En eftermiddag på The Studio

En eftermiddag på The Studio

Idag har jag, J och J’s bror R varit på fotosession på The Studio i Nordstan. Vi fick börja med att checka in i deras system och fick sedan fylla i en blankett där vi kunde skriva ner namn och nummer till några vänner och bekanta som skulle få erbjudande om att få komma och bli fotograferade på The Studio. Under tiden vi väntade på att få komma in till en make up-artist och bli sminkade fanns det te, kaffe, pepparkakor och snacks för att fördriva tiden med. Sedan blev vi sminkade en och en och efter det började fotograferingen. Vi hade med oss tre olika ombyten och fotografen tog ca 20 bilder av oss med varje outfit. J och R tog även några syskonbilder och jag och J tog några “kompisbilder” men ingen av oss köpte någon av de bilderna. Personligen var jag inte alls nöjd med mig själv just på de bilderna. J var jättefin men jag själv såg inte riktigt klok ut.

Jag gjorde ju precis samma grej förra året innan jul men då var det ju på Model Lab i Kungspassagen med M, min brors flickvän. The Studio är ett företag med ungefär samma affärsidé, nämligen att erbjuda gratis sminkning och sedan en fotosession med en professionell modefotograf. Man har sedan möjlighet att köpa de bilder som man blir riktigt nöjd med. The Studio har även sminkkurser och jag, J och U var på en sådan i förr-förra veckan där vi fick lära oss lite om hur man bäst använder exempelvis ögonskugga och foundation. Vi fick sedan prova att sminka oss själva enligt de tips och råd vi fått. Resultatet blev riktigt bra även om det var rätt så svårt att försöka sminka så bra som de make up-artister som höll i kursen.

Efter fotosessionen satte vi oss i ett rum, med en iMac med en stor skärm, där vi gick igenom alla bilder och vi fick välja vilka vi ville ha. Förra året på Model Lab köpte jag 10 bilder och fick 1 gratis eftersom jag hade skrivit namn och nummer på 10 vänner men idag köpte jag bara 3 bilder och det gick ändå på 800 kr så det är inte precis billigt. Jag tycker i och för sig att de bilder man köper via Model Lab eller The Studio är roligare att ha än alla hemska skolfoton man tagit under åren som man sällan blivit särskilt nöjd med.

Det enda jag egentligen blev besviken på hos The Studio var att de inte fixade håret på oss innan fotograferingen. Både jag och J hade trott att de skulle göra det eftersom det hade gjorts på Model Lab då jag var där förra året och då J var hos The Studio för ett par år sedan. Därför kom vi dit med ofixade kalufser och frisyren blev något av ett haffsverk på grund av det. Riktigt tråkigt och lite underligt också. Då J hade kontakt med personalen på The Studio då hon bokade in fotograferingen, så var det ingen som talade om att man skulle fixa frissan själv. Nåja, det blev rätt ok ändå.

Så här blev resultatet av dagen:

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments

 1. maria bj
  Dec 19, 2009

  Det är så konstigt att se en nära vän vara sådär mycket sminkad (mycket, men diskret)! Det är så annorlunda! Inge fel på frisyren tycker jag heller, man kan inte se att det inte är proffsigt gjort. Du är så fin!

  • Sandra
   Dec 20, 2009

   Tack 🙂

   Ja, det är knappt så man känner igen sig själv 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest