Java och laser

I fredags var ju vi (jag, Michelle, Katrin, Gilles och ett par kompisar till Gilles) till Planetarium och såg en lasershow med musik från Pink Floyds album The Wall. Jag vet inte vad jag hade förväntat mig inför showen men det var mäktigt att få höra låtar som Another Brick in the Wall och Comfortably Numb på hög volym. Men jag var inte jätteimponerad av själva showen. En stjärnhimmel användes som bakgrund och det var mycket cirklar och andra symboler som snurrade runt och hade sig i takt med musiken och tekniken kändes ganska gammal och omodern och någon sa att de tydligen inte uppdaterat showen på typ 20 år så det kanske är dags.

Albumet The Wall handlar ju en del om krig i allmänhet och kalla kriget i synnerhet, droger och Berlin-muren och för att beskriva detta användes mycket bilder med “wall”- och krigs-tema i showen, som komplement till alla cirklar och stjärnor. Det var överlag bra men kändes som sagt lite omodernt.

Efteråt gick vi vidare till puben Fairview där vi betalade en cover fee på $10 för att få komma in och se ett uruselt band spela…eller åtminstone försöka spela. De ägnade 45 minuter åt att försöka koppla in sina instrument och att stämma desamma. När de sedan började spela gjorde det nästan ont i både kropp och själ att lyssna så vi tröttnade och gick därifrån och åkte hemåt istället och tittade in en snabbis på Boone County Country Club (!) som ligger inom gångavstånd från där vi bor. Man kan säga vad man vill om country, men banden kan åtminstone spela och gör det bra även om jag inte är jätteförtjust i genrern. Finns hur som helst mycket värre saker att lyssna på. Dansband, exempelvis.

Nu sitter jag och kliar mig i huvudet och försöker få ihop den sista inlämningsuppgiften i Java-kursen. Det går sådär. Någonting kommer jag i alla fall ha att lämna in men jag har fortfarande en del små problem att lösa och jag vet ju att ju flitigare jag är, desto snabbare blir det klart.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Laser-show på Planetarium

Laser-show på Planetarium

Nu har ännu en vecka passerat och inget extraordinärt har hänt. Jag försöker avsluta mitt lilla filmprojekt och har tack vare det underbara vädret i veckan fått en hel del filmat. Jag hoppas bara materialet går att använda för jag har fått improvisera en hel del eftersom jag saknar en sjysst utrustning. Jag använder Michelles lilla kompaktkamera med filmfunktion eftersom min egen systemkamera inte har någon sådan funktion, och mitt lilla Manfratto-stativ så det blir ingen proffsdokumentär precis.

I övrigt har vi varit en del ute och njutit av det vackra höstvädret. Det är ju Halloween nästa helg och vi förbereder som bäst våra kostymer och jag ska låna Eilean’s (den äldsta dottern i huset) ängel-outfit är det tänkt. Michelle och grannen Line har prytt sina trädgårdar med Halloween-lampor och andra Halloween-relaterade grejer. Se bilder nedan. I veckan som kommer ska vi åka till en pumpkin patch där man odlar pumpor och där man kan gå in och kolla runt. Det ska tydligen var väldigt fint och man får ta med sig vilken pumpa man vill därifrån att karva ur till Halloween. Ska bli kul att göra det. Brukar inte precis fira Halloween så mycket annars.

Ikväll ska jag, Michelle och två andra vänner bege oss downtown och kolla på en lasershow på teatern och vetenskapscentret Planetarium. Lasershowen görs i kombination med musik av bland andra Pink Floyd, AC DC och Gorillaz men eftersom vi alla gillar Pink Floyd så blev det ju så klart den showen. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Cypress Provincial Park, Lynn Canyon Suspension Bridge och Capilano River

Cypress Provincial Park, Lynn Canyon Suspension Bridge och Capilano River

Sedan ett par månader tillbaka har min gode vän T planerat att komma hit och hälsa på. I tisdags anlände han och tog med sig ett rejält högtryck från Europa. Det har varit stekande hetta här i några dagar och man märker att det tar ett tag för en att anpassa sig till det. I torsdags var det över 30 grader och det kändes nästan outhärdligt att befinna sig utomhus, än mindre att försöka använda tankeförmågan till något annat än att tänka: vatten, vatten, vatten. Igår och idag har det varit betydligt behagligare temperatur på runt 24-25 grader. Då går det ju i alla fall att vara ute. 😉

I onsdags tog Michelle med sig oss och barnen ut på lite sightseeing. Vi besökte först Cypress Provincial Park från vilken man fick en fantastisk utsikt över hela stan. Tyvärr betedde jag mig klantigt åt och formaterade mitt minneskort innan jag kom ihåg att skapa en panorama-bild över utsikten. Helt galet klantigt gjort! Den enda bild som blev kvar var av vulkanen, som visserligen ligger i USA men som man kan se ända här borta i Vancouver.

Vi åkte sedan ner till Lynn Canyon där man låtit rekonstruera en gammal hängbro över Lynn Canyon och floden nedanför och den gungade ganska bra kan jag säga. 😉

Sist men inte minst åkte vi ner från berget och till ett fint ställe där vi låg och solade på stranden vid Capilano River som rinner hela vägen uppifrån bergen och ner. Vattnet var väldigt kallt och friskt och hade inte precis värmts upp på vägen men det var ganska skönt att sticka fötterna i floden och svalka sig lite för det var ganska varmt även i onsdags.

Sedan åkte vi hem och åkte till en Jazz-klubb i Yaletown senare på kvällen. Jazz har aldrig riktigt varit min typ av musik; segt och långtråkigt har jag alltid tyckt men jag blev riktigt imponerad av musikerna. De är inte precis några inövade låtar med två verser, två refränger och slutkläm de kör, snarare en massa improvisation och låtarna varar precis så länge som musikerna själva vill. Förutom dem var även ett gäng swing dancers på plats från en swing dance klubb i Vancouver. Jättetrevliga människor som dansade otroligt bra, riktigt underhållande att titta på i kombination med musiken. Vi pratade lite med dem och de berättade att dem ofta kom just till den klubben för att öva. Tyvärr tog jag inte med kameran dit… 🙁

Andra bloggar om: , , , ,

Eddie for president!

Eddie for president!

Igår var i äntligen och såg Eddie Izzard på Scandinavium och det var verkligen en kanonshow! Även om jag ibland förlorade fokus lite och tappade bort honom i hans logik så var det jätteroligt! Eddie är verkligen en av tidernas bästa komiker, enligt mitt tycke.

Showen fokuserade mycket på Gudstro och evolution, vilket är två av Eddie Izzards stora paradnummer i sin komik. Sen fanns det även plats för lite datorrelaterade skämt om uppdatering av operativsystem, stenåldern, istiden, Moses och den brinnande busken, Göteborg och så klart Darth Vader. Underbart!

Jag hoppas han kommer att uppträda i Göteborg snart igen för det var verkligen superkul att se honom live!

Här kommer några bilder från gårdagen:

 

Bilderna är inte riktigt av bästa önskvärda kvalitet eftersom vi dels inte satt så nära som vi trodde att vi skulle göra, samt att bilderna är tagna med min Konica Minolta Dimage X1 vars digitala zoom inte är jätte-jättebra. Men det är i alla fall lite kul att ha bilder från en sån här grej.

Andra bloggar om:

Späckad vecka

I förra veckan skrev jag lite om seminariet “God Jul önskar Storebror” som kommer att hållas på Folkets Hus och Campus Lindholmen nu i veckan. Jag hade gärna velat gå på så många av föreläsningarna som möjligt men har nu insett att jag kanske bara hinner med torsdagens föreläsning med Christopher Kullenberg som då ska prata om FRA. Det är synd men jag känner att jag behöver prioritera skolan lite och måste lämna in retur på examinationsuppgiften i digital grafik senast imorgon 16:00. Så det är bara att bita ihop och gilla läget.

Ska strax åka in till stan och köpa lite julklappar. Borde nog egentligen göra det senare i veckan och fixa med skoluppgiften först men så är min linsrengöringsvätska slut och det känns onödigt att åka in till stan bara för ett så litet ärende.

Andra bloggar om:

Pin It on Pinterest