Nya frissan dårå

Nya frissan dårå

Var som sagt och klippte mig i torsdags och det blev ganska kort efter att jag sparat ut håret sedan jag kom till Kanada då det var relativt nyklippt. Men jag är i alla fall supernöjd och känner mig lite fin igen. Här kommer en bild på mig i min nya frisyr. Om ni tycker att bakgrunden ser ut som den kanadensiska flaggan så är det helt rätt. Köpte en jääättestor flagga i somras som jag använde som bakgrund för fotot. 🙂

Ny frisyr 2010-11-13

I fredags kväll fick jag en väldigt fin present av Gilles, en mina närmaste vänner här, som avskedsgåva. Det var en jättefin hatt men jag har inte lyckats få till en bra bild på mig själv i den ännu så det får bli en hattbilduppdatering senare helt enkelt. 🙂

Andra bloggar om: ,

Remembrance Day

Nu känns det verkligen att hösten kommit. När solen skiner är det fortfarande relativt varmt och underbart vackert ute med alla färgglada höstträd men så fort solen gått ner känner man hur kylan tränger sig på. Många träd har tappat de flesta av sina löv och det känns som att hela landskapet förbereder sig för att liksom gå i ide.

Idag är det Remembrance Day här i Kanada, vilket innebär att mer eller mindre hela landet stannar upp och under en dag fokuserar på att minnas och hedra dödsoffren under första och andra världskriget och de flesta efterföljande krigen efter det. Igår var jag med Michelle och hennes mamma till äldsta dottern E’s skola där man förberett en liten ceremoni med blåsorkester, fanor, veteraner och poppies, (valmo) den blomma som symboliserar veteranerna och Remembrance Day och som alla bär dagen till ära.

I Sverige har vi ju inte den här traditionen utan är bättre på att exempelvis uppmärksamma datum relaterade till förintelsen och liknande. Tyvärr är jag lite cynisk när det gäller firande av militärt relaterade händelser, men jag försöker att inte vara det. Jag tycker ju absolut inte att man på något sätt ska glömma bort eller förtränga krigshistorien, de som omkom i krig och de anhöriga till de som offrade sina liv för att rädda andras, men ibland kan jag känna en svag lukt av dubbelmoral med kommersiella jippon som poppy:n (valmon) för med sig. Att regeringar, och i det här fallet den kanadensiska, betalar ut ersättning till veteraner vet ju de flesta. Många veteraner har det dock väldigt svårt, eftersom ersättningen ofta är väldigt låg, vilket är en av orsakerna till varför donationer till desamma behövs. Det får mig genast att undra varför det ska behöva vara så? Om det nu anses vara så stort och värdefullt av människor att ge sig i krig, varför inte ge dem en ersättning som är värd namnet när de kommer hem med men som fysiska eller psykiska skador?

Vad som dock känns bra är att man under Remembrance Day fokuserar mest på fred och på Kanada som ett fortsatt fredsbevarande land, snarare än på vidare upprustning. Man har med andra orda inte dragits med i sitt grannlands krigslystenhet och hyckleri med att påstå sig vilja rädda hela världen när det i själva verket handlar om helt andra olj…jag menar saker…även om Kanada precis som Sverige och USA har trupper i exempelvis Afganistan. Men det orkar jag inte ens gå in på nu.

Igår var jag också och klippte mig. Ska försöka lägga upp någon någolunda bra bild på nya frissan när den faktiskt är lite i-ordning-gjord för det är den inte nu. 🙂

Nu ska jag försöka börja läsa lite i min nya kursbok Unix and Linux System Administration Handbook. Yay! 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

En eftermiddag på The Studio

En eftermiddag på The Studio

Idag har jag, J och J’s bror R varit på fotosession på The Studio i Nordstan. Vi fick börja med att checka in i deras system och fick sedan fylla i en blankett där vi kunde skriva ner namn och nummer till några vänner och bekanta som skulle få erbjudande om att få komma och bli fotograferade på The Studio. Under tiden vi väntade på att få komma in till en make up-artist och bli sminkade fanns det te, kaffe, pepparkakor och snacks för att fördriva tiden med. Sedan blev vi sminkade en och en och efter det började fotograferingen. Vi hade med oss tre olika ombyten och fotografen tog ca 20 bilder av oss med varje outfit. J och R tog även några syskonbilder och jag och J tog några “kompisbilder” men ingen av oss köpte någon av de bilderna. Personligen var jag inte alls nöjd med mig själv just på de bilderna. J var jättefin men jag själv såg inte riktigt klok ut.

Jag gjorde ju precis samma grej förra året innan jul men då var det ju på Model Lab i Kungspassagen med M, min brors flickvän. The Studio är ett företag med ungefär samma affärsidé, nämligen att erbjuda gratis sminkning och sedan en fotosession med en professionell modefotograf. Man har sedan möjlighet att köpa de bilder som man blir riktigt nöjd med. The Studio har även sminkkurser och jag, J och U var på en sådan i förr-förra veckan där vi fick lära oss lite om hur man bäst använder exempelvis ögonskugga och foundation. Vi fick sedan prova att sminka oss själva enligt de tips och råd vi fått. Resultatet blev riktigt bra även om det var rätt så svårt att försöka sminka så bra som de make up-artister som höll i kursen.

Efter fotosessionen satte vi oss i ett rum, med en iMac med en stor skärm, där vi gick igenom alla bilder och vi fick välja vilka vi ville ha. Förra året på Model Lab köpte jag 10 bilder och fick 1 gratis eftersom jag hade skrivit namn och nummer på 10 vänner men idag köpte jag bara 3 bilder och det gick ändå på 800 kr så det är inte precis billigt. Jag tycker i och för sig att de bilder man köper via Model Lab eller The Studio är roligare att ha än alla hemska skolfoton man tagit under åren som man sällan blivit särskilt nöjd med.

Det enda jag egentligen blev besviken på hos The Studio var att de inte fixade håret på oss innan fotograferingen. Både jag och J hade trott att de skulle göra det eftersom det hade gjorts på Model Lab då jag var där förra året och då J var hos The Studio för ett par år sedan. Därför kom vi dit med ofixade kalufser och frisyren blev något av ett haffsverk på grund av det. Riktigt tråkigt och lite underligt också. Då J hade kontakt med personalen på The Studio då hon bokade in fotograferingen, så var det ingen som talade om att man skulle fixa frissan själv. Nåja, det blev rätt ok ändå.

Så här blev resultatet av dagen:

Andra bloggar om: , , ,

Full rulle

Det har inte blivit så mycket bloggat de senaste dagarna. Har minst sagt haft häcken full. I söndags var vi ute ännu en sväng för att fira ett annat födelsedagsbarn B. Vi var till Texas Longhorn, ett riktigt bra äta-grillat-kött-ställe i Linnéstan. Mums! Mycket bättre än typ Jensens Böfhus. Efter middagen åkte vi till B’s kontor där vi tittade på film. Efter filmen var det direkt hem och fixa klart en inlämningsuppgift i grafisk design-kursen, som jag blev sittandes med halva natten eftersom Photoshop inte sparat de lager jag skapat.

Måndag och tisdag = jobb ca 9h per dag på Ridderheims och igår var jag till frissan i några timmar för att permanenta håret. Är riktigt nöjd, även om jag funderar lite på hur länge lockarna ska hålla. Första gången jag permanentade håret, när jag var 15, gick de ur direkt så hela permanenten fick göras om och då funkade det bättre. Nu har jag ju inte permanentat håret på flera år så det är ju möjligt att jag kanske måste göra om det rätt snart igen, vi får se. Det känns iallafall som att håret fått lite nytt liv tack vare lockarna.

Nu ska vi snart bege oss till Varnhem där A och M ska brygga öl tillsammans med A’s pappa. Vi ska också fira A’s födelsedag lite mer med god middag och presenter. Sist men absolut inte minst har jag och min projektkompis deadline på söndag i projektkursen. Det ska bli rätt skönt när kursen är slut men vi måste å andra sidan se till att få till en bra slutrapport och tiden rinner ifrån oss eftersom både jag och Anna har haft så mycket annat för oss de senaste veckorna. Nåja, helgen återstår och man kan prestera mycket på kort tid, om man bara vill.

Dags att packa!

Andra bloggar om: , , ,

Dagen efter måndag

Det är tisdag, det. Jag hade ställt klockan på åtta eftersom jag visste att vi skulle vara utan vatten i två timmar på morgonen. Men ganska snart insåg jag hur trött jag var så jag gick och la mig igen och snoozade till kvart i elva. Hade klipptid på KlippCenter Majorna vid tolv så det var bara att klä på sig och sätta sig på vagnen.

Nu har jag klippt topparna och klippt upp luggen. Den som inte träffat mig väldigt nyligen kommer nog inte att märka så stor skillnad men tanken var egentligen inte att göra något dramatiskt med håret eftersom jag planerar att permanenta det i slutet av oktober. Så jag passade på att boka tid för det när jag ändå var hos frissan idag. Ska bli kul med lite lockar igen. Det var längesedan. Även om jag inte förändrat min nuvarande (icke)frisyr så mycket så ska färgen i alla fall ändras. Köpte hårfärg inne i stan efter klippningen och tänkte fixa med det imorgon. Färgen heter Roasted Chestnut och är mörkt brun. Jag har bara färgat håret svart eller i olika röda nyanser innan så det ska bli kul att prova något annat.

Nu är det dags att hämta tvåtten.

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest