slut imorgon och alvaret börjar igen. Jag hade tänkt träna imorgon men så insåg jag att jag ju har min datorväska och dator hemma som måste med till jobbet imorgon. Blir lite väl mycket att bära. Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra… Får se hur jag känner imorgon. Vore ju rätt skönt att träna faktiskt…

Andra bloggar om: , , ,

Hemfärd imorgon

Imorgon är julen slut. Jag väljer i alla fall att se det så. Jag brukar inte uppmärksamma 13-dagen eller 20-dag Knut så mycket förutom att alla julprydnader brukar plockas ner då. I år blir det nog på 13-dagen. Jag brukar tröttna på julpyntet rätt snabbt.

Imorgon åker vi ju hem till Götet igen. Ska bli skönt att få sova i sin egen säng efter fem nätter på luftmadrass. Även om det varit bra luftmadrasser så blir det ju aldrig samma sak som en riktig säng. Hemresan kommer nog att bli jobbig, vi ska ju konka så mycket grejer.

Nästa lilla projekt är ju nyårsafton. Än så länge är det inte helt bestämt vad det blir men vad vi hittills vet är att det blir jag och A och några av hans kompisar (M, S och A) och F och N från Skövde. Vi ska laga god mat, trerätters lär det väl bli. Eftersom jag fått en så fin bok om desserter så vill jag gärna ordna med efterrätten. 🙂

Var vi ska vara återstår att se. Det står mellan våran lägenhet och A’s kompis M’s. Det är visserligen trevligt att ha folk hemma men samtidigt är det rätt skönt att kunna åka hem och sova när man vill. Det går ju liksom inte att slänga ut folk från lägenheten heller. Å andra sidan, om jag är tillräckligt trött så lär jag sova även om det är en massa folk hemma. Sån är jag. 😉

Det här året ska jag i vilket fall som helst inte återupprepa förra årets incident – för mycket vin. Det var inge kul alls. Lagom är bra!

Jag hoppas dom andra vill åka och titta på fyrverkerierna vid tolvslaget. Ställer man sig vid Sjöfartsmuséet så brukar man få fin utsikt över hamninloppet och alla fyrverkerierna. Det var flera år sedan jag såg fyrverkerierna här i Göteborg så det vore skoj att få se spektaklet igen.

Neh, nu ska jag ta A i näven och gå en trappa ner och bädda ner oss på luftmadrassen för sista gången på ett tag. God natt 🙂

Pin It on Pinterest